• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

endometrial polipi olanlar hangi şikayetlerle gittiniz doktora

elsaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2014
4
0
36
43
Ara ara pembe akıntım oluyordu, bazen küçük kan pıhtısı ya da koyu renkli akıntım geliyordu. Bu akıntı geldiğinde midemde çok kötü şişkinlik hissi oluyordu ve çok halsizleşiyordum. Akıntı kokulu oluyor ve kaşıntı yapıyordu. Biraz üşütsem bu şikayetlerim tekrarlıyor. Doktora gittim vajinal ultrason muaynesinde polipin var dedi o yüzden oluyor gel alalım dedi. Ameliyat olmaktan korkuyorum şimdilik aldırmayı düşünmüyorum. Bu şikayetleri yaşayan var mı? Polip için bildiğiniz bitkisel bi tedavi var mı; polipi yok edecek ya da bu şikayetleri giderebilecek?

Ara ara pembe akıntım oluyordu, bazen küçük kan pıhtısı ya da koyu renkli akıntım geliyordu. Bu akıntı geldiğinde midemde çok kötü şişkinlik hissi oluyordu ve çok halsizleşiyordum. Akıntı kokulu oluyor ve kaşıntı yapıyordu. Biraz üşütsem bu şikayetlerim tekrarlıyor. Doktora gittim vajinal ultrason muaynesinde polipin var dedi o yüzden oluyor gel alalım dedi. Ameliyat olmaktan korkuyorum şimdilik aldırmayı düşünmüyorum. Bu şikayetleri yaşayan var mı? Polip için bildiğiniz bitkisel bi tedavi var mı; polipi yok edecek ya da bu şikayetleri giderebilecek?
Merhaba Elsaa,
Ben genel muayene olmak için dr gittiğimde öğrendim rahim içinde polip olduğunu. Son zamanlarda olmasa da daha önce ara kanamam oluyordu. Dr bunun sebep olduğunu söyledi. Aslında ilk başta polipten şüphelenmesinin nedeni rahim duvarının normalden çok az daha kalın olmasıydı. Önce alınması gerektiğini söyledi. Sonra reglinin 2. günü tekrar muayene istedi. O zman daha net görüyormuş. Var ama küçük bir şey dedi. Almamız şu an için zorunlu değil takip edelim dedi. Ama içim rahat etmediği için bir kaç dr a daha gittim onlar da hemen alınması gerekmediğini söyledi. Ama bendeki polip 1cm den küçük. Ayrıca ben gebelik istediğim için aldırmadım. Sen gebelik düşünüyor musun ve polibin boyutu neydi?
Ben hemen aldırmamanı öneririm. Ama bitkisel tedavi ile geçmediğini duydum.

cevabınız için teşekkür ederim esme121. polipin boyutunu söylemedi ultrason sonucu elimde ama onda da yazmıyor oranlara bakınca 1cme yakın gibi. eşimden ayrıldım gebelik durumu yok. tek korkum şu, iyi huylu olup olmadığı patoloji sonucu anlaşılır diyor internette bu da beni tedirgin ediyor. bir de bu belirtileri kimsede görmedim şişkinlik vs. bu da beni düşündürüyor. hem midemde çok fena şişkinlik hazımsızlık oluyor hem de kasıklarımda şişkinlik oluyor. yumurtalıklarıma baktı tertemiz dedi. ne bileyim korkuyorum yine de :(

geçmiş olsun öncelikle... ben yaklaşık 2.5 ay önce histereskopi ile polip ameliyatı oldum... şikayetimse sadece bir defa ara lekelenme yaşamıştım kanla karışık kahverengiydi.. hemen doktora gittim ve doktor rahimde 1.5 cm lik polip var dedi bebek düşünüyorsan alınmasını öneriyoruz dedi ertesi ay ameliyatla aldırdım doktor 2 cm civardındaydı iyiki almışız dedi... ameliyat esnasında rahim içi suyla doldurulduğu için boyutu o zaman daha net görülüyor 1.5 cm dedilen polipim 2 cm çıktı... patolojim temiz çıktı zaten çoğunlukla temiz çıkıyor ama bazen nadir de olsa kötü huylu olması da muhtemel tabiiki... ameliyat düşünüyorsanız iyi bir doktor bulup yaptırmanızı öneririm çünkü basit ama önemli bir operasyon rahime zarar verilmeden yapılması lazım.. ayrıca midede şişkinlik tarzında bir şikayet yaşamadım ben poliple alakalı mıdır bilmiorum ama bunun için dahiliyeye de ayrıca gitmeniz daha isabetli olur sanırım...son alarak da polipi eriten bitkisel bir tedaviye hiç rastlamadım ve sanırım da yok..çünkü poliplerin kistler gibi adetle veya ilaçla atılması pek mümkün olmuyor tabii boyut küçükse olabilir mi bilmiyorum en doğru cevabı doktor verecektir ama genellikle doktorların sunduğu çözüm histereskopi ile alınması...

cevabınız için teşekkür ederim esme121. polipin boyutunu söylemedi ultrason sonucu elimde ama onda da yazmıyor oranlara bakınca 1cme yakın gibi. eşimden ayrıldım gebelik durumu yok. tek korkum şu, iyi huylu olup olmadığı patoloji sonucu anlaşılır diyor internette bu da beni tedirgin ediyor. bir de bu belirtileri kimsede görmedim şişkinlik vs. bu da beni düşündürüyor. hem midemde çok fena şişkinlik hazımsızlık oluyor hem de kasıklarımda şişkinlik oluyor. yumurtalıklarıma baktı tertemiz dedi. ne bileyim korkuyorum yine de :KK43:
Rica ederim canım, eğer aldırmaya karar verirsen ne şekilde alınacağı çok önemli diye duydum. Kürtaj gibi rahime zarar verebilecek bir şekilde aldırma derim ben. Hem sadece takip de ettirebilirsin benim dr öyle söylemişti ancak gebeliğe engel olursa alırız demişti. Canım iyi huylu mu kötü huylu mu oldığu patoloji sonucunda yazıyor ama hiç takılma bence buna her 2 kadından birinde polip varmış zaten, kimimizin ki böyle farkediliyor. kimininki de doğumla gidiyormuş. Bu yüzden içini ferah tut bence. şişkinlik hazımsızlık ara ara bende de oluyor ama bundan kaynaklandığını düşünmüyorum canım, geçmiş olsun

esme121, huzurunsesi teşekkür ederim cevaplarınız için. sanırım en iyisi başka bir doktora daha görünüp karar vermem olacak. Ben de araştırdım eğer aldırmam şartsa histeroskopiyle aldırıcam. Şişkinlik hazımsızlık şu yüzden rahatsız ediyor beni o şişkinliği hissettiğim zaman biliyorum ki kanlı akıntı gelecek geliyor da :( o yüzden polipe bağlı olduğunu düşünüyorum.

Back