- 26 Mayıs 2010
- 183
- 5
- 318
- 42
- Konu Sahibi milkabeyaz
-
Merhaba, daha öncede KK.'da bir başlığa aynı konuyu yazmıştım ama hangisi olduğunu hatırlamadığım için yaşadıklarım benim durumumda olanlara bir umut olsun diye yazmak istiyorum.
ocak 2010yılında hamilelik belirtisiyle doktora gittiğimde doktor bebekle birlikte 11 cm. boyutunda bir kistimin olduğunu söyledi. Bu kistin alınması gerekiyordu yoksa beni ve bebeği tehlikeye sokacaktı. İlk gittiğim doktor ben bu ameliyatı yapamam riskli diyerek benim bozuk olan boralimi iyice sıfıra indirdiSonradan Ege Üniversitesinde Fuat Akercan 'a gittim. ( kendisi mükemmel bir insan ve çok başarılı bir doktor ) hamileliğimin 18 haftasında sancılanarak doktora gittiğimde direk hastaneye yatım. Tahlillerim oldu ve ameliyat oldum . Ameliyat sonrası çıkan kist herkezi şaşırttı çünkü çikolata kistiydi. Böyle büyük boyutlu bir çikolata kistiyle hamile kalmıştım. Başta Allah'ın sonrada Fuat Bey ve ekibinin sayesinde çocuğum sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. şimdi 8 aylık:)
Anlatmak istediğim çikolata kistiyle hamile kalınmaz diye bir şey yok. Allah isteyen herkeze bebek nasip etsin....
darısı bizim başımıza insallah.bende 3 defa çikolata kistinden ameliyat oldum.2 defa boş gebelik geçirdim.geçen ayda aşılama yaptıdım ama olmadı.umudumu hiç kaybetmedim. 9 yaşında bir kızım var şükürler olsun.tek tesellim.bütün çabamda o tek kalmasın hayatta bi kardeşi olsun.ondan uğraşıyorum.nasip olmayınca olmuyor.herşeyde bi hayır var arkadaşlar.hayatta herkesin sınandığı birşey var.allahım bizi çok istediğimiz evlatlarımızla sınamasın.hayırlısını sağlıklısını nasip etsin.bi gün olacagını biliyorum nasipse.allahım isteyen herkesin kucagını doldursun insallah.sizinde böyle yazmanız umutlarımı artırdı. selamlar.
Canım bendede aynı dert var merak ettiğim kızında böyle bir sorunun varmıydı sonradanmı çıktı bu kist evet ameliyatsız gebe kalanlara ne mutlu darısı bize olsun bende çok istiyorum ama olmuyor herşeyin hayırlısı olsun kib
kızlar çikolata kisti olup hamile halamayanlar için şuan show tv de sabanın programında soğan kürünü anlatıo dinlemeniz tavsiye olunur anlatan prof. dr.ibrahim saraçoğlu
arkadaşlar,buna benzer konular açılmış forumda ama genel olarak kistlerden bahsediliyor.benim bahsettiğim sadece çikolata kisti.kistim geçen ay tesbit edildi,2 cm ebatında bir çikolata kisti.doktorum gebeliği geciktirebilir ama 3 ay kadar hamilelik deneyelim dedi,olmadı laparoskopiyle alırız dedi.ben çikolata kisti olup da gerçekten hamile kalmış kişiler görmek ve umutlanmak istiyorum(( yardımcı olursanız sevinirim.
bende 1 seneyi geçkin bir süredir,kontrol altındaydım,sag yumurtalıgımda 3,5 cm ebatlarında bır cıkolata kıstım var,1,5 senedır korunmuyoruz
son 2 aydır herseyden elımı ayagımı cektım,
oluruna bıraktım
vee nıhayet 6 haftalık hamıleyım
darısı sızlerın basına :)))))))))))))
Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.
Arkadaşlar canlı örnekmi istiyorsunuz işte bennnn :)
2,5 cm.çikolata kistim var ilk gittim doktor çocuğun olmaz demişti ama dün öğrendiğime göre kan değerlerime bakınca 5 haftalık hamileyim.:)))
Ümidinizi kesmeyin çikolata kisti ile de hamile kalınıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?