Endometioz(çikolata) kisti olup da hamile kalan var mı gerçekten?

Öncelikle geçmiş olsun.Bende de sol yumurtalıkta 3,5cm lik vardı 3 ay d.k hapı kullandım,yumurtalık rezevrleriyle ilgili kan testi yaptı,normal çıktı,sonra 3 ay çocuk denemesinde bulunduk olmadı.Ama doktorum ameliyatın adını bile anmadan bir ilaç verdi yumurta kalitesini arttırıcı,adetin 3.günü başlayıp 5 gün içiyorsun(seraphene)3 kutu kullan olmazsa gel dedi,Allah'a şükür 2.kutuda hamile kaldım,şimdi minik kızım 5 aylıksakın umudunuzu yitirmeyin,inşallah Allah hepinize nasibeder...Bu arada kist hala duruyo ameliyatta kanamadan dolayı alınamadığı için offffff...gelsin haplar,tam gaz devam..

Allah bağışlasın öncelikle ya çocuk olsunda Allah sağlık versinde kist oluversin ne yapalım banada dr tek taraflı olduğu için ameliyatı düşünme dedi bekliyoruz bakalım inş Allah herkese nasip eder bu duyguyu ben umutsuzum ama hayırlısı tabi

darısı bizim başımıza insallah.bende 3 defa çikolata kistinden ameliyat oldum.2 defa boş gebelik geçirdim.geçen ayda aşılama yaptıdım ama olmadı.umudumu hiç kaybetmedim. 9 yaşında bir kızım var şükürler olsun.tek tesellim.bütün çabamda o tek kalmasın hayatta bi kardeşi olsun.ondan uğraşıyorum.nasip olmayınca olmuyor.herşeyde bi hayır var arkadaşlar.hayatta herkesin sınandığı birşey var.allahım bizi çok istediğimiz evlatlarımızla sınamasın.hayırlısını sağlıklısını nasip etsin.bi gün olacagını biliyorum nasipse.allahım isteyen herkesin kucagını doldursun insallah.sizinde böyle yazmanız umutlarımı artırdı. selamlar.

Canım bendede aynı dert var merak ettiğim kızında böyle bir sorunun varmıydı sonradanmı çıktı bu kist evet ameliyatsız gebe kalanlara ne mutlu darısı bize olsun bende çok istiyorum ama olmuyor herşeyin hayırlısı olsun kib

cnm cevap çok geç oluyor kusura bakma.uzun zamandır giremedim.hayır kızımda hiç bir sıkntım yoktu çok kolay hamile kalmıştım. 2.bebiş nasip degil demekki.şükürler olsunki kızım var.çikolata kistin varsa ameliyattan önce bitkisel çözümler dene...her ameliyat yeni sıkıntılar doguruyor.allahım insallah zahmetsizce kucagını doldurur cnm.

temmuz ayında mantar rahatsızlığından dolayı doktora gittim hemde rutin kontrol yaptırmak istedim....ultrason ekranına bakınca şok oldum kocaman yuvarlak siyah bir şey var okadar belliki ben bile anladım birşey olduğunu bu da ne!!! deyip kalakalmışım...doktor iyice baktı ve çikolata kisti var 4.5 cm büyüklüğünde 6 cm olunca alıcaz tek çaresi ameliyat kendiliğinden geçmez dedi.. :18:rahimle bitişik zaten bebek olmasınıda zorlaştırır hatta direk tüp bebek dene yaşında ilerliyor dedi ben yıkıldım!!!!!!!!!!!bebek düşünmüyorduk ama içimde bir şey yanıyordu ya olmazsa diye :26:eşime anlattım ağlaya ağlaya ameliyattan ödüm kopar ve çocuğa engel olması zaten ayrı bir sıkıntı ...eşim teselli ediyor ama oda mahvoldu biz istemiyoruz dedik Allahta al işte dedi diye çok dertlendi...
sonra belki yanlış teşhistir diye 2 farklı hastanede 2 doktora daha gittim aynı şeyi söylediler 2 ay dünyam karardı !bu arada tüp bebek merkezi aramaya başladık...bu arada burdan soğan kürünü okuyup uyguladım ağustos ayındaki adetten 1 hafta sonra başladım sadece 1 hafta içebildim sabah akşam...devam edemedim içim almadı hep içerken dua ettim ..sürekli Allaha yalvardım kızlar hep umutsuzdu okuduğum araştırdığım herşey .............neyse çok uzattım...
eylül ayında adetim bittikten 2 gün sonra eşim işe giderken bugün bir doktora git baktır bakalım büyüme varmı dedi gitmek istemiyordum korkuyordum onun demesiyle hadi dedim bi gideyim korkunun faydası yok ilk gittiğim doktora gittim veeeeeeeeeeeee kistim kaybolmuşmutluluktan ağladım anlatamam çıldırdım inanamadım nasıl yani dedim !gitmiş dedi doktor ve çok şaşırdı bu duruma birşeymi yaptın nasıl oldu bu falan dedi .......tabi demedim soğan suyu içtim diye inanmazlar malum Allahım acıdı şimdi hiçbir sorun kalmadı çok şükür umudunuzu yitirmeyin soğan suyunu tavsiye ederim inşallah herkes kurtulur bu illetten ........

canım benim çikolata kistim varmış. 2009 şubatta patlayınca öğrendik, sol yumurtalığımı da götürdü. 6 ay içinde evlendim. sonraki 6 ayda bir düşük yaşadım. 1 yıl sonra tekrar gebe kaldım. Allah nasip ederse 16 gün içinde oğlum olacak. Allah evlat isteyen herkese nasip etsin..

çok güzel allahım analı babalı büyütmek nasip etsin inşallah.herşey nasip aslında yüce rabbibin elinde herşey.allahım bizlerede nasip etsin insallah.benimde ameliyatlardan dolayı sol yumurtalıgım çalışmıyor.olmaz diye birşey yok umudumu kaybetmiyorum.....

kızlar çikolata kisti olup hamile halamayanlar için şuan show tv de sabanın programında soğan kürünü anlatıo dinlemeniz tavsiye olunur anlatan prof. dr.ibrahim saraçoğlu

merhaba herkese..
ben de birçok doktor tarafından çikolata kisti tanısı aldım. ancak son gittiğim hoca benden 3 ay daha hamile kalmayı denememi istedi. 1 yıldır deniyorduk ama bebiş olmuyordu. Hocanın verdiği ek 3 aylık süre doldu ve ben hiç hamile kalacağımı tahmin etmiyordum hatta tedaviye başlayacaktık ama mucizevi şekilde 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim çok şükür.. Demem o ki Allah'ta ümid kesilmez gerçekten..

çok tebrik ederim canım bende aynen dediğin gibi bilgisayar başında çare arıyorum 4cm lik bir çikolata kistim var doktorum banada hemen hamile kalmamı önerdi inşallah burdan mutlu haberler veririm kısa zamanda bebişinle sana sağlıklı bir gebelik ve doğum diliyorum

kızlar benim 4cm 1 tane çikolata kistim var doktorum 6 ay hamile kalmam için süre verdi tüplerimin tıkalı olup olmadığına baktırmamı istedi buna nasıl bakılıyor yaptıran varsa acillll cevap bekliyorum ilaç falan vermedi ağrım var dedim ağrı kesici kullanabilirsin dedi yaşım 25 4 yıllık evliyim diğer testleri dopperi yaptırdım sadece ca125 42 çıktı başka yüksek bir değerim yok

arkadaşlar benimde 2 senedir bebeğim olmuyordu şubat ayında dr a gittim çikolata kisti ver 2,9 cm dedi hamile kalamazsın tüp bebek yapıcaz dedi..çok bunaldım canım sıkıldı hiç bebeğim olmayacakmış gibi hissettim :18: sonra başka dr lara da gösterdim sonucumu tabi ben dr gezerken regl olmadım dr a sordum olursun bekle dedi yani hiç hamile kalma ihtimalim yok gibi davrandı sağolsun..sonra 10 gün geçti ben test yaptım ve hamileymişim o sıralar şimdi gittiğim druma sordum bebeği de hiç etkilemiyormuş çok şükür önemsemedi bile..yani umudunuzu hiç yitirmeyi kafanıza takmayın Allah ol dediği zaman zaten kendiliğinden geliyor gerisi boşş Alllahım isteyen herkese versin inşaallaahh ..

Merhaba canım,

Yıllardır benim 4-5 cm aralığında çikolata kistim vardı.Doktorların bir çoğu hamileliği engeller ameliyat dedi sonra uzun bir süre tedavi isteyebilir dediler.Kistin ilerlemesi için doğum kontrol hapı vermişti, ama ben kullanmadım.18 yıllık cinsel hayatımda hiç hamile kalmamıştım ve umudumu yitirmiştim, herhalde olmayacak veya uzun bir tedavi gerekiyor diye düşünüyordum.Adetim 2 hafta gecikti, bulantım falan oldu şüphelenip Cuma günü doktora gittim kan tahlili ile hamile kaldığımı öğrendim.Bugün de ultrason da 4 haftalık olduğunu, kistimin aynen durduğunu söyledi doktor.Yani doktorlar umutsuz demişti, ama şimdi de doktorum olabilir tabiki dedi..Sende hamile kalabilirsin..Umut verici olduysam ne mutlu bana..Umarım senin de olur ki işin daha kolay 2 cm'miş..

arkadaşlar çok sevindim bebeklerinizi okuyunca...
ağladım sevinçten.
Allah bizede nasip eder inşallah.
bendede iki tane kist varmış. 3 cm lik ikiside.
nişanlıyım ben daha. ve 1 seneye kadar evlenme şansım yok. 1 sene doğum kontrol hapı kullan dedi doktor evlenince bırakırsın dedi.
29 yaşındayım. Allah banada nasip eder inşallahh...

bende 1 seneyi geçkin bir süredir,kontrol altındaydım,sag yumurtalıgımda 3,5 cm ebatlarında bır cıkolata kıstım var,1,5 senedır korunmuyoruz
son 2 aydır herseyden elımı ayagımı cektım,
oluruna bıraktım
vee nıhayet 6 haftalık hamıleyım
darısı sızlerın basına :)))))))))))))

çok sevimdim Allah sağlıkla kucağına almayı nasşp etsin benimde 3 tane kistim var biri endoymuş daha öncede ameliyat geçirmiştim endodan ama tüpler hareketsiz ve çok yapışıklık var dedi dr tüp bebek dahi olmadı geçen ay bu tüp bebek deneyeceğiz degerler normale dönerse :)

Okudugum yorumu yazali nerdeyse 3 yil olmus fakat ben de ayni dertten muzdaribim( sogan kurunu nasil denediginizi yazabilir misiniz detaylica????

Bu kistle nasil hamile kaldiginizi sorsam hatirlar misiniz acaba? Bana da hic olmayacakmis gibi geliyorda((

ben de gülben ergenin programında izlemiştim bir doktor yumurtalık kistleri ile ilgili konuşuyordu hamile kalmada problem bir tek çikolata kistlerinde olabilir demişti gülben ergen de dedi benim de vardı ameliyat oldum kadın 2kere doğurdu ikizleri bile var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…