- 4 Haziran 2013
- 12.178
- 8.379
- Konu Sahibi balbocegi35
Merhabalar Hanımlar , Endometriozis öyküm 2015yılında başladı. Çift taraflı 10x5 cm kistler açık ameliyat ile alındı. 2019 ocak ayında gebelik haberi aldıktan kısa süre sonra 6.haftada düşük yaptım , 9.haftada kürtaj ile sonlandırıldı. 2mm kistin tekrarladığını öğrendim. 8 ay içinde gebe kalamayınca doktora gittiğimde kistim yine çift taraflı 4x2 cm olmuştu. Tüpler tıkanık olduğunu öğrendim , hsg ile bir tanesi açıldı. Hemen tüp bebeğe yönlendirildim. Kistim her 3 ayda bir yarım cm büyüyordu. Tüp bebek doktorum yumurta kalitesi için 4 kutu prowomen ve resveratrol verdi , 3,5 kutu kullanımında doğal yolla gebe kaldım fakat kimyasalla sonuçlandı. Ardından aşılama yaptırdım o da olumsuzdu . Tekrar tüp bebek sürecindeyim ve kalite açısından vitamin kullanımına devam ediyorum. Yumurta toplama işlemi sonrası geçici menepoz daha snra tarnsfer önerildi. Bu arada bu söyleyeceklerim önemli ; resveratrol kullanımı sonrasında kistin büyümesi durdu. Üzüm çekirdeği içerisinde bulunan bu bileşen (resveratrol) kistik lezyonların ilerlemesini engelliyormuş , kanser tedavilerinde de kullanılıyormuş. Resveratrol ilaç değildir, reçeteli değildir, vitamin takviyesidir. Kist seninle olduğu sürece resveratrolü kullanıcaksın demişti doktorum o yüzden bunu özellikle paylaşmak istedim. 17/18 Eylül'de kontrolüm var, amh 1,78 di en son , iki tarafta toplam 7/8 folikül görülmüştü, biraz şansa biraz duaya ihtiyacım var bu süreçte... Olumsuzluklar sonrasında korkularım var.
Endometriozisli tüp bebek sürecini gelin birlikte paylaşalım
Endometriozisli tüp bebek sürecini gelin birlikte paylaşalım