Endometioz(çikolata) kisti olup da hamile kalan var mı gerçekten?

kızlar slm
fazla vaktim yok size hikayemi kısaca anlatıp çıkacağım.çünkü birisi 22 aylık diğeri 3 aylık iki kızım var iilgilenmem gereken:)

bende bekarlığımdan beri çikolata kistiyle başı belada olanlardanım.bekarken ameliyat oldum.2 yıl sonra evlendim.hamile kalamayınca doktora gittiğimde bu defa 2 yumurtalıktada çikolata kisti olduğunu öğrendim.bu defa ameliyatta etmediler yumurtalara zarar verme korkusundan.neyse doktorlar çok zor hamile kalman dediler.günlerce ağladım dualar ettim.tüm umudumu yitirdim.doktorum zor ama tüp bebekten önce aşılamayı deneyelim dedi.aşılamam yapıldı.günüm geldi.teste hastaneye gittim.ama okadar yorgun bitkin umutsuzumki anlatamam.neyse kan tahlilimi verdim sıra geldi sonucu beklemeye.bu arada yanımdaki bayanla sohbet ediyorum derken sonuçlar sekretere geldi.sekreter teker teker isim okuyup sonuçları dağıtıyor.birkaç isim okundu.kalbim duracaktı sanki öyle bir atıyordu ki.ismim okunduğunda gidip sonucu almaya cesaretim yoktu.veeee o an geldi ismim okundu.sekreter yüzüme baktı ''gebelik testimi yaptırdın''dedi.''gözün aydın gebesin ''dedi.kağıdı sekreterin elinden hızlıca alıp hamileyim diye bağırarak zıpladım ve ağlıyordum bütün vücudum titriyordu.diğer tedavi gören bayanlar yanıma koştu.''dur bebeğine bir şey olmasın''deyip beni oturttular ve saknleştirdiler.bir baktım sırayla beni öpüp tebrik ediyorlardı.çok güzel bir duygu.hamileydim.çok karanlık bir gecenin ardından güneşin doğması gibiydi.bu yüzden kızımın adını güneş koydum.güneşim kucağımda 10 aylıkken kendiliğinden hamile kaldığımı öğrendim.ve şimdi ayçamda kucağımda 3 aylık.kızlar asla umudunuzu yitirmeyin ve hep dua edin.

Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.
merhabalar bende sizinle aynı durumdayım 3 ay denedik hamile kalamadım bu ay doktora gittim sağda 5cm solda 3 cm büyüklüğünde çikolata kistim varmış sizin gibi bilgisayar başında araştırıp ağlayanlardanım ne yapacağımı bilemiyorum soğan kürüne başladım Rabbim yardımcım olsun doktor ilaç tedavisi verdi ama visanne diye bir hap bu ilaç dış gebeliğe sebeb olduğu için içmemeye karar verdim inşllh bende hamile kalabilirim

Arkadaşlar bende 5 yıllık evliyim ve 7 senedir çikolata kistiyle uğraşıyorum,geçen sene doğum yaptım,bende hamile kalamıyordum ama ta ki çikolata kistimden dolayı macun kullanana kadar.çok araştırdım internette ve Van da macun yapan birsini öğrendim.O macunla hem kistim küçüldü ve hem de hamile kaldım.Kiste rağmen kendiliğinden hamile kalanlar da oluyor fakat,benimki macun sonrası oldu,gerçekten inanamamıştım.
nasıl bir macun bende yapmak istiyorum hamile kalmak istiyorum lütfen yardımcı olun

merhaba arkadaşlar
ben yaklasık 9 ay önce farklı bir başlıktada yazmıştım benimde çikolata kistim vardı üstelik 6 ve 5 cm.lik 2 adet
zeynep kamil hastanesinde ameliyat oldum ve iyikide orada oldum hasta profili kötü bazen ama dr.lar yumurtalıınıza zarar vermemek için her türlü hassaiyete dikkat ediyorlar ve ben ameliyattan 2 ay sonra hamile kaldım kistim varken 1 yıl denedim olmamıstı ilk gebelğim düşükle sonuclandı 6 ay sonra yani şimdi yeniden hamileyim :) dilerim sağlıklı bir şeklide devam eder sanırım çikolata kistinde önemli olan yumurtalık ve yumurtlama kalitesi ayrıca tüpler ve birde olumlu düşünmek tecrübeli insanlara emanet etmek kendini bende tavsiye ben hem açık hem kapalı ameliyat olmama rağmen şuan 2.hamileliğimi yaşıyorum allahım nasip ederse 8 ay sonra kucağıma alacağım darısı sizleirn başına sevgiler
zeynep kamilde hangi doktor yaptı ameliyatınızı acaba ?

Bu siteye sadece endometrium kisti olup hamile kalamayan insanlara umut olabilmek icin uye oldum benimde sol yumurtaligimda 4 cm kist vardi evlendikten kisa bir sure sonra ogrendim doktor hamile kalman gerekiyo baska cozumu yok dedi fakat aylarca hamile kalamadm rahim filmleri her adet doneminde hastaneye gidip gelmeler piskolejk olark beni mahvetmisti internette buldugum butun kurleri denedim malesef hep bir umutsuzluk daha sonra hastaneye gitmeme karari aldim tamamen beynimden bu durumu birazda olsa silmeye calistim ve sukurler olsun kendiligimden hamile kaldim suan yedi aylik hamileyim yani bu kistibz varsa sakin umutsuzluğa kapilmayin hersey allahtan rabbim isteyen herkese nasip etsin

Kizlar ben de çikolata kisti ile hamile kalanlardanim ben karbonatli su içtim ve bağışıklık sistemimi güçlendirecek vitaminler aldım bi yıl geçsin ameliyat öyle olurum diyordum ki büyük bir şaşkınlıkla hamile olduğumu öğrendim ümidinizi kaybetmeyin Alah yazmissa önünde hiçbir engel duramaz

Mrb kizlar yumurtalik kisti için size yardimci olmak istiyorum . Ben ergenlige girdigimden beri adet sorunlari yasiyordum ileriki yaslarda adetim duzene girmis ve 33 gunde adet oluyordum yanliz ben normal edet miktarina gore cok az kanamam oluyordu pecete bile yeterliydi. 23 yasindayim 4 yillik evliyim ve 2 sene once bebek yapma karari aldim ve ilk isim dr. Gorunmek oldu dr. Bana sol yumurtaligimda 4×5 cm hemorajik kist oldugunu soyledive bu kistin tedavisi olmadigi icin takibe alindim her ay dr. Gittim ve kist gitmiyordu bu kist benim ilk adetim den beri olduğu soylendi . Bana hic bir sekilde tedavi verilmedi ayda 2 kere surekli hastaneye gidiyordum ama sonuc aynı degisen hicbirsey yoktuve bebek sahibide olamiyorduk 2 yil boyunca yapmadigim kurler kalmadi sogan suyu maydonoz suyu adet duzenleyici caylar hicbiri ise yaramadi her ay sonu gebelik testim negatif :( cikiyordu husran .... internetten arastiriyorum korumma haplarinin kisti yok ettigi yaziyordu ve ben bu haplari cok arastirdim eczaneye gidip hangi korunma hapinin yararli oldugunu sordum bana YAZZ diye korunma hapi ni onerdi ben yazz korunma hapini aaldım ve kendim ictim icinde 28 tane hap vardi ictikten 2 hafta sonra sşiddetli kanamam oldu ve dr. Gittim veeeeeeeeeee kistimin yok oldugunu öğrendim dr. Bile sok oolmuştu yillarca gitmeyen kist 15 gunde yok oldu. Ben bu hapi bitene kadae kullandim aradan 2 ay gecti veeeeeeee dr. Gittim ve beeeeeennnn hamissimmmmm hem saskinlik hemde mutluluktan goz yaslarina bogulmustum husranli gecen 2 yilim ardindan mmutluluk hamdolsun allaha vveren allah demek ki zamani varmis bu korunma hapini da vesile kildi rabbi.m .... bebek sahibi olmamak cok aci verici bir duygu bebek isteyen arkadaslar size bu konuda yardimci olmak istedim ..ALLAH ISTEYEN HERKEZE HAYIRLI EVLAT VERSIN.......

Back