- 15 Mart 2019
- 2.139
- 2.693
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama sadece adet döneminde ve dört aydır var o yüzden beni şüphelendiriyor hani adetlerim asla ağrılı degil her zaman nasılsa bu dört aydır da öyle makata vuran bir agrım yok hep adet dönemlerinde aynı adet gibi kan geliyor adet kanım gibi parlak kırmızı hafif pıhtılı mesela adet kanım çok geliyorsa makattan da kan çok geliyoe az geliyorsa adetim makattan da az geliyor bende anlamadım ki stres stres tek yapabildiğim her vakitte Allah’a bolca dua etmek zaten panik atak hastasıyım 6 yldır antidepresanlarla ayaktayım birde ben kendimle ilgili çok aşırı takıntılıyım hani hattinden çok fazla stres desen çok fazla varCanim kanin endometriozisle alakasi oldugunu düsünmüyrum o sadece adet döneminde bagirsaga wuran sanci yada darbe alma gbi agri yapar kan gelmesi baska sebeptendir bi kacak olusmustr hemoroid kaniyodur vs..
4 Aydır adet kanamasıyla birlikte makatımdan ayni adet kanı gibi kan geliyor adetim çok gelirse ordan da çok geliyor adetim az gelirse ordan da az geliyor dört aydır bu şekilde internetten araştırdım endonetriozis diyor ama bende şiddetli agrı olmuyor tek sıkıntı makatımdan sadece adet dönemim de kan gelmesi başka bir şey YokCanim tedawisi olmayan hastalar napsin peki haksizlik ediyosun. Ne güzel careleri war stres yapilcak ne warki peki endometriozis olduguna nerden karar werdin
Hayır yani agrin yok kistin yok herhangi bi endometriozise bagli şikayetin yok sen kendin teshis koymussun. Bir endometriozis hastasi olarak şikayetler bunlar degildir baska sorun üzernde yogunlasmalisin4 Aydır adet kanamasıyla birlikte makatımdan ayni adet kanı gibi kan geliyor adetim çok gelirse ordan da çok geliyor adetim az gelirse ordan da az geliyor dört aydır bu şekilde internetten araştırdım endonetriozis diyor ama bende şiddetli agrı olmuyor tek sıkıntı makatımdan sadece adet dönemim de kan gelmesi başka bir şey Yok
Peki sizin nasıl şikayetleriniz varHayır yani agrin yok kistin yok herhangi bi endometriozise bagli şikayetin yok sen kendin teshis koymussun. Bir endometriozis hastasi olarak şikayetler bunlar degildir baska sorun üzernde yogunlasmalisin
Beyaz dışkı safra kesesi problemlerinde görünüyor genelde. Bir araştırın onu daBenim ilk yoğun stres yaşamaya başladığım da bagırsaklarım dan sürekli çok yüksek sesler gelmeye başladı çok adefersin karın krampları başladı sonra dıskımın rengi bembeyazdı bi kaç gün ishal Bikac gün kabızlık yaşamaya başladım sonra bi gün arka tarafımda çamaşırımda kan gördüm makatımı bi sildim bildigin hafif pıhtılı bir kan dikkat ettim makatımdan aynı adet kanı gibi kan geliyor adetim çoksa oda çok geliyor az sa oda az geliyor İnan doktora gitmeye çok korkuyorum kötü birsey çıkar diye hep baktım bunun tek açıklaması derin endometriozisi gösteriyor ne olucak halim bilmiyorum
kist varken nasıl hamile almayı başardınız :)) ne mutlu size.. Hamilelkte küçülmedi mi kistinizKorkma canım insanın aklına her zaman en kotüsü gelir ama tedavi olmak en iyisi benim de mesela doğumum mecbur sezeryan olcak Allah nasip ederse bu kist yuzunden alinmasi gerekiyor artik cunku buyuyor sende bi görün çaresine baktır buyüyen bi lanet eger bu hastaligin varsa bu arada kabizlik problemi yasiyor musun yoksa rahat mi cikiyosun
MerhabaArkadaşlar ben bagırsak endometriozisi olduğumu düşünüyorum çünkü her adet kanamam da makatımdan da aynı şekilde adet kanı gibi kan geliyor adetim bitince bitiyor ama adet dönemim Dışında asla kanama olmuyor adetim az gelirse oda az geliyor adetim çok gelirse oda çok geliyor bu durumu yaşayan var mı hangi doktora gitmem gerekiyor
Aşılamaylakist varken nasıl hamile almayı başardınız :)) ne mutlu size.. Hamilelkte küçülmedi mi kistiniz
ne kadar denemiştinizAşılamaylavalla bilmiyorum ki doktora hamileligimin baslarinda kistim ne alemde dedim büyümüyo dedi ama küçülme konusunda bi sey demedi
bi daha da sormadim zaten hamileligim baya ilerledi kiste falan bakmıyo dogumda alacak inşallah
evet bende merak ettim ne kadar denedinizne kadar denemiştiniz
Ilk hamileligim 9 ay denedikten sonra oldu ama 1 ay oncesi rahim filmi cekinmiştim 1 ay sonra hamile kaldim maalesef düşük yaşadım kürtaj oldum kürtajdan 6 ay sonra aşılamayla tekrar hamile kaldımne kadar denemiştiniz
Kaç cnm kistle gebe kalmıştınızAşılamaylavalla bilmiyorum ki doktora hamileligimin baslarinda kistim ne alemde dedim büyümüyo dedi ama küçülme konusunda bi sey demedi
bi daha da sormadim zaten hamileligim baya ilerledi kiste falan bakmıyo dogumda alacak inşallah
rahim büyüdüğü için artık kistlerin görünmez zaten ama adet görmediğin için gerilemeye başlamışlardır bile. Benim ilk 3 ay bi gerileme olmadı sonra da doktor yumurtalıkları göremedi zaten ben de ilk ay gerilemedi diye muhtemelen kalacaklar sanmıştım ama sezaryen esnasında anladıkki ikisi de etmiş biri tamamen kaybolmuş birinin de sadece çeperi kalmış doktorum da çeperi temizledi geçen gittim doktora tekrarlamamışlar çok şükür. 2 yıl geçti neredeyse daha da tekrarlamaz diye düşünüyoruz Allah’ın izniyleAşılamaylavalla bilmiyorum ki doktora hamileligimin baslarinda kistim ne alemde dedim büyümüyo dedi ama küçülme konusunda bi sey demedi
5 cmdi ama bu ölçüm gebe kalmadan 6 ay once falan yapılmıştı belki 6 ay içinde daha da buyumustur cunku hamile kaldigimda doktor 9 10 cm civari bi sey dedi ilaclardan mi buyudu yoksa 6 ayda mı buyudu bilmiyorumKaç cnm kistle gebe kalmıştınız
Şunu okuduguma ne kadar sevindim anlatamam çünkü hamile kaldım ama hala aklım kistte hayati da zorlastiriyodu bana şişkinlik adet sancılari falan alınacak ama ya tekrarlarsa diye korkuyorum umarim benimki de tekrarlamaz seninki gibi sezeryanda tamamen uyutuyolar mı kistte alinacagi için ?rahim büyüdüğü için artık kistlerin görünmez zaten ama adet görmediğin için gerilemeye başlamışlardır bile. Benim ilk 3 ay bi gerileme olmadı sonra da doktor yumurtalıkları göremedi zaten ben de ilk ay gerilemedi diye muhtemelen kalacaklar sanmıştım ama sezaryen esnasında anladıkki ikisi de etmiş biri tamamen kaybolmuş birinin de sadece çeperi kalmış doktorum da çeperi temizledi geçen gittim doktora tekrarlamamışlar çok şükür. 2 yıl geçti neredeyse daha da tekrarlamaz diye düşünüyoruz Allah’ın izniyle
Ben uyanıktım belden uyuşturdular. Normalde doktorumun kist kalıntılarını temizleyeceğini de bilmiyordum. Bebeğimi çıkardıktan sonra işlem uzayınca hocam çok uzun sürdü neden bitmedi hala dedim. Dur daha yeni başlıyoruz yumurtalıklardaki kistleri temizliyorum dedi meğerse korkmayım diye bana baştan söylememiş. 3.5 saat sürdü ameliyatım uyanık şekilde. Ama çok rahat geçirdim sadece biraz mide bulantım oldu o da sabah doktor su içme dediği halde su içtiğim içindi. Bir de eğer Sezeryan esnasında kistlerini de aldıracaksan mutalaka eğitim araştırma hastanesinde olmanı tavsiye ederim. Benim sezeryanıma 6 doktor girdi. Ben onları öğrenci sanmıştım ama meğerse benim endometriosiz barsaklarda ve karın içinde farklı bölgelerde de yayılım göstermiş olabilirse diye üroloji genel cerrah filan da almış hoca doğuma.Şunu okuduguma ne kadar sevindim anlatamam çünkü hamile kaldım ama hala aklım kistte hayati da zorlastiriyodu bana şişkinlik adet sancılari falan alınacak ama ya tekrarlarsa diye korkuyorum umarim benimki de tekrarlamaz seninki gibi sezeryanda tamamen uyutuyolar mı kistte alinacagi için ?