merhabalar herkese ben 1.5 sene önce çikolata kisti ameliyatı oldum.ameliyatım gayet başarılı geçti.bir yumurtalığım alınacaktı ancak ameliyat sırasında gerek olmadığı görüp almamış doktorum.ameliyattan 6 ay sonra evlendim ve izmirden taşındım ancak kistim tekrarladı.ameliyatımdan beri kullandığım doğum kontrol hapını tam 1 yıl sonra bırakmaya karar verdim.geçen mayıs ayında hapı bıraktım ve temmuza kadar adet görmedim.mayıs ayında tüm tetkiklerimi yaptırdım.mr ,hsg,yumurtalık rezervi testi hepsi sorunsuz çıktı fakat 3 cm lik kadar bir kistin oluştuğunu söyledi doktorum ve biz bebek için denemeye başladık ancak benim ne ağrılarım geçti ne de hamile kalabildim.aylül ayında gittiğim kontrol de doktorum tüp bebekle biran önce hamile kalmam gerektiğini normal yollarla uzun süre alacağını belkide hamile kalamayacağımı,rezervlerimin azalabileceğini söyledi ancak biz emin olmamakla beraber geri döndük.geçen ay adetime 12 gün kala bir ara kanama yaşadım ancak miktarı fazla,koyu ve acile gidicek kadar sancılı oldu.doktorumu aradığımda gebelik testi yaptırmamı söyledi ama tabii sonuç negatif çıktı.adet dönemimin üzerinden 9 gün geçti ve hala hiçbirşey yok.endometriozis yaşayan varsa beni çok iyi anlayacaktır ki bu hastalık kanser gibi öldürmese de süründürüyor.ağrılara,dengesizliklere ve anne olabilecekmiyim korkusuyla yaşamak çok yoruyor.ben profdan uzmana kadar izmirden ankaraya kadar sayısız doktora gittim ama bir kişide bana derman olamadı.bu form sitesini takip ediyorum ve görüyorum ki benim gibi bu illetle savaşan ve sonu mutlu olan birçok arkadaşım var.ben sadece benimle en azından biraz olsun yardımcı olabilecek biri varmıdır diye yazmak istedim.hepimizin birgün çok sağlıklı olması dileğiyle..