• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Endometriozis/ Laparoskopi 😞

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benımde derin endometrıosız o yuzden acık olmam lazım sanırım ben acık myom ameliyatı gecırdım 1 seneyi gecıyor neredeyse toparlanma surecim cok zor olmustu karnımın ıcı yaralar cok zor ıyılesmıstı ondan tedırgınım ama bu ameliyatı olmaktan Baska da carem yok malesef cunku gecmıyor agrı herseyı denedim ama agrılarıma cozum bulamadım nedir bu kadın hastalıklarından cektıgım bilmiyorum
Hepimiz çekiyoruz canım malesef :(

Öncelikle sizin psikolojik durumunuz çok önemli. Rahat olup doktorunuza da güvenirseniz çok daha kolay atlatırsınız. Benim durumum biraz daha sıkıntılı olduğu ve açtıklarında hem yapışıklık olduğunu hem de rahmin arkasında da sıçramalar olduğunu gördükleri için, 45 dk olarak tahmin edilen ameliyatım 2 saatten fazla sürmüş. Ama bu kısmına takılmayın. Çünkü sonuçta siz hiç farkında olmadan tüm bunlar yapılmış oluyor ve uyanınca öğreniyorsunuz. Sonrasında kabız olmamaya çok dikkat edin. Karın çok gerginleşiyor ve o süreçte yara geriliyor ve ağrı oluyor. 3 gün bu sıkıntıyı çektikten sonra rahatladım. Şuanda iyiyim sadece ameliyat yeri arada sızlıyor o kadar. Ben açık tercih ettiğim için mutluyum çünkü bildiğim kadarıyla kapalıda bu kadar detayı göremeyebiliyorlar.
Sizin kesi yeri sezeryan mı yoksa göbekten baslayarak alta kadar dik mı actılar konustugunm bir arkadasa göbekten baslayıp dik acmıslar böbrek ve bağırsaga sıcrama oldugundan sanırım zaten sezeryan kesi yerim var bide simdi ustten de acarlar diye korkuyorum ya

Sizin kesi yeri sezeryan mı yoksa göbekten baslayarak alta kadar dik mı actılar konustugunm bir arkadasa göbekten baslayıp dik acmıslar böbrek ve bağırsaga sıcrama oldugundan sanırım zaten sezeryan kesi yerim var bide simdi ustten de acarlar diye korkuyorum ya
Korkmayın benim de aynı şekilde sıçrama vardı ve sezaryen şeklinde ameliyat kesim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back