Bende 10x5 cm çift taraflı kistten 2015 yılında ameliyat olma mecburiyetinde kalmıştım, 4 yıl sonra tekrarladı. Bir düşük , bir kimyasal yaşadım. 2 tüpüm kapandı 1i açılmıştı ama büyük ihtimalle yine kapandı... Ben doktorumu bulana kadar çok zor yollardan geçtim. Doktorum Endometriozis dernek baş.yrd. ve kesinlikle 2. ameliyatı önermiyor. Doğru protokol ile
tüp bebek ile gebe kalınabilir. Amh iyi durumda olabilir fakat amh sonucu ile yumurta sayısı veya kalitesi eşit şekilde çıkmıyor. Mesela; benim 1,68 , 9 yumurta gözüktü , 2 si dolu çıktı, 1 döllendi... 0,5 amh lı birinin de 6 olgun yumurtası toplanıp 5 i döllenebiliyor... Sakın amh ya güvenmeyin yanıltıcı olabilir. Bu sebeple 2. ameliyat kesinlikle olmayın, kalite sorunu muhakkak yaşarsınız. Direkt tüp bebek deneyin amh ile yumurtalarınız orantılıysa bol bol embriyonuz olur. Lucrin ile dekisti baskılayıp pasif hale getirdiklerinde tutma olasılığı yüksek. Aynı merkeze gittiğimiz kistli arkadaşlardan hep olumlu sonuçlar alıyorum . Önemli olan doğru tedavi... Ameliyat olduktan snra baskılama olursa yumurtalarınız kendinize gelmesi zaman alacak, diyelim ki yumurta geliştirici verildi yada tüpe başladınız emin olun bu hormon iğneleri kistinizi tekrar hortlatacak... Bu lanet kistin bir sonu yok maalesef.