• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endoskopi sonucu yardim

mavi2

Guru
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
514
66
318
Mrb Annem mide siskinligi yuzunden endoskopi cekildi ve dr parca alip patolojiye gonderdi Bunun sonucu ise su sekildedir ;

Biopsi mide antrum :

Kronik inflamasyon +

Aktivite -

H pylori +

intestinal metaplazi ++

Mukozal atrofi -

Bu duruma gore Annem mide kanseri baslangicindq mi acaba ? Neler yapmamiz lazim ? Ne durumda bilgi verebilirseniz

Cok sevinirim simdiden cok saolun

Saygilarimla

Kronik bağırsak rahatsızlığı ve gastrit var. Canım annende ... geçmiş olsun

Eşim doktor o öyle söyledi...tedavi lazımmış

Cok saol canm yanitladigin icin Allah razi olsun peki kanser baslangici gibi duruyor mu esine sorsan ? Kac gundur uyku uyuyamiyorum :(( intestinal metaplazi yazdigim zaman mide kanseri cikiyor google da :( tedavi İcin neler yapmamiz lazim acaba ? Allah bin kez razi olsun her cevap icin

Patoloji sonucunda net belli olur kanser başlangıcı olup olmadığı...şüphe var o yüzden örnek alınmış... Sonucu beklemek gerekiyor diyor eşim... Geçmiş olsun...Senden de razı olsun... sonuç gelince buraya da yazarsan bende merak ettim... Allah şifa versin

Patoloji sonucunda net belli olur kanser başlangıcı olup olmadığı...şüphe var o yüzden örnek alınmış... Sonucu beklemek gerekiyor diyor eşim... Geçmiş olsun...Senden de razı olsun... sonuç gelince buraya da yazarsan bende merak ettim... Allah şifa versin

Bu patoloji sonucuydu canm

Ben normal tahlil sonucu olarak algıladım...patalojiden sonuç bekleniyor sandım... Eşim var görünüyor dedi ama alanında uzman hekime görünmeli...ayrıca sonucu alırken doktor açıklama yapmadı mı? Tedaviyle alakalı bilgilendirmedi mi?

Ben normal tahlil sonucu olarak algıladım...patalojiden sonuç bekleniyor sandım... Eşim var görünüyor dedi ama alanında uzman hekime görünmeli...ayrıca sonucu alırken doktor açıklama yapmadı mı? Tedaviyle alakalı bilgilendirmedi mi?

Annem Tek gitti canm ne iyi ne kotu demis ilac vermis ve 6 ay sonra tekrar endoskopi cekilecek demis icim rahat etmedi belki Anlayan biri olur diye yazmak istedim canm baska dr goturucem bu h sonu

Evet ihmal etmeyin ...annenin yanında bulun Canım... eşim aile hekimi ... bu alanda uzman değil ... uzmana mutlaka görünsün annen ...inşallah atlatır

Mide florası bozulmus .Gastritiniz var .Birde helikobakteriplori mikrobunuz var .
3 lü antibiyotik verecektir doktor .Kanser filan degil .Yediklerine dikkat etsin .Kızartma ,çig sebze, tarhana ,domates ,elma vs ...yemesin .

Mide florası bozulmus .Gastritiniz var .Birde helikobakteriplori mikrobunuz var .
3 lü antibiyotik verecektir doktor .Kanser filan degil .Yediklerine dikkat etsin .Kızartma ,çig sebze, tarhana ,domates ,elma vs ...yemesin .
Çok saolun yanıtınız icin içime su serptiniz, neler yese iyi gelir acaba ?

Çok saolun yanıtınız icin içime su serptiniz, neler yese iyi gelir acaba ?
Eksi acı baharat kuru fasulye portakal ciğ sebze,kızartma ,mayalı çörek yemesin .Ama özellikle domates ve elma icerisindeki asit bu heliko bakteriyi besliyor rahatsızlığında artmaya sebep olur .
Belli bir süre pirinç lapası,sütlaç ,un çorbası,hafif şeylerle beslensin .En büyük düsman stres .
Şu an agrısı var mı.?

Eksi acı baharat kuru fasulye portakal ciğ sebze,kızartma ,mayalı çörek yemesin .Ama özellikle domates ve elma icerisindeki asit bu heliko bakteriyi besliyor rahatsızlığında artmaya sebep olur .
Belli bir süre pirinç lapası,sütlaç ,un çorbası,hafif şeylerle beslensin .En büyük düsman stres .
Şu an agrısı var mı.?

Çok çok saolun agrisi yok ama midesinde şişme oluyo sürekli babamı (esini) kaybetti o yüzden çok üzüldü sinir stres iştahsızlık hepsi var :((

Çok çok saolun agrisi yok ama midesinde şişme oluyo sürekli babamı (esini) kaybetti o yüzden çok üzüldü sinir stres iştahsızlık hepsi var :KK43:(
Canim aynisi benim annemde de cikti saka gibi aynindurumu yasiyoruz hem ozel hem devlete gorunduk tetra 500 bizmopen largopen gaviscon suurp ve mide koruyucuusu verdi 14 gun kullanacak annen icme suyu lahana eksi baharat kizartmadan uzak dursun c vitamini almak onemli ayric icinde nsaai bulunan agrinkesicilwri kullanmaskn annem ninamol plus kullaniyor migren hastasi ayrica dislerinde problem olabikir bu helico bakteri maalesef disede yapisior annne de tartar tedavisi de oneriorm o kdr cok arastrma yaptimki kendimi hekim gibi hissediorm doktorumz mide agrilarnz gecmezse birkez dha endoskopi yaoicam dedi.yediklerime dikkat etmesi lazim yoksa atrofi yaninkansere cevirebilir

Canim aynisi benim annemde de cikti saka gibi aynindurumu yasiyoruz hem ozel hem devlete gorunduk tetra 500 bizmopen largopen gaviscon suurp ve mide koruyucuusu verdi 14 gun kullanacak annen icme suyu lahana eksi baharat kizartmadan uzak dursun c vitamini almak onemli ayric icinde nsaai bulunan agrinkesicilwri kullanmaskn annem ninamol plus kullaniyor migren hastasi ayrica dislerinde problem olabikir bu helico bakteri maalesef disede yapisior annne de tartar tedavisi de oneriorm o kdr cok arastrma yaptimki kendimi hekim gibi hissediorm doktorumz mide agrilarnz gecmezse birkez dha endoskopi yaoicam dedi.yediklerime dikkat etmesi lazim yoksa atrofi yaninkansere cevirebilir
Ozellikle midesu cok agzina geliorsa yatmadan once gaviscoo vb suruplardan 2 olcek icmesini tavsiye ediorm mid ekoruyucuusunuda sadece sabahlari ac karnina diil aksam da almasini tavsiye ediorm

Bende mide sikyeti için gitim baktı mideme sonra 1 ay sonrası için patalojiye gel dedi ama başka hastalarda vardı onların sonuçları hemen çıktı beni ve bir kaç kişiyi patalojiye yönlendirdiler neden acba

Rica etsem annemın sonuca da bakabılır mı esın bıraz sıkıntılı galıba durumu Randevuya 3 gün var uyku uyuyamıyorum korkudan

2) Olguya CD3, CD20, Sinaptofizin ve kromogranin uygulandi. Kromogranin ile nöroendokrin hücrelerde
pozitiflik izlendi.
0000/0-Neoplazma rastlanmamistir.
1) ARTiF KRONiK GASTRiT (H. Pylori +); Mide antrum, biyopsi.
-Kr. Inflamasyon: (++)
-Aktivite: (+)
-Atrofi: (-)
-Int. Metaplazi: (-)
-H. Pylori: (++ ) (Giemsa ile)
D)NÖROENDOKRIN HÜCRE HIPERPLAZiSi (MiKRONODÜLER TiP),iNTESTiNAL
METAPLAZi VE AKTiF KRONiK GASTRiT(H. Pylori +); Mide korpus, biyopsi
-Kr. inflamasyon: (+++)
-Aktivite: (++)
-Atrofi: (-)
-int. Metaplazi: (++) (PAS-AB ve Müsin ile)
-H. Pylori: (++) (Giemsa ile)
Lenfoid agregat izlendi.

Merhaba benim de yegenim endoskopi raporu geldi intestinal metaplazi denmis. Bilginiz varsa paylasirsans tecrubelernizi sevinirim

Back