Endometriozis laporoskopi ameliyatı yapan devlet hastaneleri ve doktorlar

eva_cute

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2018
117
16
28
34
Herkese merhaba arkadaşlar yaklasık 1 yıldır son 4 aydır ise her Allahın gunu agrıyan kasık agrım var agrı cok siddetli ve sureklı bacagıma vuruyor ishal kabızlık ve sıskınlık gaz mevcut yasmın kullanıyorum 2 ıncı ayımdayım ama malesef bir ıse yaramıyor bu agrıları her Allahın gunu yasamaktan cok yoruldum gıttıgım doktorda derin endometrıosız teshısı aldım bu yuzden ameliyat olmayı dusunuyorum fakat oyle bı dunya da yasıyoruz ki parası olmayan olsun misali bir hayat bu ozeller cok ucuk miktarlar ıstıyor bu ameliyatı yapmak ıcın 20 bın TL kadarcık bu parayı verebilecek gucum yok benım o sebeple vicdan ve merhamet sahibi sadece hastasının yasam kalitesini dusunen onun agrıyla yaşamasına goz yummayacak insanı değerlerini yitirmemiş işi ticarete dökmeyecek endometrıosız özellikle derin endometrıosız alanında uzman bu ameliyatı kapalı yapabilecek ankarada calisan bir doktora ihtiyacım var yardımcı olabılırsenız cok sevinirim

Hayır adet agrısı gıbı degıl zaten ben kendımı bildim bileli cok agır adet sancısı ceken biriydim ıgne olurdum o gun sınavım varsa gıdemezdım 3 gun yataktan kalkamadım zamanları bılırım yemeğimi bıle annem yatağıma getirirdi sonra adetten 10 gun oncesınden agrı maya basladı pms sendrom üzerine adet sancısı yaklasık bir senedir ıse her Allahın gunu agrıyor cogu zaman agrıdan adım bıle atamıyorum karnım kasıklarım bacagım gaz oluyor ya kabız ya ıshalım zaten teshıs cok zor konuldu cok sinsi bı hastalık yıllar ıcınde ilerliyor

Aynı hastalık banada konuldu bugün laporoskopi ile bakılması gerektiğini söyledi ağrılarımı doktora soylediigmde kesin diyemem ama bakılması lazım şüphe uyandırıyor dedi fiyatlar özellerde çok pahalı 11 milyardan başlıyor devlet hastahaneleri dersen yapmıyor egliyor sen bulabildin mi peki nereye yaptıracağını seninki tedavimi tanı amaclimi yapilacak

Evet kesin tanısı laparoskopiyle konuyor zaten benim oyle Yumurtalıklardada yok sağ tarafta kucuk 1 cm in altında noduller var ondan bana 1 yıldır gıttıgım hıcbı doktor teshıs koyamadı tertemiz degıp yolluyorlardı ama son gıttıgım doktor derin pelvık endometriozis buyuk ıhtımal dedı ben baya tahlil yaptırdım kan idrar hormon ultrasyon tomografı mr bı kolonoskopi kaldı onuda bu hafta yapcam ama bu doktora amelıyat olamam buyuk ıhtımal cunku sadece muayeneye tanı konulsun dıye 400 verdim ve ameliyatı asırı pahalı yapıyorlar o yuzden actım zaten bu konuyu belki yaptıran vardır ve yazarlar

Bu ağrı belli dönemlerde mi oluyordu sizde yoksa hergün mü? Hergün ağrıya dayanılır mı? Allah yardım eyleye, cümlemize

Hergun ağrıyor benim bazen o kadar şiddetli oluyorki dayanamayacak dereceye geliyorum 10 doktor gezdim inanmazsın ama hiç biri bir şeyin yok yumurtlama agrisi deyip gönderdiler bugün artık ağrıdan duramadım tesadüfen netten bulduğum doktora gittim şikayetlerimi anlattım şikayetlerin endometriozise benziyor tani için laporoskopi şart dedi 1200 sadece muayene ve tahlile verdim özeller çok pahalı
Bu ağrı belli dönemlerde mi oluyordu sizde yoksa hergün mü? Hergün ağrıya dayanılır mı? Allah yardım eyleye, cümlemize

Siz 1200 vermişsiniz ben 1 yılda bı 2 bucuk 3 milyar rahat harcamısımdır inanın cunku cok berbat bir hastalık teshıs konulmıyor 5 kadın dogumcu 2 genel cerrah 2 gastroenteroloji ve devlette gıttıgım doktorları saymıyorum bile tahliller radyolojik goruntuleme ler 1 yılda bu kadar paraya mal oldu maddi manevi cokmus durumdayım artık agrıları gercekten cekılcek gıbı degıl okadar agrıyor ki olmek ıstıyorum cogu zaman devletteki doktorlar bu konuda cok duyarsiz ultrasyonda bakıyor bısey bulamayınca yolluyor mecburen teshıs yuzunden ozellerde sürünüyorum aylardır artık agrım olmadan gozumu acmak agrım olmadan uyumak istiyorum

Aynı durumu bende yaşıyorum cnm bugün için sadece 1200 verdim diğer doktorların ücretlerini saymıyorum bile kolonoskopide oldum bu ağrı için birşey çıkmadı ağrının nedeni endometriozis bu teshis geç konuluyor çünkü ameliyatla bakılması gerekli ve suda varki riskleri daha fazlaymış bir yandan korkuyorum zararlarını duyunca işinin ehli doktora yaptırmakta yarar var bence devlettekiler surunduruyor birde enfeksiyon kaparsan diğer organlarında zarar görür tabi ozelde farklı olurmu bilmiyorum doktor araştırıyorum bu işi iyi bilen biri varmı diye güveneceğim doktor bulabilirsem sanada yazarım rabbim bu hastalığı çekenlerin yardımcısı olsun gerçekten dayanılmayacak kadar ağrılar oluyor bugün doktor çocukmu istiyorsun agrimi dinsin dedi çocuk istiyorsam ağrılara katlanacakmışım ama istemiyorsam menopoza koyacak ilaçlar verecekmiş tabi tani konulduktan sonra bu hastalar geç gebe kalıyormuş ilerlerse tüpleri tıkayabiliyormuş cikolata kistinede çeviriyormus bir an önce laporoskopiyi yaptırıp tup bebeğe başla dedi

Nasıl dayancam suan bu agrıyla bide kolonoskopiye hıc bilmiyorum gercekten nasıl dayandınız siz ki dedıgınız gıbı bısey cıkmama ihtimalide var bosuna o agrıyıda cekmıs olacagım aslında o dedıgınız ılaclar en azından ameliyat olana kadar kullanmak mantıklı agrıyı dındırebılıyor gecıcı cozum olarak ilacı bırakınca hamile kalabilirsiniz yani ama daha malesef yazmadı doktor bana yasmıne devam ettirdi bazen git al eczaneden kullan kurtul su agrılar dan diyorum zor tutuyorum kendımı ne agrı kesıcı nede kas gevsetici kere cv vermiyor agrı cunku bızde kıst yok nodul var ve ben artık bı senedır okadar arastırdım ki asıl bu noduller cok fazla agrı yapar mis görunmuyorlar ve felaket agrı yapıyor organları birbirine yapıstırıyorlar ıcerde iltihaplanıyorlar kanıyorlar cok Nalet bir hastalık ameliyatı da zor o yuzden napacagız bilmiyorum devletler tanısın kıyamadığı bıseyın tedavisini de yapmıyor kolaylarına geliyor ozeller tıcarethaneye donmus zaten parası olanlar saglıgına kavusurken biz surunuyoruz bu agrılarla yasamak zorundayız buna yasamak denirse tabi tesekkür ederım eger bende Duzgun bır doktor bulabilirsem yazarım zaten buraya ceken bilir cunku sadece bu agrıyı

Ben bu ağrı yüzünden eşimle çok tartıştım doktorlar psikolojik diyor sen büyütüyorsun diye ailem devamlı azarladı psikologa görün diye bu 1 yıl içinde ölmek istedim ağrılardan bu süreçte eşinin ve ailenin yanında olmadi çok önemli çünkü ağrıyı yasayan sensin ama senin numara yaptığını abarttığını düşünüyorlar bir misli üzülüyorsun bu durumu çok yaşadım geceleri ağrılardan uyuyamiyorum sabahları iş bile yapamıyorum o kadar şiddetliki kolay kolay ağlayan biri değilim ama bu ağrılardan artık ağladığım günler çok oldu benim şimdi doktorun söylediğini söyleyince doktor arayışına girdiler ya benim anlamadigim bu doktor kılığına girmiş kişiler neden bilemiyorlar aldıkları para hak mi ya ozelde batsın devlet hastahaneleride hakkimi kesinlikle helal etmiyorum surundurduler resmen beni ya

Hemen hemen aynı seylerı yasamısız sizinle tek fark evli olmamam benım ıyıkı de diyorum suan degılım cunku esimle bosanırdım bu psikolojiyle hele anlamasa beni cunku gozum kimseyi gormuyor benım agrı atagı gecirdıgım de anneme bagırıp cagırdıgımı ben oluyorum benı bırakın gidin basımdan dedıgımı bılırım kendi vucudumu agrıdan kriz geçirip tırnaklarımı gecirdıgımı bılırım ve onlarda beni anlamıyorlardı ama son aylar artık olayın ciddiyetinin farkına vardılar biseylerin yolunda gıtmedıgının gıttıgım doktorlar bısey bulamayınca benı psikiyatriye yollamaya çalıştılar dılerım Allah'tan aynı sekılde sınananlar onlarda artık okadar yanıyor ki canım cunku doktor dusmanı oldum resmen turkıyedekı her kadın dogumcu malesef bu hastalıgı bilmiyor ve sureklı yanlıs tedavilerle bizı bu acılarla basbasa bırakıyorlar o sebeple bende hıc bırını affetmeyeceğim ayni sekılde sınanmalarını ıstıyorum bu insanların

bir şey soracağım bu endometriozis hastalığının tedavisi yokmu alinamiyormu temizlenemezmi ameliyatla sana gittiğin doktor ne soyledi

bir şey soracağım bu endometriozis hastalığının tedavisi yokmu alinamiyormu temizlenemezmi ameliyatla sana gittiğin doktor ne soyledi
Kesin bir cozumu malesef yok diye bılıyorum ameliyat olmak gerek ama her yerde olunabılcek bu amelıyat degıl risklı ıyı bir yerde yapılırsa ameliyatla agrılar dınebılır en azından ama sonra ne zaman tekrarlayacagı belli olmaz tamamen kişiye ve ameliyatın Duzgun yapılıp yapılmayacağına baglı odakların Duzgun bır sekılde yakılması gerek bazılarının 3 yıl sonra tekrarlarken bazıları ameliyattan sonra hemen tekrar edebiliyor cunku adet kanına bagımlı bir hastalık bu illet menepoza girince rahata kavusuruz ameliyattan sonrada baskılamak zorundayız dogum kontrol hapıyla yada menopoz ılacları kullanarak. Ben bugun gastroenterolojiye gıttık kolonoskopiye gircem cuma gunu bitek bu kaldı 560 kolonoskopi parası 51 TL muayene ucretı verdım resmen ılıgımı kemıgımı somurduler kurus param kalmadı cebimde bu son tahlılım sonuclarımı toplayıp doktoruma gotürünce ne dıycek bakalım

Sizde de afedersiniz dışkılama ya da idrar yaparken ağrı, yanma oluyor muydu
Idrar yaparken bazen yanma oluyor ama diğerinde bir problem olmuyor yeni doktor aradı idrar yolu enfeksiyonu var dedi oda yapar ağrıyı baskıyı dedi benim devamlı oluyor ama dedim devamlı enfeksiyon kapıyorsun ondandır dedi laporoskopi olmalimiyim dedim sen bilirsin dedi bu seferde kafam çok karıştı ya ne yapcam bilmiyorum

Bu sefer de beni doktor aradı enfeksiyona bağlı ağrı olabilir dedi Bir sürü ilaç yazdı bunları kullan dedi geçmezse o zaman yaptır dedi tamda laporoskopi için bir doktor ile görüşecektim ne yapacagimi bilmiyorum şeker hastası olduğum için haplar bağışıklığı çökertip enfeksiyon yapıyormuş devamlı buda ağrı baskı yaparmış siddetli derecede ben yinede olayım demi laporoskopi aklımda kalmasin

Sizde kendımı görüyorum sakın benim dustugum hataya sizde dusmeyın lutfen arastırın bu hastalıgı zaten sen bu hastalık yuzunden sureklı idrar yolu enfeksiyonu oluyorsun idrarda yanma yapıyor rahmin yumurtalıklarında olan bı sorun komsu organlara bagırsak mesane zararlar bırakır sızede bana yaptıkları gibi ıdrsr

İdrar enfeksiyonu degıp gecmısler baslarından savmıslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…