• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis

Zalm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2019
160
26
13
37
Arkadaşlar ben bagırsak endometriozisi olduğumu düşünüyorum çünkü her adet kanamam da makatımdan da aynı şekilde adet kanı gibi kan geliyor adetim bitince bitiyor ama adet dönemim Dışında asla kanama olmuyor adetim az gelirse oda az geliyor adetim çok gelirse oda çok geliyor bu durumu yaşayan var mı hangi doktora gitmem gerekiyor

Şimdi korktum ya

Arkadaşlar ben bagırsak endometriozisi olduğumu düşünüyorum çünkü her adet kanamam da makatımdan da aynı şekilde adet kanı gibi kan geliyor adetim bitince bitiyor ama adet dönemim Dışında asla kanama olmuyor adetim az gelirse oda az geliyor adetim çok gelirse oda çok geliyor bu durumu yaşayan var mı hangi doktora gitmem gerekiyor
Makat sıkıntılı canim ya arkadas dogru demis ilk olarak bir genel cerraha olmadi kadin doğuma da mutlaka gorun ikisinden biri illaki bi cozum soyler

Makat sıkıntılı canim ya arkadas dogru demis ilk olarak bir genel cerraha olmadi kadin doğuma da mutlaka gorun ikisinden biri illaki bi cozum soyler
Peki bu endometriozisin çok stres ama aşırı stres sonucu çıkma olasılığı var mı çünkü bir ara çok yoğun bi stres yaşadım ondan sonra başladı bu bende

Peki bu endometriozisin çok stres ama aşırı stres sonucu çıkma olasılığı var mı çünkü bir ara çok yoğun bi stres yaşadım ondan sonra başladı bu bende
Canım benimde yumurtaligimda var zaten en sık yumurtalık tüpler rahim ve kalin bagirsakta görülüyor araştırdığım kadariyla belli başlı bir kaç sebep var ama hala tam olarak sebebi bilinmiyor stres sebepleri arasinda yok diye biliyorum ama kolit diye bi rahatsizlik var kalin bagirsaklarla ilgili ismini yanlis hatirliyorum olabilirim o stresle bağlantılı kuzenim dugun zamani yakalanmıştı stresten belki oyledir mutlaka doktora gorun genel cerrahi veya kadin dogum ikisiylede alakali olabilir erteleme

Benim ilk yoğun stres yaşamaya başladığım da bagırsaklarım dan sürekli çok yüksek sesler gelmeye başladı çok adefersin karın krampları başladı sonra dıskımın rengi bembeyazdı bi kaç gün ishal Bikac gün kabızlık yaşamaya başladım sonra bi gün arka tarafımda çamaşırımda kan gördüm makatımı bi sildim bildigin hafif pıhtılı bir kan dikkat ettim makatımdan aynı adet kanı gibi kan geliyor adetim çoksa oda çok geliyor az sa oda az geliyor İnan doktora gitmeye çok korkuyorum kötü birsey çıkar diye hep baktım bunun tek açıklaması derin endometriozisi gösteriyor ne olucak halim bilmiyorum

Adetlerim de çok aşırı ağrılı degil normal her zaman ki gibi hafif bel agrısı ve kasık agrısı oda ilk gün oluyor sonra olmuyor ama bu derin endometriozis de en belirgin şey çok ağrılı adet donemleriymiş ama bende böyle birsey yok bu neden bunu da anlamıyorum

Hic vakit kaybetmeden gastroentoloji ya da genel cerrahiye gitmeni tavsiye ederim makat kanamasinin bir cok sebebi olabilir mesela benim kaynanamda hemoroid vardi ondan kaniyordu hemen korkma ama tedavinde de gec kalma derim bende de endometrioma var ama yumurtaligimda o yuzden dedigin gibi bir seyi ilk defa duydum

Hic vakit kaybetmeden gastroentoloji ya da genel cerrahiye gitmeni tavsiye ederim makat kanamasinin bir cok sebebi olabilir mesela benim kaynanamda hemoroid vardi ondan kaniyordu hemen korkma ama tedavinde de gec kalma derim bende de endometrioma var ama yumurtaligimda o yuzden dedigin gibi bir seyi ilk defa duydum
Hemoroid olsa normal zaman da da kanar ama bu sadece adet döneminde oluyor ya ben zaten panik atak hastasıyım çok korkuyorum kötü birsey cıkıcak diye

Adetlerim de çok aşırı ağrılı degil normal her zaman ki gibi hafif bel agrısı ve kasık agrısı oda ilk gün oluyor sonra olmuyor ama bu derin endometriozis de en belirgin şey çok ağrılı adet donemleriymiş ama bende böyle birsey yok bu neden bunu da anlamıyorum
Ah kuzum ertelemenin faydası yok kotu bi şey bile olsa erkenden öğrenip tedavisine bakarsın düşünsene doktorun niye daha erken gelmedin dediğini

Hemoroid olsa normal zaman da da kanar ama bu sadece adet döneminde oluyor ya ben zaten panik atak hastasıyım çok korkuyorum kötü birsey cıkıcak diye
Korkma canım insanın aklına her zaman en kotüsü gelir ama tedavi olmak en iyisi benim de mesela doğumum mecbur sezeryan olcak Allah nasip ederse bu kist yuzunden alinmasi gerekiyor artik cunku buyuyor sende bi görün çaresine baktır buyüyen bi lanet eger bu hastaligin varsa bu arada kabizlik problemi yasiyor musun yoksa rahat mi cikiyosun

Haftada 3 gün kabızsam 4 gün ıshalim kabızken zorlanarak yapıyorum

Haftada 3 gün kabızsam 4 gün ıshalim kabızken zorlanarak yapıyorum
Bi sey dicem basit bi çatlaktan da kaynaklanabilir kabizlikda zorlaniyo mussun ya hemen git korkma canim en iyisi bu bölümün uzmanina git gastroentolojiye git diger yerlerde oyalanma ama sadece adet gunlerimde oluyo diyosun bu endometriozisi akla getiriyo yine korkma bu hastaliktan cok kişide var

Öyle seyler okudum ki canım bagırsakalrı kesilen alınan bir çok kez ameliyat olup aynı olan İnan korkmamak elde değil rabbim tüm hastalarımıza bzilere şifa verir insallah çok zor derdi olan derman versin rabbim

Dermanı olan dert versin rabbim

Öyle seyler okudum ki canım bagırsakalrı kesilen alınan bir çok kez ameliyat olup aynı olan İnan korkmamak elde değil rabbim tüm hastalarımıza bzilere şifa verir insallah çok zor derdi olan derman versin rabbim
Endo tekrarlayan bi hastalik ama herkes de ayni etkiyi yapmiyo ki sen oyle seyler okuyup kendini üzme inan bak bunu ben cok yaptim ama zararini gordum kendi pskolojimi bozdum suan takmiyorum sende bi sorun oldugu kesin ha bi bakarsin ne kadar da kolay tedavisi olan bi seyle karsilasmissin bu kadar kafani kurcalicagina gidersin doktora halledip gelirsin hemen bi randevu al sakın geç kalma korkma

Amin canım ya amin insallah

Back