- Konu Sahibi milkabeyaz
-
mmlik kistler ameliyat edilmiyor 4 cm ve daha fazlası için ameliyat gerekiyor çikolata kisti hastaları bunu iyi bilir...
Burda kendiliğinden tedavisiz gebe kalanları duymak ne güzel darısı benim başıma inşallah 2 yıldır bende gebeliği istiyorum doktorumda önerdi ama hala olmadı inşallah bende bir gün gebeyim diye yazabilirim
slm arkadaşlar,
Bende de endometrioma kistleri vardı.
Çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde öncelikle bir doğum doktoruna görünelim dedik. Ve kontrol sırasında iki yumurtalığımda da kist olduğunu gördük. İlk ay adını hatırlayamadığım hap kullandım o geçirmeyince doğum kontrol hapı 2 ay boyunca kullandım. O da geçirmeyince doktorum çikolata kisti üzerinde yoğunlaştı. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Tabi biz hiç çocuk yapmaya yeltenmemiştik, dedik ki allahın takdirine bırakalım belki kistler varken de hamile kalabilrim. ki böyle bir ihtimal var. Ama ben kalamadım.
Tam 1 yıl boyunca tedavi süreci içerisinde çocuk yapmayı denedik ama olmadı. Psikolojim iyice bozulmuştu. Hamile kalmayı bir çocuğa sahip olmayı herşeyden çok istiyordum. (bu arada kistler günden güne büyüyordu.) Ameliyat oldum. her iki yumurtalığımdaki kistler alındı. Ameliyattan 2 ay sonra çocuk yapma çalışmalarına 3 aylık periyotlarla yine başladık. Ama ben yine hamile kalamıyordum. Bu sefer rahim filmi çekildim. Kanallar açık çıktı. Doktorum 3 ay daha deneyelim olmazsa aşılama yapma önerisinde bulundu. Ben artık sabrımın sınırlarındaydım deneme falan yapmak istemiyor kesin bir sonuç istiyorum. Aşılamayı hemen yapalım dedim. Ama eşimin ricasıyla bir 3 ay daha deneme kararı aldım.
Veeee... 1.ayın sonunda 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İnanılmaz mutluydum. Yürümüyor uçuyordum adeta. harika bişeydi o gün hissettiklerim. hamileliğim boyunca ise en ufak bir aksilik yaşamadım herşey yolunda gitti. Allah herkese nasip etsin arkadaşlar. Şimdi 10,5 aylık çok tatlı bir oğula sahibim. :)
sevgiyle kalın
Allah bu yolculukta herkesin yardımcısı olsun.
Arkadaşlar. Ben 2010 şubat ayında bir dış gebelik geçirdim. Ve kist aldırdım sağ tüpüm kapandı sonra korundum. Bir korunmadım bir korunmadım derken. 2010 kasımda doktora gittim. Sağ tüpüm tıkalı sol tüpüm açık ama önünde çikolata kisti vardoktor ne yaparsan yap dönüp dolaşacağın yer tüp bebek zaman kaybetme gel hemen yapalım dedi. Aralık ayında ben kendimi dinlemek istedim biraz. Iyi ki dinlemişim yüce rabbim o kadar büyükki ben tek tüpüm kapalı ve öbür tüpümün önünde kocaman bir çikolata kisti ile bu ay hamile kaldığımı öğrendim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ne isterseniz isteyin önce yaradandan sonra canı gönülden isteyin. Herkese sevgiler.
canım senin adına çok sevindim allah tamamına erdirsin bende çikolata kistli bir bayanım ve 2 yıldır gebe kalamıyorum özel bir şey denedinmi darısı başıma kib
Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.
Merhaba, daha öncede KK.'da bir başlığa aynı konuyu yazmıştım ama hangisi olduğunu hatırlamadığım için yaşadıklarım benim durumumda olanlara bir umut olsun diye yazmak istiyorum.
ocak 2010yılında hamilelik belirtisiyle doktora gittiğimde doktor bebekle birlikte 11 cm. boyutunda bir kistimin olduğunu söyledi. Bu kistin alınması gerekiyordu yoksa beni ve bebeği tehlikeye sokacaktı. İlk gittiğim doktor ben bu ameliyatı yapamam riskli diyerek benim bozuk olan boralimi iyice sıfıra indirdiSonradan Ege Üniversitesinde Fuat Akercan 'a gittim. ( kendisi mükemmel bir insan ve çok başarılı bir doktor ) hamileliğimin 18 haftasında sancılanarak doktora gittiğimde direk hastaneye yatım. Tahlillerim oldu ve ameliyat oldum . Ameliyat sonrası çıkan kist herkezi şaşırttı çünkü çikolata kistiydi. Böyle büyük boyutlu bir çikolata kistiyle hamile kalmıştım. Başta Allah'ın sonrada Fuat Bey ve ekibinin sayesinde çocuğum sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. şimdi 8 aylık:)
Anlatmak istediğim çikolata kistiyle hamile kalınmaz diye bir şey yok. Allah isteyen herkeze bebek nasip etsin....
Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.
arkadaşım bendede çikolata kisti var sol yumurtalığımda 4 cm büyüklüğünde 5 aydır deniyoruz olmuyor hamile kalamıyorum doktor sana ilaçla tedavi önermiş ya ne gibi bir ilaçtı benim doktorum bana ilaçla tedavisi yok hamilelik için 6. ayın dolmasını bekleyeceğiz hamile kalamazsan eger ameliyat dedi senin yazdıklarını okuyunca bir umut doğdu içimde bende doktorumu değiştirecem bakalım ne sonuç alacağım
bu arada hamile olduğunu ögrenmeden önce ne gibi belirtiler oldu kasık ağrısı falan varmıydı ben bu ay ümitlenmiştim 3 gündür kasık agrısı vardı bugün adetim geldi birde sen o hamile kaldığın ay eğer kasık ağrın oldu ise ağrı kesici ilaç aldınmı bilgilendirirsen cok sevinirim şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?