Endometriozis teşhisini doktor hangi tanıyı yaparak koydu sizeMerbaba arkadaşlar lütfen cevap verin moralim sıfır berbat haldeyim. Az evvel doktordaydim enmetriozis varmis kansizlik ostrojen eksikliği falan tak tak siraladi bana o an basimdan kaynar sular döküldü ağladım halende agliyormLaparoskopi yapman gerek dedi aciksasi korkuyorm yapanlar veya bilgisi olanlar yazabilir mi acaba. Ve tüp bebek olmadan bebek sahibi olamayacagimi soyledi cok düşükmus ihtimal. Yumurtalarim duzgun buyumuyormus vs. 6 aylik evliyim benimle beraber evlenenler su an hamile canm cok yanıyor olmuyor
Şiddetli sanci geciriyorm adet döneminde yatalak oluyorum resmen. 20 yasimdan beri bu boyle. evlendikten sonra alt muayene yapildi iki farkli doktor da bunu dogruladi. Bu yuzden de laparoskopi yapılması lazmmis. Bi Bilginiz var mi acaba ?Endometriozis teşhisini doktor hangi tanıyı yaparak koydu size
Allah şifa versin inşallah canm. Benim adet dönemin felaket geçiyor.Ben bu hastalıgın östrojen ve adet kanaması a baglı bir hastalık oldugunu bılıyorum tam tersi nasıl ostrojen eksık olabiliyor sizde endometrıosız iseniz gecmiş olsun agrı sikayetiniz varmı pekı eger agrı sıkayetınız yoksa amelıyat olmanızı onermem bende endometriozisim buyuk ihtimal suan gecıcı menepoza soktu doktorum 1 aylık igne oldum emin olmak ıstıyorum dedı benım agrı sıkayetim var her gün agrıyor bundan amelıyat olmak istiyorum ama buda gecıcı cozum tekrar adet oldugum surece tekrarlayacaktır menepoza kadar kurtulus yok amacımız cocuksa ve agrı yoksa tup bebek yada normal gebeliğe ugrasmanızı tavsiye ederim
Cocugunuz var mi yoksa sizde bu illetten dolayı migebe kalamiyorsunuz ?Ben bu hastalıgın östrojen ve adet kanaması a baglı bir hastalık oldugunu bılıyorum tam tersi nasıl ostrojen eksık olabiliyor sizde endometrıosız iseniz gecmiş olsun agrı sikayetiniz varmı pekı eger agrı sıkayetınız yoksa amelıyat olmanızı onermem bende endometriozisim buyuk ihtimal suan gecıcı menepoza soktu doktorum 1 aylık igne oldum emin olmak ıstıyorum dedı benım agrı sıkayetim var her gün agrıyor bundan amelıyat olmak istiyorum ama buda gecıcı cozum tekrar adet oldugum surece tekrarlayacaktır menepoza kadar kurtulus yok amacımız cocuksa ve agrı yoksa tup bebek yada normal gebeliğe ugrasmanızı tavsiye ederim
Laparoskopi zaten kapalı ameliyat cnm ve rezervi düşürüyo iyi düşün derim bana da dedi doktorum ama olmayı düşünmüyorum. Kaç cm kistinAllah şifa versin inşallah canm. Benim adet dönemin felaket geçiyor.ameliyat olmayo düşünmüyorum sadece laparoskopi yapilmasi gerekiyormus tam eminnolmak icin ve rahmin durumunu daha iyi gormekicin. Agridan kastin adet sancisi mj genel mi
Kist yok doktor hic bisey demedi bende anlamadm ki iyi arastrmam lazm o zaman. Rezervi düşürme kesin mi acaba kotu yanlarina bakmamistim bi arastirayimLaparoskopi zaten kapalı ameliyat cnm ve rezervi düşürüyo iyi düşün derim bana da dedi doktorum ama olmayı düşünmüyorum. Kaç cm kistin
Laparoskopi de ameliyat canım bu hastalıgın zaten kesın tanısı ameliyatla konuluyor malesef doktorun karnını acıp bakması gerek durumu görebilmek için ve acık amelıyatta kapalı amelıyatta bı miktar yumurta rezervi ne sıkıntı yaratıyor dıye bılıyorum cok emin ellerde yapılması gerek eger sartsada o yuzden cok ıyı arastırın ben evli degılım bekarım benım agrı sıkayetim var 7 24 agrıyor 6 aydır eskiden benımde sadece adet donemler inde agrırdı sımdı Allahın her gunu agrıyor malesef o yuzden son care amelıyat olmayı dusunuyorum cunku hıcbı sekılde gecmıyor agrı benım durumuma dusmeyın sızde hastalık ilerledikce tedavısı dahada zorlasıyor cunku cok sinsi ilerleyen bir hastalık bu dogum kontrol hapı kullanın lucrin menepoz ıgnesı olmak durumunda kaldım ben 1 aylık o ıcerdekı odakları kurusun dıye doktor artık bakacak durumuma agrım devam ederse mecbur amelıyat olacagımAllah şifa versin inşallah canm. Benim adet dönemin felaket geçiyor.ameliyat olmayo düşünmüyorum sadece laparoskopi yapilmasi gerekiyormus tam eminnolmak icin ve rahmin durumunu daha iyi gormekicin. Agridan kastin adet sancisi mj genel mi
Galiba sızde de benım gıbı kıst degıl sadece lezyon var ondan teshıs koyamıyor doktorlar bende bu yuzden 1 sene doktor doktor gezdimKist yok doktor hic bisey demedi bende anlamadm ki iyi arastrmam lazm o zaman. Rezervi düşürme kesin mi acaba kotu yanlarina bakmamistim bi arastirayim
Endometriosiz kist demek ama. Mutlaka rezervi düşürüyorKist yok doktor hic bisey demedi bende anlamadm ki iyi arastrmam lazm o zaman. Rezervi düşürme kesin mi acaba kotu yanlarina bakmamistim bi arastirayim
İlla kıst olacak olusacak diye bisey yok bende endometriozisım sadece mılımetrelık odaklar olması yeterlıEndometriosiz kist demek ama. Mutlaka rezervi düşürüyor
İlk defa fiduydum kist olmadan olduğunuİlla kıst olacak olusacak diye bisey yok bende endometriozisım sadece mılımetrelık odaklar olması yeterlı
Malesef endometrıosız bu hastalıgın adı lezyon nodul seklinde oluyor kist olmadan cikolata kisti ise kıst olusmus sekli oluyorİlk defa fiduydum kist olmadan olduğunu
Ah canim ben 2 senedir o duygularla yasiyorum seni anliyorum sana bacisane tavsiyemdir bende rahim ameliyati oldum gecen ay 2. Bur dr gorusu al yani paraya kiy ve profa git en iyi onlar biliyor bu isleriMerbaba arkadaşlar lütfen cevap verin moralim sıfır berbat haldeyim. Az evvel doktordaydim enmetriozis varmis kansizlik ostrojen eksikliği falan tak tak siraladi bana o an basimdan kaynar sular döküldü ağladım halende agliyormLaparoskopi yapman gerek dedi aciksasi korkuyorm yapanlar veya bilgisi olanlar yazabilir mi acaba. Ve tüp bebek olmadan bebek sahibi olamayacagimi soyledi cok düşükmus ihtimal. Yumurtalarim duzgun buyumuyormus vs. 6 aylik evliyim benimle beraber evlenenler su an hamile canm cok yanıyor olmuyor
Bende amelıyat kararı asamasındayım da ayın 15 inde tekrar doktor kontrolum var benımde Bi önceki gıttıgım doktor acık amelıyat yapmayı istedi suan gıttıgım doktor ne der bilmiyorum biraz bılgı verebılırmısınız kac saat surdu suan nasılsınız agrılar varmı amelıyat agrıları ne durumda toparlanma surecınız nasıl gidiyor acıkmı kapalı mı olmak daha dogru cok gecmıs olsunMerhabalar. Ben de 6 gün önce açık ameliyat oldum ve 7.7 cm büyüklüğündeki kistim alındı. Yumurtalığa zarar vermemek için gittiğim tüm doktorlar açık ameliyatta hemfikirdi. Ben en güvendiğim doktoru seçtim. Teknoloji çok gelişti ve bebek sahibi olmak eskisi kadar zor değil merak etmeyin. Kendinizi yıpratmayın.
Öncelikle sizin psikolojik durumunuz çok önemli. Rahat olup doktorunuza da güvenirseniz çok daha kolay atlatırsınız. Benim durumum biraz daha sıkıntılı olduğu ve açtıklarında hem yapışıklık olduğunu hem de rahmin arkasında da sıçramalar olduğunu gördükleri için, 45 dk olarak tahmin edilen ameliyatım 2 saatten fazla sürmüş. Ama bu kısmına takılmayın. Çünkü sonuçta siz hiç farkında olmadan tüm bunlar yapılmış oluyor ve uyanınca öğreniyorsunuz. Sonrasında kabız olmamaya çok dikkat edin. Karın çok gerginleşiyor ve o süreçte yara geriliyor ve ağrı oluyor. 3 gün bu sıkıntıyı çektikten sonra rahatladım. Şuanda iyiyim sadece ameliyat yeri arada sızlıyor o kadar. Ben açık tercih ettiğim için mutluyum çünkü bildiğim kadarıyla kapalıda bu kadar detayı göremeyebiliyorlar.Bende amelıyat kararı asamasındayım da ayın 15 inde tekrar doktor kontrolum var benımde Bi önceki gıttıgım doktor acık amelıyat yapmayı istedi suan gıttıgım doktor ne der bilmiyorum biraz bılgı verebılırmısınız kac saat surdu suan nasılsınız agrılar varmı amelıyat agrıları ne durumda toparlanma surecınız nasıl gidiyor acıkmı kapalı mı olmak daha dogru cok gecmıs olsun
Benımde derin endometrıosız o yuzden acık olmam lazım sanırım ben acık myom ameliyatı gecırdım 1 seneyi gecıyor neredeyse toparlanma surecim cok zor olmustu karnımın ıcı yaralar cok zor ıyılesmıstı ondan tedırgınım ama bu ameliyatı olmaktan Baska da carem yok malesef cunku gecmıyor agrı herseyı denedim ama agrılarıma cozum bulamadım nedir bu kadın hastalıklarından cektıgım bilmiyorumÖncelikle sizin psikolojik durumunuz çok önemli. Rahat olup doktorunuza da güvenirseniz çok daha kolay atlatırsınız. Benim durumum biraz daha sıkıntılı olduğu ve açtıklarında hem yapışıklık olduğunu hem de rahmin arkasında da sıçramalar olduğunu gördükleri için, 45 dk olarak tahmin edilen ameliyatım 2 saatten fazla sürmüş. Ama bu kısmına takılmayın. Çünkü sonuçta siz hiç farkında olmadan tüm bunlar yapılmış oluyor ve uyanınca öğreniyorsunuz. Sonrasında kabız olmamaya çok dikkat edin. Karın çok gerginleşiyor ve o süreçte yara geriliyor ve ağrı oluyor. 3 gün bu sıkıntıyı çektikten sonra rahatladım. Şuanda iyiyim sadece ameliyat yeri arada sızlıyor o kadar. Ben açık tercih ettiğim için mutluyum çünkü bildiğim kadarıyla kapalıda bu kadar detayı göremeyebiliyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?