endometriozis

efi111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2015
14
5
38
46
arkadaşlar içinizde endometriozis hastası olan varmı ve nasıl tedavi görüyorsunuz benide bilgilendirirseniz sevinirim

Azami büyüklüğe ulaşmamışsa doğum kontrol hapı ile büyümesi engellenmeye çalışılıyor. Aslında bu rahatsızlığın tedavisi yok şu anda. Sadece ilerlemesi durdurulabiliyor bazen de kendiliğinden geçiyor kişiden kişiye değişen hastalık. Soğan kürünün küçük kistlerde işe yaradığını söyleyenler var ancak doktorların fikirleri farklılık gösteriyor. Geçmiş olsun.

teşekkürler nev1bahar benimki bayailerlemiş durumda 4 operasyon geçirdim hala da ii olmuş diilim

teşekkürler nev1bahar benimki bayailerlemiş durumda 4 operasyon geçirdim hala da ii olmuş diilim
Benimki de her operasyondan sonra tekrarladı. Şimdi yine var, her ameliyat da yumurta rezervini biraz daha azaltıyormuş. Dolayısıyla bu hastalıkta çocuk sahibi olmak isteyip istemediğimize göre farklı tedavi öneriyor doktorlar.

Bu arada ağrı olup olmaması da önemli, bazen küçük boyutta kistler bile dayanılmaz ağrılar yapıyormuş, yaşam standardını etkiliyormuş. Bazen de çok büyük boyutlarda hiçbir şikayet olmuyor. Benim gibi mesela. sağ yumurtalıkta 8 cm yakın, solda 3 cm. ama çok ciddi ağrım olmuyor.

bende şu anda kist yok ilacıda kesti doktor rahim çok incelmiş ilaç yüzünden ve yüksek tansiyon yapıo zaten beni kistten çok yapışıklıklar rahatsız edio bağısaklarıma kadar ulaşmış durumda yapışıklıklar ağrılarım olduğunda da çok ciddi ağrılarım oluyor

Benim ameliyattan once cok ciddi agrim oluyordu bazen kipirdayamiyordum bile suandada var ama eskisine gore lafi edilmez... ama artik azicik agri ya tahamulum yok moralim bozuluyo sikinti stres yapiyorum kendini ben burdayim diye hatirlattikca cocuk umudumu yuksek tutmaya zorlaniyirum.... allah hepimize kolaylik ve hayirlisiyla bebis versin;-)

Bendede var malesef tek çare doğum ve ameliyat... 7cm 4cm bekliyorum
Ben 2 kez ameliyat oldum, şimdi üçüncüye hazırlanıyorum. Amaliyet olunca da bitmiyor ne yazık ki. Ben de her seferinde ameliyatan sonra tekrarladı. Doğum da çare değil ama en azından bebek sahibi olduktan sonra mücadele kolaylaşıyor.

A

Amin, allah her isteyene tattırsın.

Ameliyat oldun madem bir an önce de çocuk sahibi olursun da biter bu eziyet

Allah yardımcınız olsun canım benim ya , çok mu büyükler peki ? Onunla yaşamaz mısın? Bende eski ağrılarım kalmadı , kontrole gidicem diğer ay inşallah büyümemiştir.

Allah yardımcınız olsun canım benim ya , çok mu büyükler peki ? Onunla yaşamaz mısın? Bende eski ağrılarım kalmadı , kontrole gidicem diğer ay inşallah büyümemiştir.
evet biraz büyük, sağda 8 ve solda 2 cm olmuş.
İnşallah büyümemiştir fazla, bir an evvel bebeğini kucağına alırsın

evet biraz büyük, sağda 8 ve solda 2 cm olmuş.
İnşallah büyümemiştir fazla, bir an evvel bebeğini kucağına alırsın
Ah canım ya daha nişanlıyım , hemende çocuk yapmaya niyetim yok ama bakalım nasip of , bazen strese giriyorum bu yüzden resmen.

Ah canım ya daha nişanlıyım , hemende çocuk yapmaya niyetim yok ama bakalım nasip of , bazen strese giriyorum bu yüzden resmen.
hııımmm, o zaman daha varmış evet. Fazla düşünme bu konuyu o zaman. şimdiden dert etme, daha vakit varmış. Ben de ilk öğrendiğimde bekardım. Biraz da geç evlendim. 12 sene bu kistlerle yaşadım. Doktor daha fazla beklemeye gerek yok yaş geçiyor artık tüp bebek yapalım dedi, testler, tedaviye başlamaya hazırlık filan derken hamile olduğumu öğrendim. Doğal yollardan 34 yaşında hamile kaldım.
Dolayısla sen içini ferah tut lütfen. Zamanı geldiğinde olacak de, bu hastalıkta moral çok önemli bence.
Ben hep pozitiftim :)
Gerçi doğumdan sonra hemen tekrarladı ve işte şimdi sağ 8, sol 2 cm. ama olsun. Allah başka dert vermesin.

şifalar diliyorum.

Allah analı babalı büyütsün , banada nasip etsin. Sizede çok geçmiş olsun teşekkürler.Aminnn...

En kısa zamanda bebek sahibi olmanı dilerim, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…