Kızlar çikolata kisti gaz karın şişkinliği ve bel ağrısı yaparmı ağrılarım kistimemi bağlı acaba!? Dkh kullanınca geçiyor çünkü.
Canım çok geçmiş olsun moralini yüksek tut bol bol dua et inş bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Ben daha yeniyim kist konusunu yeni öğrendim neler bekler beni bilmiyorum ama Allah yardımcımız olsun inşallahYıllardır bu kistle yaşadığıma bakacak olursak,evet yapıyor diyebilirim...
Aynen doğum kontrol hapı kullanınca çok rahat ediyorum.
Ve ben bayramdan önce rahim filmi çektirdim,o gece ağrım oldu,ağrı kesici kesmedi.Dört büklüm acile gittim,ve yüksek enfeksiyondan hastaneye yatırdılar.Hatta eğitim araştırmaya gönderdiler ve bayram boyu hastanede yattım,14 gün...
Şimdi doktorumun verdiği vitamin haplarını kullanıyorum ve adetin 2. Günü tüp bebek için çağırdı...
Fakat psikolojim bozuldu bu süreçte,sonra ne yaparım bilmiyorum...
Çok geçmiş olsn cnm ya çok iyi anlıyorum seni bende tüp bebekten sonra enfeksiyon kapım 1 hafta hastanede yatmıştim benmde piskoljm bozulmuştu inşallah bir an önce atlatırsın Rabbim yardımcın olsn önce sağlık sonra bebiş versnYıllardır bu kistle yaşadığıma bakacak olursak,evet yapıyor diyebilirim...
Aynen doğum kontrol hapı kullanınca çok rahat ediyorum.
Ve ben bayramdan önce rahim filmi çektirdim,o gece ağrım oldu,ağrı kesici kesmedi.Dört büklüm acile gittim,ve yüksek enfeksiyondan hastaneye yatırdılar.Hatta eğitim araştırmaya gönderdiler ve bayram boyu hastanede yattım,14 gün...
Şimdi doktorumun verdiği vitamin haplarını kullanıyorum ve adetin 2. Günü tüp bebek için çağırdı...
Fakat psikolojim bozuldu bu süreçte,sonra ne yaparım bilmiyorum...
Çok geçmiş olsn cnm ya çok iyi anlıyorum seni bende tüp bebekten sonra enfeksiyon kapım 1 hafta hastanede yatmıştim benmde piskoljm bozulmuştu inşallah bir an önce atlatırsın Rabbim yardımcın olsn önce sağlık sonra bebiş versn
14 gün hastanede yatmışın cnm antibiyotik serum vermişlerdir enfeksiyon geçmiştir inş öyle umuyorm cnm o kadar korkma yani en kötü azalmıştır enfeksiyon 14 gün az degil ama bende enfeksiyon hala var gbi geliyo bende kendim tekrr test yaptırmayı düşünüyorum bu sebepten cocgm olmalabilir diye ihmal etmemek lazmTüp bebekten sonra mı???
Ya ben şu an öyle bir durumdayım ki,eşimle ilişkiye girmekten korkuyorum,yine enfeksiyon kapıcam,hastaneye yatıcam,ya da ne bileyim zaten bu enfeksiyondan dolayı düşük oluyormuş.Kafam öyle karışık,öyle kötüyüm ki,eşime diyorum senden geçti bana,git bi test yaptır.Ne yapıcam böyle bilmiyorum...
14 gün hastanede yatmışın cnm antibiyotik serum vermişlerdir enfeksiyon geçmiştir inş öyle umuyorm cnm o kadar korkma yani en kötü azalmıştır enfeksiyon 14 gün az degil ama bende enfeksiyon hala var gbi geliyo bende kendim tekrr test yaptırmayı düşünüyorum bu sebepten cocgm olmalabilir diye ihmal etmemek lazm
Dedigin gbi doktorlar pek açıklama yapmiyo ki ama sen çok stres yapmamaya çalış cnm öncelikle bide sana tavsiyem öncelikle enfeksiyon varsa hala onu tedavi ettir tüp bebek için acele etme cnku oda çok zor bi süreç maddi manevi hem kafanda soru işaretleri varsa başlama bnceDoktorlarda net bi açıklama yapmıyorki..
Mesela rahim filminde ılımlı hidrosalpenks yazıyor,doktor tüp bebek öncesi yumurta toplar,sonra tüple rahimin bağlantısını keseriz dedi.Ama bunu 2. denemede yapabilirim dedi.Yani önce denenecek,düşük olursa yapılacak o işlem... Zaten korkak ve takıntılı biriyim,hep bunu düşünüyorum...
Rahim filmini çeken yerle görüştüğümde,tüp girişindeki şişliğin sebebi enfeksiyonmuş...
Ne enfeksiyonmuş arkadaş dedim...
Sebebi ne hala bilmiyorum,elimdeki onkoloji raporunda hsg sonrası endometrit yazıyor.Pelvik enflamatuvar hastalık olabilir demişti görüntüleme merkezi,bunda da klamidya denen bir enfeksiyon sebep olabilir yazıyor nette,oda eşten geçiyormuş.Ne yapacağımı şaşırmış ve kafayı yemek üzereyim...
Merhaba Allah size bağışlasın çocuklarınızı. Bunu hep duyuyoeum düşünmeyince oldu diye. Nası başarıyorsunuz bunu. Ben aklımdan çıkaramıyorum. İzne çıktık eşimle bi yerlere gittik güya düşünmicektim aklımı dağıtacaktım ama hiiç aklımdan çıkmadı yine :)
Tüp bebekten sonra mı???
Ya ben şu an öyle bir durumdayım ki,eşimle ilişkiye girmekten korkuyorum,yine enfeksiyon kapıcam,hastaneye yatıcam,ya da ne bileyim zaten bu enfeksiyondan dolayı düşük oluyormuş.Kafam öyle karışık,öyle kötüyüm ki,eşime diyorum senden geçti bana,git bi test yaptır.Ne yapıcam böyle bilmiyorum...
Merhaba öncelikle geçmiş olsun Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Bu karbonat kürü nasıl yapılıyor bilgi verir misiniz ben de denemek isterim
Evet okudum. Tüm şişenin içine karbonat karıştırıp hep onu kullanmak korkuttu. Siz sabah akşam mı içtiniz sürekli suyunuza kattınız mı? Ben sabah akşam olarak başladım. Ayrıca omega 3 ve beta glukan aldım. Sizin sayenizde umutlandım. Henüz bekarım evlenmeyi düşünüyorum önümüzdeki yaz nasipse. Sizin gibi mutlu haberler almayı çok isterim ...Âmiiiiiiinnnnn Allah-u teâlâ razı olsun. Kısaca şöyle söyleyeyim 1 bardak suya çay kaşığının ucunda karbonatı atıp karıştırıp içtim ben fakat farklı kullanım şekilleri var.Çikolata kisti için karbonat adlı başlıkta detaylı bilgi bulabilirsiniz. Facede de Kemal Milar diye bir adam var onun sayfasını detaylı inceleyin.
Evet okudum. Tüm şişenin içine karbonat karıştırıp hep onu kullanmak korkuttu. Siz sabah akşam mı içtiniz sürekli suyunuza kattınız mı? Ben sabah akşam olarak başladım. Ayrıca omega 3 ve beta glukan aldım. Sizin sayenizde umutlandım. Henüz bekarım evlenmeyi düşünüyorum önümüzdeki yaz nasipse. Sizin gibi mutlu haberler almayı çok isterim ...
Amin inşallah çok teşekkür ederimBurda önemli olan ph değerini yüksek tutmak ilk başta sabah akşam kullandım sonra sadece sabah kullandım. Beta glukan da 40 gün kullandım sadece tabi yediğime içtiğime de dikkat ettim alkali beslenmeye çalıştım. Çok şükür Rabbim de nasip etti. Ben de 1 yıllık evliyken öğrendim kisti ve ikinci yılımızda evlât sahibi oluyoruz çok şükür. Evlendiğin zaman iyi bir kontrolden geç ve çocuk fikrini erteleme asla. Rabbim sana ve isteyen herkese nasip etsin İnşaAllah.
Eşinizin gidip tedavi olması lazım yoksa asla enfeksiyonunun önüne geçemezsiniz ondan bulaşıyorsa eğer.
Merhaba bende de sağda ve solda 5,5 cm var aynı kararı bende vermek üzereyim 2doktora gittim kesinlikle açık ameliyattan bahsetmedi hatta artık açık ameliyat yapmak önermek saçma laparoskopi varken o eskidendi filan gibi laporoskopi daha güvenilir galiba bende korkuyorum bilen uzman birisi nin yapması gerekirmiş laparoskopiyide çok korkuyorum bende yumurtalık rezervinin azalma ilhimali varmış doktor bunu söylemiyor kesinlikle ama ben korkumu dile getirdiğimde kistler daha çok zarar verecek bu gidişle diyorSol yumurtalığımda 9,2 cm, sağda ise 4 cm ebatında çikolata kisti var. 3 farklı doktora gittim hepsi ameliyat dedi. Son gittiğim doktor laparoskopi yömtemini önerdi, diğer doktorum ise açık ameliyat önerdi. Hiç bebeği olmayan bayanlarda açık ameliyatı tercih ediyorlarmış çünkü laparoskopide yumurtaların zarar görme riski yüksekmiş. Bu da hiç bebeği olmayan hanımlarda çocuk sahibi olmayı güçleştiriyormuş. Sormak istediğim açık çikolata kisti ameliyatı olan var mı? Açık ameliyat zor mu geçiyor? Kişi ne kadar zamanda ayağa kalkıyor? Bu tür ameliyat geçirmiş olanlar fikirlerini iletirlerse sevinirim.
Teşekkürler.:a015:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?