Bana derseniz ki bir yayın var mı? Literatüre geçen bir teknik mi? Sanmıyorum, bunun doktorların kozmetik bir durum olduğu için, oturup skolyoz- lifiz vs gibi hastalıkların tedavisinde kullandıkları teknikleri yüzdeki yaşlanma için de denediklerini hiç duymadım. Hastalıklara yönelik öneriler dışında gelen hastalara kimse gel şu kırışık için şu masajı yap denilmesi nadir olabilecek bir durum.
Bahsettiğim şey ciddi olarak zaman ve istikrarlı bir şekilde uğraş gerektiren bir şey, bir çok yaradığını söyleyen insanlar da var. Ben düzenli yapmıyorum ama kendimde az da olsa farklılık gördüm. Denemekten bir zarar olacağına da inanmıyorum. Düzenli spor yapan, beslenmesine dikkat eden insanların daha genç gösterdiklerine inanıyorum. Zaten siz de fark etmişsiniz.
Ama Rus takip ettiğim kadın harika öğretileri var, mesela postürün çok önemli olduğunu biz anatomiden, fizyolojiden biliyoruz. FTR dersleri vs hep bunun üzerinden geçer ama bu kadın postür bozuklukların boyun çizgilenmesi, göğüs arası çizgilere, boyun ön arka kısalığı, yanlış ayak basma- parmak şekil bozukluklarına neden olduğunu anlatıyor. Paylaştığı öncesi sonrası resimleri vs de var. Bir bakın derim. Size maddi bir zarar verecek bir durum değil.