Merhaba. 30 yaşındayım. Ben de 4 yıllık evli ve endometriozis hastasıydım yani halk dilinde çikokata kistim vardı tam sol yumurtalığımda. 5 cm di benimki ve çocuğumuz 3 yıl kadar olmadı. Tek problem o kistti. Daha sonra 2023 mayısta kendiliğinden gebe kaldım. Malesef 6.haftada düşük yaptım. Doktorların bazıları bu kiste bağladı düşüğü. Kesin bilemiyorum ama sonra da bir daha hamile kalamadım. Normalde hiçbir doktor ameliyat önermedi hepsi tüp bebek dedi ama amh testinde sonucum 3.11 çıkınca ve kist tek taraflı olunca bir profesör dedi ki “gel ameliyat ol bu kistten kurtul amh değerin çok iyi sen ameliyat sonrası doğal yolla gebe kalırsın” dedi. Yine olmazsa o zaman tüp bebek düşünürüz nasılsa diğer yumurtalıkta sorun yok dedi. Ben de bu eylül de laparoskopik ameliyat oldum ve kistim başarıyla çıkarıldı. O sırada hsg de yapılmış kist olmayan tarafın tüpü tıkalıymış onu da açmışlar. Tabi ameliyat sonrası doktoruma sordum amh değerim illa ki düşmüştür test yaptırayım mı dedim. O da ameliyatın gayet iyi geçtiğini yumurtalıkların gayet iyi durumda olduğunu teste bile gerek olmadığını söyledi. Yani şuan amh ne durumda biliyorum ama adetim aynı düzende devam ediyor hiçbir sıkıntı yok. Doktorum bize 1 sene süre verdi doğal yoldan gebelik için. Bu süre içinde yine olmazsa artık mecbur tüp bebeğe yöneleceğiz. Ama bu kistin oluştuğu yer konum çok önemli bazılarında hiçbir sorun yaratmazken benim gibi olanlarda malesef infertiliteye sebep oluyor. Siz bütün tahlil tetkiklerinizi yaptırın en az 2-3 doktora danışın ve ona göre bir tedavi yöntemi belirleyin kendinize. İnşallah en kısa zamanda kolaylıkla üstesinden gelirsiniz
Canınızı hiç sıkmayın her derdin bir çözümü var
Herşey gönlünüzce olsun