Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Endoskopi yaptıranlar- endoskopi riski

anaksunamun34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
53
0
0
İstanbul
arkadaşlar benim midemden şikayetim var doktora gittim ve endoskopi yapıcaz dedi . bende internette endoskopi riskleriyle ilgili bir küçük araştırma yaptım bir endoskopi dergisi diye link buldum . acayip tırstım :44: yani endoskopi esnasında tuhaf şeyler olabiliyomuş kalbin durması, pankreas iltihabı, mide yemek borusu delinmesi gibi .. mesela 1500 küsür kişi bu komplikasyonlardan bir yada bikaçını yaşamış dergiye göre..
acaba aranızda endskopi olan varmı ve olup da başına kötü bişey gelen yani ne bilim bu kadar şeyden sonra yaptırmaktan korkuyorum şu an. lütfen bilgileri paylaşalım sevgiler..

Son düzenleyen: Moderatör:
merheba arkadaşım.ben 3 yıl önce yaptırmıştım.hiç korkma 10 dakikalık bir işlem.sadece yutkun diyorlar yutkunuyosun.hortum gidiyor kendiliğinden.ben endoskopiye gitttiğim gün koridorda sıramı beklerken içerden çığlıklarla bi adam bağırıyordu.onun ki kolonoskopi imiş.ben halime şükrede şükrede girdim içeri iyi ki kolonoskopi değil de endoskopiymiş benimki diye.hiç korkma gerçekten o komplikasyonlar binde bir olan şeylerdir ve ben hiç duymadım etrfımda o şeyleri yaşayan.62 yaşındaki kayınpederimde oldu geçenlerde o da çok kolay atlattı.geçmiş olsun...

canım endoskopi olacaksan bayıltmasınlar seni o zaman soluk borusu yırtılma gibi şeyler olabiliyor sen baygın olduğun için tepkide veremiyorsun.sanırım diğer bahsettiğin şeyler de onunla alakalıdır. bende 5 yıl önce oldum çok kolay oldu. yalnız çok az benden kan geldi endişe etme sadece soluk borunda biraz basınç hissediyorsun boru aşağılara indikçe orda da benm midem hassas olduğundan öğürdüm o yüzden kan geldi benden.

anestezi ile yapılacak denildi anestezi de tehlikeli diye duydum.. ama bayılmadan da nası yutcam o çubuğu

ya üfff bide bu linki buldum yemek borusu yırtılması falan olabilio diyooo ağlıcam şimdi

Son düzenleyen: Moderatör:
bende endoskopi oldum. kapıda sıramı beklerken öldüm korkudan. ama korkulacak hiç bişey yok. 5 dk anca sürmüştür işlem. ağzına uyuşturucu sprey sıkıyolar. biraz uyuşmasını bekledikten sonrada doktor geliyo işleme başlıyo. tek sıkıntı hortumu yutarken boğuluyomuş gibi hissediyosun ve hortum midendeyken ara ara öğürüyosun. bu aşamalarda çok panik yapanlar belki söylediğin riskleri yaşamış olabilirler.. geçmiş olsun..

sen sadece thlikelerını okuyorsun.
her seyde risk vardır zaten.

kötü düsünerek kötüyü cagırırsın derler.
bence bu kadar olumsuz düsünme

saol cnm bilmiyorum belki yaptırmaktan vazgeçicem çünkü ayıkken yutamam bayıltılmaktan da korkuyorum sanırım vazgeçicem....

bende endoskopi olacağım zaman internetten araştırmıştım ama nasıl yapıldığını araştırdım. sen niye risklerine taktın ki .. gerçekten basit bir işlem. hortumu yutamam die düşünme. dilin boğazın zaten uyuşmuş oluyo doktorda işini biliyo seni yönlendiriyo. korkacak bişey yok yani

bayıltarak yaparlarsa da hiçbişey hissetmezsin işte ne güzel :)

Son düzenleme:
Senede iki kez hem endoskopi hemde kolonoskopi yaptırmak zorundayım.

Şükür hala hayattayım.
Risklerine ve olumsuz yazılanlara takılırsan gözünde giderek büyütür ve böyle yapmaktan vazgeçme aşamasına bile gelirsin.

Ağzına bir sprey sıkıyorlar ve uyuşuyor tamamen ; evet dünyanın en kolay ve keyifli işlemi diyemem ama 10 dk'da bitiyor.

Geçmiş olsun.

bende endeskopi oldum hiççç ama hiççç korkulacak bişey değil hayatında yaptıracağın en basit işlem beni bayıltılar ama bayıltmada şöyle aslında koldan bir iğne kısacık bir süre hiç korkma mutlaka yaptır çünkü mideni görmeden tedaviye başlanmaz

Ben de her sene endoskopi yaptırmak zorundayım...
Yarı baygın oluyorsunuz hiç bir şey duymuyorsunuz zaten...Çok basit bir işlem...
Ona bakarsanız, yapılan iğnelerin bile riski var...

(Kusura bakmayın buradan yazmak zorundayım, Ausencia özel mesaj kutun dolmuş canım)

bnmde midemde sorun var su içsem ağrıo p.tesi endskopi yapılcak bnde tırstım şimdi aslında 5 yıl önce falan yaptrmıştım ama nedense şimdi korkuorum bde bayıltmasınlar yaa bayıltmadanda yapılıo dimi??

evet bayıltmadan da yapılıyo yani narkozsuz ama o zaman o hortumu ayıkken yutman gerekiyomuş işte orda yutma esnasında da oynamaman kıpırdamaman gerekiyomuş heyecanlanıp filan oynarsan yerinden o ince meret midene bile saplanabilirmiş ondan bayılmak daha sağlıklı.. bide narkozsuz bayıltabilseler ii olcaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…