• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis ve Tüp Bebek

ZehreNur

❤ İki çiçeğim ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2008
6.322
7.028
723
Merhaba arkadaslar endometriozis yani çikolata kistiyle tüp bebek deneyen arkadaslar var mı?nasıl bi yontem uygulandı sizde ve sonuc ne oldu olumlu olumsuz burada paylaşalım

Benim sagda solda 5 cmlik çikolata kistim vardı.eşiminde morfoloji 1
3 embriyo transfer edildi tutmadı negatif oldu.şimdi kistim 7 cm olmuş.bu kistten ötürü korkum var tutunmayı oluyor düşüğe sebep oluyor diye.acaba transfer den once ameliyatla aldırmak en dogrusu mu olur?tüp drum ameliyat onermiyor rezervi azalttıgı için

Sizde durumlar nasıl

Arkadaşlar hiç mi yok bu durumda olanlar
Ben varım sol da 3.5 çklt kistim var sol tüpümde yapısıklık var doğal hamile kaldm dış gebelik olustu sağ tüp hasar gördü dedi doktorumuz dogal olmaz dedi hemen tüp bebk başladık pozitifti ama dewam etmedi hcg düştü hemen.nisanda 2.transferi yaptrcaz nasipse umarım hayırlısı olur çarsamba günü histerskpi olucam banada amlyat önermiyor doktorumuz benim hikaymde böyle

İngiliz karbonatı denesene canım burda onu deneyip hamile kalan kistleri kaybolanlar var

Ben varım sol da 3.5 çklt kistim var sol tüpümde yapısıklık var doğal hamile kaldm dış gebelik olustu sağ tüp hasar gördü dedi doktorumuz dogal olmaz dedi hemen tüp bebk başladık pozitifti ama dewam etmedi hcg düştü hemen.nisanda 2.transferi yaptrcaz nasipse umarım hayırlısı olur çarsamba günü histerskpi olucam banada amlyat önermiyor doktorumuz benim hikaymde böyle
Şimdiden gecmiş olsun canım banada histeroskopi ile cizik atılcak demişti drum 2. Transfer de
Benim kistim 7 cm oldu napıcam bilmiyorum
Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün

Şimdiden gecmiş olsun canım banada histeroskopi ile cizik atılcak demişti drum 2. Transfer de
Benim kistim 7 cm oldu napıcam bilmiyorum
Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
canim eğer tüplerde sıvı filan yoksa transferden sonra kistin cok etkisi olmuyor deniyor ama bununla ilgili henuz yeterli arastirma ve calisma yokmuş. kistleri aldircaksan bile önce opu olman daha mantikli

canim eğer tüplerde sıvı filan yoksa transferden sonra kistin cok etkisi olmuyor deniyor ama bununla ilgili henuz yeterli arastirma ve calisma yokmuş. kistleri aldircaksan bile önce opu olman daha mantikli
Canım sıvı yok ama tüp drumda tutunmayı engelleyebiliyor bu kistler demişti veya rezerv azaltıyo demişti ama benim rezervim iyiymiş oyle demişti boyut olarak ta benim gibi hastalarda tutunuyor demişti
En son gittiğim dr da tutunmayı engeller tutunsada düşüğe sebep olur demişti
Şimdide 7cm olmus tüp yaptırınca 5 cmdi

Canım sıvı yok ama tüp drumda tutunmayı engelleyebiliyor bu kistler demişti veya rezerv azaltıyo demişti ama benim rezervim iyiymiş oyle demişti boyut olarak ta benim gibi hastalarda tutunuyor demişti
En son gittiğim dr da tutunmayı engeller tutunsada düşüğe sebep olur demişti
Şimdide 7cm olmus tüp yaptırınca 5 cmdi
işte bu konuda hala kesin bi bilgi yokmuş ondan doktorun biri tutunmayı etkiler derken digeri etkilemez diyor. ama 10cm kistle dogal yoldan hamile kalanlari bile duydum. Rabbim bizede nasip etsin insallah

Merhaba arkadaslar endometriozis yani çikolata kistiyle tüp bebek deneyen arkadaslar var mı?nasıl bi yontem uygulandı sizde ve sonuc ne oldu olumlu olumsuz burada paylaşalım

Benim sagda solda 5 cmlik çikolata kistim vardı.eşiminde morfoloji 1
3 embriyo transfer edildi tutmadı negatif oldu.şimdi kistim 7 cm olmuş.bu kistten ötürü korkum var tutunmayı oluyor düşüğe sebep oluyor diye.acaba transfer den once ameliyatla aldırmak en dogrusu mu olur?tüp drum ameliyat onermiyor rezervi azalttıgı için

Sizde durumlar nasıl
Merhaba, benim de sag tarafta 6 cm solda 4 cm kistim vardı yıllardır sürekli kontrol altında olmasına rağmen boyutlar bu büyüklüğe gelince ameliyat olmuştum (3 sene önce). Şu an 9 aylık evliyim ve 35 yaşındayım.Kistim tekrarlamadı tüplerim açık ama kistin gebe kalmaya engel olduğunu bir çok gittiğim doktordan duydum. Hatta şu an kistim tekrarlamamış olsa bile Florence Hastanesi Tüp bebek merkezinde doktorum ameliyat olsanız bile sonrasında rahim filminde çıkmayan bazı yapışıklıklar olabilir dedi. Eşimin morfolojisi %2 o yüzden kendi kararımla vakit kaybetmek istemediğim için tüp bebek aşamasına geldim dün 17 yumurtam toplandı. Bikaç gün sonra transfer olacak.

Merhaba, benim de sag tarafta 6 cm solda 4 cm kistim vardı yıllardır sürekli kontrol altında olmasına rağmen boyutlar bu büyüklüğe gelince ameliyat olmuştum (3 sene önce). Şu an 9 aylık evliyim ve 35 yaşındayım.Kistim tekrarlamadı tüplerim açık ama kistin gebe kalmaya engel olduğunu bir çok gittiğim doktordan duydum. Hatta şu an kistim tekrarlamamış olsa bile Florence Hastanesi Tüp bebek merkezinde doktorum ameliyat olsanız bile sonrasında rahim filminde çıkmayan bazı yapışıklıklar olabilir dedi. Eşimin morfolojisi %2 o yüzden kendi kararımla vakit kaybetmek istemediğim için tüp bebek aşamasına geldim dün 17 yumurtam toplandı. Bikaç gün sonra transfer olacak.
Hayirlisi olsun canim.yumurtalik rezervin nasildi hormonların falan.bende 35yasindayim.merak ettigim tup tdvsinde kullandigin ilac dozları. Masallah guzel yum sayin var. Benim fsh 6.25 diger hormonlarda normal . Amh da 1.58 .. tup tedavimde gonalf merional klomen bu ucunu ayni anda 9 gun kullandim.5 yum gelişti. İlac uygulamamda sorunmu vardi diye arastiriyorum

Hayirlisi olsun canim.yumurtalik rezervin nasildi hormonların falan.bende 35yasindayim.merak ettigim tup tdvsinde kullandigin ilac dozları. Masallah guzel yum sayin var. Benim fsh 6.25 diger hormonlarda normal . Amh da 1.58 .. tup tedavimde gonalf merional klomen bu ucunu ayni anda 9 gun kullandim.5 yum gelişti. İlac uygulamamda sorunmu vardi diye arastiriyorum

Çok teşekkürler. Benim FSH 4.37 LH 10.66 AMH 2.33 Sadece Gonal f günde 225 mg kullandım sürekli.İlk başta dozu fazla dediler sonra düşebilir diye konuşuldu ama aynı dozda devam edildi.Çatlatma iğnesine kadar.
Dün transferim yapıldı.(5. gün ) 9 tane 1. kalite 2 tane orta kalite embiryom olmuş.İkiz gebelik istemiyorduk ama son anda karar değiştirdim:) Şansımı arttırmak için doktorum da yaş itibariyle 2 embiryonun daha mantıklı olduğunu söyledi. Şu an dondurulmuş 1. kalite 5 embiryom var. 1 Nisan da kan testi yaptıracağım.Sonuçta herkesin yumurta gelişimi farklı benim kontrollerde toplam 8-9 yumurtam var gibi konuşuyordu doktorum yani ultrasonda en büyüklere bakıyordu genelde.

Ben 34 yaşındayım yıllardır bu kistle ilgili tedavi görüyorum,bekarım doktora göre doğal yolla zor diyor hamilelik için,tüp bebek içinde bir yaş sınırı falan var mı? Her kontrole gittiğim de hala evlenmedin mi sen, geç kalıyorsun diyor doktorum,içimden hep çocuğun da olmayacak niye evlenesin diye cümleler geçiyor,sanırım yaşım sıkıntı olacak

Laproskopili ile çikolata kistim vardı.iyi bir prof.bu şekilde hamile kalamayacağımı söyledi ve güvendim çikolats kistlerini aldırdım.5 cm di.ve git gide büyüyürdu.hamile kalamıyordum.ameliystı kesinlikle iyi bir prof ve laproskopi ild olman şart.eve yumurta rezeevlerini düşürğuor fakst laproskopi ile olursan biraz daha şansın var.ama şunı söyleyim o kist engel.6 ay bekleme süresi var ilişkiye 2 ay ara veriyorsun 6 ay o şekilde normal de gebe kalabilirsin ama ben kalamadım 6 ay sonra hemen tüp bebek ysptırdım ikizdi malesef kaybettim 4 aylıkken.1 yılda 3 kere tüp yspttırdım.ocak ayından bu ysna 2 kez.ama tutturamadım.kistim var .tekrar yeniledi ama kğçğk.doğum kontrol haplarıyls ilişki yasak küçültüyor hocam şimdi tekrsr sil baştan tedaviye başlıcam.bu arada troidlerine kesin baktırt.kist ameliyatını laproskopi ile kesin ol yaşım şuan 39 hala uğraşıyorum.

Çok teşekkür ediyorum ilginize anlaşılan iyi bir doktor bulmam şart ancak çoğunun söylediği şey seninle ilgili tedavi hamile kaldıktan sonra,İnanın evlenmek şuan bana çok zor gözüküyor bu şartlar altında nasıl karar veririm onu bile bilmiyorum hadi ben karar verdim yaşım olmuş 34 karşıma çıkacak insan bunu nasıl karşılayacak,ağrılarım çok fazla şuan visanne kullanıyorum diğer kontrole giderken doktorum mutlaka ca 125 değerine baktır dedi bu değer sizin dediğiniz tiroid mi acaba

Çok teşekkür ediyorum ilginize anlaşılan iyi bir doktor bulmam şart ancak çoğunun söylediği şey seninle ilgili tedavi hamile kaldıktan sonra,İnanın evlenmek şuan bana çok zor gözüküyor bu şartlar altında nasıl karar veririm onu bile bilmiyorum hadi ben karar verdim yaşım olmuş 34 karşıma çıkacak insan bunu nasıl karşılayacak,ağrılarım çok fazla şuan visanne kullanıyorum diğer kontrole giderken doktorum mutlaka ca 125 değerine baktır dedi bu değer sizin dediğiniz tiroid mi acaba
Olabilir jan troid kesin ama kesin baktırt ve lamporskopi ile iyi bir prof da kistlerini aldırt.6 ay bekle evli olsan hsmile kalma şansın yğksek ama tsbii az da olsa yumurta rezervi düşecektir

Şekerine yumrta rezeevine troid kan kistlere baktırt kesin ama.ayeıca diş.amsen varsa iltihap varsa düşüğe sebep olur bunlarında elden geçmesi lazım.süreç zor ve yıpratıcı

Çok sağolun bu dediklerinizin hepsini ilk kontrolümde doktordan isteyeceğim sanırım zor bir süreç ama şimdilik yapabileceğim birşey de yok Beklemek ve sabretmek dışında tekrardan çok sağolun

Back