Endometioz(çikolata) kisti olup da hamile kalan var mı gerçekten?

bende 3 aydır bu kistle uğraşıyordum.son kontrolümde kistin bittiğini söyledi doktorum.klomen tedavisine başladı,bununla birlikte 3 aydır glifor da kullanmaya devam ediyorum.prolaktinim yükselmişti dostinex le o da düştü şükür..
çikolata kisti olup da hmile kalanların olduğunu öğrenmek çok mutlu etti beni,çünkü bu hastalık ve tadavi süreci insanı çok yoruyor ve zaman zaman umutsuzluğa sevkediyor..
hamile olan arkadaşlarımı rabbim bir nefeste kurtarsın,allah analı babalı büyütsün inşşşşaaallaaahhhh

benim gibi bebek özlemi ile yanıp tutuşanlarında rabbim dualarını kabul etsin,kucaklarını boş koymasın innnnşşşşlaaaaahhhhhh

Burda kendiliğinden tedavisiz gebe kalanları duymak ne güzel darısı benim başıma inşallah 2 yıldır bende gebeliği istiyorum doktorumda önerdi ama hala olmadı inşallah bende bir gün gebeyim diye yazabilirim

amiiiiiiiiiiiiiiin inş. Rabbim isteyen herksese hayırlısı ile nasip eder..

slm arkadaşlar,

Bende de endometrioma kistleri vardı.

Çocuk sahibi olmaya karar verdiğimizde öncelikle bir doğum doktoruna görünelim dedik. Ve kontrol sırasında iki yumurtalığımda da kist olduğunu gördük. İlk ay adını hatırlayamadığım hap kullandım o geçirmeyince doğum kontrol hapı 2 ay boyunca kullandım. O da geçirmeyince doktorum çikolata kisti üzerinde yoğunlaştı. Ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Tabi biz hiç çocuk yapmaya yeltenmemiştik, dedik ki allahın takdirine bırakalım belki kistler varken de hamile kalabilrim. ki böyle bir ihtimal var. Ama ben kalamadım.

Tam 1 yıl boyunca tedavi süreci içerisinde çocuk yapmayı denedik ama olmadı. Psikolojim iyice bozulmuştu. Hamile kalmayı bir çocuğa sahip olmayı herşeyden çok istiyordum. (bu arada kistler günden güne büyüyordu.) Ameliyat oldum. her iki yumurtalığımdaki kistler alındı. Ameliyattan 2 ay sonra çocuk yapma çalışmalarına 3 aylık periyotlarla yine başladık. Ama ben yine hamile kalamıyordum. Bu sefer rahim filmi çekildim. Kanallar açık çıktı. Doktorum 3 ay daha deneyelim olmazsa aşılama yapma önerisinde bulundu. Ben artık sabrımın sınırlarındaydım deneme falan yapmak istemiyor kesin bir sonuç istiyorum. Aşılamayı hemen yapalım dedim. Ama eşimin ricasıyla bir 3 ay daha deneme kararı aldım.

Veeee... 1.ayın sonunda 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim. İnanılmaz mutluydum. Yürümüyor uçuyordum adeta. harika bişeydi o gün hissettiklerim. hamileliğim boyunca ise en ufak bir aksilik yaşamadım herşey yolunda gitti. Allah herkese nasip etsin arkadaşlar. Şimdi 10,5 aylık çok tatlı bir oğula sahibim. :)

sevgiyle kalın

Allah bu yolculukta herkesin yardımcısı olsun.

Maşallahhhh

Rabbim gönlüne göre vermiş inan çok sevindim..Benimde başımdan zor zamanlar geçti..Şimdi bende 32. haftamın içindeyim..Rabbim İsteyen herkese bu mükemmel duyguyu nasip etsin inş.

Hayırlısı ile sağlık ile oğluşumu kucağıma almayı nasip eder inş. Rabbim..

arkadaşlar bende bu hastalıktan 2008 den beri çok çektim bu yüzden hamile kalanları duydukça çok seviniyorum bizlerede umut oluyor.ama ben 3 yıl içinde laparoskobi rahim filmi histeroskobi 2 tüp bebek denedim.tüp bebeklerde hiç tutmadı.doğal yoldan 3 kez beta hcg 34-9-15 omlak üzere 3 kez hamile kaldım.defalarca soğan suyu çörekotlu karışımı denedim.ancak ellerim bomboş umudumuz tükenmesin allah tez vakitte evlerimizi çocuklarımızla şenlendirsinn.

arkadaşlar 2008 yılında benimde sol yumurtalığımda endometriosis yani halk ağzındaki tabiriyle çikolata kisti vardı.laparoskopi yöntemiyle ameliyat oldum.hastaneden çıkarken hemşire bana''hemen evlen bebek yap yoksa 2 yıla kalmaz yine aynı dertten buraya ameliyata gelirsin'' demişti.Ama ben bu hastalığın bukadar tehlikeli bişey olduğunun bilincinde olmadığım için hemşirenin söylediklerinide kulak arkası etmiştim.taki 2010'un 6.ayında evlenip 7 ay boyu hamile kalamayınca soluğu hastanede alanakadar.Bu sefer iki yumurtalığımda da kist çıktı.hastane yine ameliyet dedi.ama o ameliyatı birkere olduktan sonra birdaha olmak ölüm geliyor.ameliyattan sonra iyileşenekadar çok acılar çekmiştim.neyse annemin 32 yılıdır gittiği özel doktoruna gittim.ameliyata karşı çıktı.önce çikolata kistine sebep olan östrojen hormonlarını baskı altına alalım dedi.orgametril adında bir ilaç verdi.üç ay bunu kullanıcam.ondan sonra tedavime ne şekilde devam edecek bilmiyorum.üç aylık ilaç kullanımı süremin ilk ayı yarın bitiyor.doktora kontrole gidicem.umarım olumlu bişeyler söyler.çünkü buna çok ihtiyacım var.
evimde bir çocuk sesi duyamayacağım diye çok korkuyorum.anne olmak istiyorum.o bebeğim mis gibi kokusunu bende hissetmek istiyorum.lütfen çikolata kisti olupta bi şekilde hamile kalanlar buraya yazsınlar.en azından bize moral olsunlar.yüce rabbimden dilerim hepimizde bebeklerimizi hayıslısıyla kucağımıza alalım.allah bizede o duyguyu yaşatsın.bu arada bu hastalığa sahip olup yinede hamile kalanlara hiç sorunsuz bi hamilelik dönemi diliyorum.hayırlı haberlerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar. Ben 2010 şubat ayında bir dış gebelik geçirdim. Ve kist aldırdım sağ tüpüm kapandı sonra korundum. Bir korunmadım bir korunmadım derken. 2010 kasımda doktora gittim. Sağ tüpüm tıkalı sol tüpüm açık ama önünde çikolata kisti var doktor ne yaparsan yap dönüp dolaşacağın yer tüp bebek zaman kaybetme gel hemen yapalım dedi. Aralık ayında ben kendimi dinlemek istedim biraz. Iyi ki dinlemişim yüce rabbim o kadar büyükki ben tek tüpüm kapalı ve öbür tüpümün önünde kocaman bir çikolata kisti ile bu ay hamile kaldığımı öğrendim. Allah herkesin yardımcısı olsun. Ne isterseniz isteyin önce yaradandan sonra canı gönülden isteyin. Herkese sevgiler.

Canım senin adına çok sevindim Allah tamamına erdirsin bende çikolata kistli bir bayanım ve 2 yıldır gebe kalamıyorum özel bir şey denedinmi darısı başıma kib

Son düzenleme:
ne güzel ya bu haldeyken bebiş sahibi olanlar adına çok sevniyorum.Ben de 2007 yılında öğrendim çikolata kistlerim olduğunu.Aralık ayında laparoskopik ameliyat geçirdim.Bu ayki takipte lekelenme yani kist başlangıcı farketti doktorum.İnşallah büyümeden hamile kalırım.inşallah sizin de, dua edin hepimize

canım senin adına çok sevindim allah tamamına erdirsin bende çikolata kistli bir bayanım ve 2 yıldır gebe kalamıyorum özel bir şey denedinmi darısı başıma kib

çok özel birşey denedim sayılmaz aslında benim kistim 2,5 cm falandı. Soğan suyu içtim sadece. Eşimede keçi boynuzu suyu içirdim. Hamile kaldığımı öğrendiğimde kistim 4 cm olmuştu. Takdiri ilahi işte doktor hamilelikte eriyecek dedi.
Inşallah rabbim sizlerede verir sağlıklı bir hamilelilik.

meraba arkadaşlar benimde sağ yumurtalığımda 4.5 a 6 cm çikolata kistim var.büyümeyi önlemek için yasmin doğum kontrol hapı içiyordum 4 şubatta evlendim 1 ay önce ilacı bıraktım 3 aylık bi süre verdi doktor benim merak ettiğim doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra ne kadar süre sonra hamile kalabilirim daha 1 ay oldu çünkü bırakalı ama strese girmeye başladım stresinde olmaması gerekiyormuş cevap yazarsanız çok sevinirim.
ayrıca kisti olupta gebe kalanlar için çok sevindim Allah herkese nasip eder inş:))

arkadaşım bendede çikolata kisti var sol yumurtalığımda 4 cm büyüklüğünde 5 aydır deniyoruz olmuyor hamile kalamıyorum doktor sana ilaçla tedavi önermiş ya ne gibi bir ilaçtı benim doktorum bana ilaçla tedavisi yok hamilelik için 6. ayın dolmasını bekleyeceğiz hamile kalamazsan eger ameliyat dedi senin yazdıklarını okuyunca bir umut doğdu içimde bende doktorumu değiştirecem bakalım ne sonuç alacağım

bu arada hamile olduğunu ögrenmeden önce ne gibi belirtiler oldu kasık ağrısı falan varmıydı ben bu ay ümitlenmiştim 3 gündür kasık agrısı vardı bugün adetim geldi birde sen o hamile kaldığın ay eğer kasık ağrın oldu ise ağrı kesici ilaç aldınmı bilgilendirirsen cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba, daha öncede KK.'da bir başlığa aynı konuyu yazmıştım ama hangisi olduğunu hatırlamadığım için yaşadıklarım benim durumumda olanlara bir umut olsun diye yazmak istiyorum.
ocak 2010yılında hamilelik belirtisiyle doktora gittiğimde doktor bebekle birlikte 11 cm. boyutunda bir kistimin olduğunu söyledi. Bu kistin alınması gerekiyordu yoksa beni ve bebeği tehlikeye sokacaktı. İlk gittiğim doktor ben bu ameliyatı yapamam riskli diyerek benim bozuk olan boralimi iyice sıfıra indirdi Sonradan Ege Üniversitesinde Fuat Akercan 'a gittim. ( kendisi mükemmel bir insan ve çok başarılı bir doktor ) hamileliğimin 18 haftasında sancılanarak doktora gittiğimde direk hastaneye yatım. Tahlillerim oldu ve ameliyat oldum . Ameliyat sonrası çıkan kist herkezi şaşırttı çünkü çikolata kistiydi. Böyle büyük boyutlu bir çikolata kistiyle hamile kalmıştım. Başta Allah'ın sonrada Fuat Bey ve ekibinin sayesinde çocuğum sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. şimdi 8 aylık:)
Anlatmak istediğim çikolata kistiyle hamile kalınmaz diye bir şey yok. Allah isteyen herkeze bebek nasip etsin....

canım allah çocuğunu sana bağışlasın ve sağlık bir şekilde büyütmeyi nasip etsin ve darısı inşanlah isteyen bizlerin başına.bende de 2 ve 3 cm çikolata kistleri var rahim filmi çektim bu ay ve sonra yumurta takibi yapılacak inşallah olur..

ya nerde ameliyat oldun acaba ve doktorunun adı ne?

ÇİKOLATA KİSTİ OLUP HAMİLE KALANLAR lütfen yardım edin!...Ameliyat olmama rağmen kandaki testesteron düzeyim doğum kontrol hapı kullanmadığım zaman yükseliyor.Çikolata kisti hastalarının testeron düzeyi yüksek çıkıyor.Geçenlerde İngilterede yapılan bir araştımayı okudum OTİZM anne kanındaki yüksek testerondan dolayı oluyormuş.Hamilelikte mutlaka test yaptırmışsınızdır.Testeron seviyeniz nasıldı?Çocuklarınızın sağlıkları nasıl?Hamile kalmayı düşünüyorum ama çok korkuyorum yalvarırım beni aydınlatın

Öncelikle geçmiş olsun.Bende de sol yumurtalıkta 3,5cm lik vardı 3 ay d.k hapı kullandım,yumurtalık rezevrleriyle ilgili kan testi yaptı,normal çıktı,sonra 3 ay çocuk denemesinde bulunduk olmadı.Ama doktorum ameliyatın adını bile anmadan bir ilaç verdi yumurta kalitesini arttırıcı,adetin 3.günü başlayıp 5 gün içiyorsun(seraphene)3 kutu kullan olmazsa gel dedi,Allah'a şükür 2.kutuda hamile kaldım,şimdi minik kızım 5 aylıksakın umudunuzu yitirmeyin,inşallah Allah hepinize nasibeder...Bu arada kist hala duruyo ameliyatta kanamadan dolayı alınamadığı için offffff...gelsin haplar,tam gaz devam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…