How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Endoskopi

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.412
65.399
598
merhaba, aranızda endoskopi yaptıran var mı?
1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ve açıkçası bu beni ürkütüyor.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?

Çok araştırıyorum 2 gündür ama insan yine de güncel bir kaç şey duymak istiyor.

Şikayetim ise mide bulantısı, baş dönmesi, karın şişmesi, geğirme.

Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?

Ekleme: Maalesef endoskopi yaptırmadım, başka bir doktora daha gittikten sonra bir gelişme olursa tekrar güncelleme yaparım.

Son düzenleme:
Hafif bişey veriliyor damardan, almam deme. Parmağını direkt boğazıma sokabiliyorsan bilemicem tabi....

1 haftadır süren bir rahatsızlığım var safraya böbreklere falan bakıldı, ilaç iğne verildi geçmedi, eğer geçmezse endoskopi yapacağız dedi doktor. Yarın olacak büyük ihtimalle.
Ne kadar sürer, narkoz almak istemiyorum acır mı? Acıdan ziyade mide bulantısı olmaz mı? Ya kusarsam? Kustuğumda soluk borum tıkanmaz mı?

Ekleme: bir de bende panik atak var acaba panik yapıp kötü sonuçlara sebebiyet verir miyim?
birşey olmaz merak etme. cok kolay bir opresyon.

toplamda yatman ayağa kalkman 45 dk sürer sadece yattığını hatırlarsın birde uyandığını kusmassın hem uyutuyolar hemde 1 gün önceden yemek yemiyosun kimi uyutmadan yapıyor uyutmadan sıkıntılı olur yaptırma bence

gastrit bence seninki. özel bir hastane de mi yaptırıyorsun bunları?

Uyutuyorlar duymuyorsun bile
Uyandiginda bogazinda hafif bir agri oluyor o kadar
Korkacak bisey yok yani
Ama ben uyumak istemiyorum ki. Yani her şeyin kontrolüm altında olmasını isteyen bir insanım. Küçükken aşı yapılırken herkes gözünü kapatır ağlardı ben bilerek bakmak isterdim, eğer görmezsem bir şey olacak sanırdım. Hala da öyleyim.
Bası yerlerde uyutulmadığını boğaza bir şey sıkıldığını falan yazmışlardı aslında.

Siz oldunuz mu? İnşallah öyledir. Aslında kayınbabam da oldu zor değil dedi ama işte bir korku oluyor.
ben yaptırmadım. ama annem kv em yaptırdı. kv mi ben götürdüm. gerci benim kv öküz gibidir. agıza degil 1 -10 tane hortum soksalar birşey olmaz ona :) ne kustu ne midesi bulandı... eve lahmacun alıp dönmüştük :D

toplamda yatman ayağa kalkman 45 dk sürer sadece yattığını hatırlarsın birde uyandığını kusmassın hem uyutuyolar hemde 1 gün önceden yemek yemiyosun kimi uyutmadan yapıyor uyutmadan sıkıntılı olur yaptırma bence

Ya uyumak istemiyorum işte bundna korkuyorum. Kaç dakika sürüyor işlem?

gastrit bence seninki. özel bir hastane de mi yaptırıyorsun bunları?
Evet özelde yaptırıyorum. Bilemiyorum ağzıma bazen acı su da geliyor çok afedersiniz geğirsem rahatlıyorum sürekli geğirme var. Gaz çıkaramıyorum eğer çıkarsam rahatlama oluyor. Bir de kanımda ve idrarımda enfeksiyon görüldü. Bilemiyorum artık.

ben yaptırmadım. ama annem kv em yaptırdı. kv mi ben götürdüm. gerci benim kv öküz gibidir. agıza degil 1 -10 tane hortum soksalar birşey olmaz ona :) ne kustu ne midesi bulandı... eve lahmacun alıp dönmüştük :KK70:
Ay çok yaşayın :)))) çok güldüm iyi mi maşallah. İnşallah ben de öyle olurum :))

Ama ben uyumak istemiyorum ki. Yani her şeyin kontrolüm altında olmasını isteyen bir insanım. Küçükken aşı yapılırken herkes gözünü kapatır ağlardı ben bilerek bakmak isterdim, eğer görmezsem bir şey olacak sanırdım. Hala da öyleyim.
Bası yerlerde uyutulmadığını boğaza bir şey sıkıldığını falan yazmışlardı aslında.
sana zaten ne yapman gerektigi söylenecek merak etme.

Ya uyumak istemiyorum işte bundna korkuyorum. Kaç dakika sürüyor işlem?

Evet özelde yaptırıyorum. Bilemiyorum ağzıma bazen acı su da geliyor çok afedersiniz geğirsem rahatlıyorum sürekli geğirme var. Gaz çıkaramıyorum eğer çıkarsam rahatlama oluyor. Bir de kanımda ve idrarımda enfeksiyon görüldü. Bilemiyorum artık.
gastrit. endoskopiye bile gerek yok.

Sürekli yaptırıyorum hem endoskopi hem de kolonoskopi. Damardan hafif bir uyuşturucu veriyorlar, uyumuyorsun ama hiç birşey hatırlamıyorsun. Bazen ikisini arka arkaya yaptırıyorum sonrasında bütün gün bebekler gibi uyuyorum. Endoskopide boğulan hiç duymadım ama korkma başında doktorlar oluyor böyle bir şeye izin verilmez. Zaten uyuşturucudan sonra öğürme falan olmuyor

Back