Endometioz(çikolata) kisti olup da hamile kalan var mı gerçekten?

milkabeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
388
4
96
Hatay
arkadaşlar,buna benzer konular açılmış forumda ama genel olarak kistlerden bahsediliyor.benim bahsettiğim sadece çikolata kisti.kistim geçen ay tesbit edildi,2 cm ebatında bir çikolata kisti.doktorum gebeliği geciktirebilir ama 3 ay kadar hamilelik deneyelim dedi,olmadı laparoskopiyle alırız dedi.ben çikolata kisti olup da gerçekten hamile kalmış kişiler görmek ve umutlanmak istiyorum :((( yardımcı olursanız sevinirim.

arkadasım ben ameliyat oldum ardından tedavi olmadan gebe kaldım ama düşük yaptım.şimdi ise 5 ay oldu yok kalamadım .rahat ol.olur Allah isterse

arkadasım ben ameliyat oldum ardından tedavi olmadan gebe kaldım ama düşük yaptım.şimdi ise 5 ay oldu yok kalamadım .rahat ol.olur Allah isterse

teşekkür ederim canım cevabın için..canını sıkma,ben eminim ki sen de bigün bebeğini kucağına alacaksın,sadece sabırlı ol..bu arada arkadaşım senin kistin kaç cmdi?benimki şuan 2 cm.

2 cm çok büyük değil ilaç tedavisi vermediler mi ben 2 ay önce oldu 15 cm ve 5 cm 2 tane vardı doktorum 6 , 8 ay içinde hamile kalabilirsin yoksa tüp bebek vs denemen gerekebilir dedi.. düğün tarihini bu yüzden öne almamız gerekti..

Arkadaşlar canlı örnekmi istiyorsunuz işte bennnn :)
2,5 cm.çikolata kistim var ilk gittim doktor çocuğun olmaz demişti ama dün öğrendiğime göre kan değerlerime bakınca 5 haftalık hamileyim.:)))
Ümidinizi kesmeyin çikolata kisti ile de hamile kalınıyor.

2,5 cm.çikolata kistim var ilk gittim doktor çocuğun olmaz demişti ama dün öğrendiğime göre kan değerlerime bakınca 5 haftalık hamileyim.:)))

:sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool: çoooooook sevnimdimmm hayırlı olsun sağlıkla huzurla gelsin dünyaya bebişinnnnnnnn tebrikler :))) opuyorumnanaktan opuyorumnanaktana.s.:nazar:

2 cm çok büyük değil ilaç tedavisi vermediler mi ben 2 ay önce oldu 15 cm ve 5 cm 2 tane vardı doktorum 6 , 8 ay içinde hamile kalabilirsin yoksa tüp bebek vs denemen gerekebilir dedi.. düğün tarihini bu yüzden öne almamız gerekti..

canım o 15 mm olmasın 15 cm demek nerdeyse bütün üreme organlarını kaplaması demek.

canım o 15 mm olmasın 15 cm demek nerdeyse bütün üreme organlarını kaplaması demek.
merhabalarr bende bu dertten laporoskopi oldum mm değil gerçekten cm malesef öyle.benimde bbiri 9 biri 8 cm di doktoruma sordum bu bildiğimiz cm m dedim aynen öyle dedi
tedaviyle biraz küçüldü 5 cm 5 cm oldular gebe de kalamayınca alındı ama 2 aylık amelyatlıydımki tekrarladı şu an 1buçuk cm ama hala gebe kalamadım.çikolata kisti olanlar eğer gebelikle ilgili problem yaşamak istemiyolarsa hemen hamile kalmayı denesnler olmadı vakt kaybetmeden aldırın.kaldıkça üre organlarına o kadar zarar veriyo malesef.ben 2 yıl boşuna beklemişim sonuçta zararlı çıkan ben oldum.hala hamile değilim :1no2:

Merhabalar, çocuk sahibi olmaya karar verip de kontrol için bir doktora gittiğimde sol yumurtalığımda çikolata kisti (5cm) olduğunu öğrendim. Doktor ameliyat olmaksızın çocuk sahibi olamayacağımı, ameliyat olduğumda ise yumurtalığıma ya da yumurta rezervlerime zarar gelme riskinin yüksek olduğunu ve gebelik için yüzde yüz garanti vermediğini söyledi. Daha önce anne olmamış ve anne olmak isteyen biri olarak dünyam başıma yıkıldı. Her iki durumda da beni çaresiz bıraktı. Doğal olarak ikinci bir doktora gittiğimde hemen gebe kalmamı önerdi. Ameliyatın düşünülecek en son çare olduğunu söyleyince kafam karıştı. Hangisinin doğru söylediğini anlamak için 3. bir doktora gittiğimde 2. doktorun söylediklerine aynen katıldı. 3. doktorum kontroller sonucunda (rahim filmi) yumurtalıkta ve tüplerde bir tıkanıklık olmadığını söyledi ve 3 aylık bir zaman diliminde normal yollardan gebe kalmamı önerdi. Bu olmaz ise ilaçla tedaviyi deneriz. Eğer bu da olmaz ise tüp bebek deneriz diyerek ameliyat sözcüğünü ağzına bile almadı. Doktorun bana verdiği 3.ay sonunda hamile kaldım şuan 7 haftalık hamileyim(maşallah). Eskiden internette çikolata kisti olup da hamile kalan var mı yada ameliyat şart mı diye saatlerce bilgisayar başında vakit geçirir ve ağlardım. Dün gittiğim kontrolde doktorum 3.aydan itibaren kistin yavaş yavaş dökülüp yok olacağını söyleyince çok sevindim. Şimdi benim durumda olupta saatlerce internette vakit geçirenlere umut olsun diye yaşadıklarımı yazmak istedim. Bol bol dua edin ve SOĞAN kürünü deneyin. Allah (cc) isteyen herkesin dualarını kabul etsin.

benim 3,2 mm di çikolata kistim dört doktorda olmaz derken ben bir doktorun peşinden gittim ve ameliyatsız tedavisiz mucize bebeğim geldi.geçen hafta 03.12 de doğum gününü kutladık.adı Umut oğlumun.olacağına inanın.darısı başınıza.

Merhabalar,

Ocak 2009'da gittiğim doktor kontrolunde sol ve sağ yumurtalıgımda 3êr cmlik cikolata kitlerimin oldugunu ogrendim. Aslında hicbir sikayetim yoktu, sadece bazen reglim normalde az geliyordu o kadar, cektigim adet sancılarını da herkez benim kadar cekiyordur diye dusunuyordum o zamanlar. Doktor 4 ay Yasmin verdi, sonra da bırak ve hamile kalmaya bak dedi, zaten artık biz de istiyorduk fakat nisan'dan beri denememize ragmen olmuyordu, her yolu denedim, ates olctum, yumurtlama takibi yaptım, hep bir stres, sıkıntı.. Ben hep kistlere yordum, sonra sogan kurunu duydum, onu da yaptım 2 ay ama arka arkaya degil, adetimi daha yogun yasamamı sagladı, ve ben bana iyi geldigine inandım. ama sadece 2 kere yapabilmistim.
Sonra kasım ayına geldik.. doktorumu degiştirdim, zaten aylardır kanım ısınmamıstı, prof'tu ama sevmemiştim. Yeni doktor esimden de test istedi. ve esimin sonucları ile yıkıldık.. ne kadar agladıgımı anlatamam.. ona da caktırmamaya calıstım ama o da cok uzulmustu, hissediyordum.. doktor normal yolla olması bir mucize olur dedi.. olayı kabullendik, varikosel cıktı esimde, randevu aldık ameliyat için. ben de cok cok korkktugum halde rahim filmi için randevu aldım. Ve o ay, zaten olmaz diye hicbir takip yapmadım, hatta esim yurtdısına gidecegi için sadece o ay bir kere beraber olabilmistik.
ve inanılmaz bir sekilde ben HAMİLEYIMM!! (Maasallah:) :nazar:)
Suna inandım ki gercekten kendini rahat bırakmak lazım, hep derlerdi rahat bırak olur diye, evet aklın rahat brıak diyor ama bırakmak mumkun degil.. ben artık tedaviye baslayacagız zaten diye o ay gecirdigim tek rahat ayımdı.. ve Allahıma binlerce kere şükürler olsun ki tedaviye gerek kalmadan hamile kaldım.. insallah Allahım kucagıma almayı da nasip eder..
Sizlere tavsiyem, gerekli kosulları sagladıktan sonra rahat olmanız.. ne kadar zor beklemek cok iyi biliyorum.. ve insallah isteyen herkez en kısa zamanda bebişine kavusur..
ben bu sıkıntıları cekerken hep bu siteyi okuyordum, bazen umut buluyor, bazen umutsuzluga kapılıyordum ve gunum berbat geciyordu.. tanımadıgım kac kişi için gozyası doktugumu anlatamam.. o yuzden de sizlere sıkıntılarından kurtulduktan sonra yazmak, umut olmak istedim..
Sevgilerimle...

slm arkadaslar bende sizler gibi çikolata kistli bir hastaydım.bundan 11 ay oncesi 8 cm lık kistle hamile kaldım.hiçbir amelıyat ve ılac tedavi si kullanmadan ama sureklı doktor kontrolundeydım.we hiç beklemedıgım bır ay bir kere ilişki sonrası çünkü eşim şehir dısındaydı rahat oldugumuz stressız oldugumuz bı ay ben hamıle oldugumu ogrendım.rabbim ol dedıkten sonra kesınlıkle herşey oluo kesınlıkle morelınızı bozmayın .suan dunyalar tatlısı 2 aylık bır oglum war.rabbim sizlerede nasip etsin inş...

ilahi kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

o kadar olsa nie amelyat gereksin insan kistini bilmez mi kaydirigubbakcemile3 ben amelyat için antalya dan ist a geldim ve 4. doktora amelyat oldum..canım benim doktorum bir tanesi 15 cm lik olan benim kafam kadardı diğerdi de 5cm olan iri bir portakal büyüklüğünde idi dedi hem 15 mm amelyat gerekmez ki zaten görünmesi pek de mümkün olmazdı 15 mm de sol yumurtalığımı içine alması da mümkün değil canım..Sol yumurtalığım alındı çünkü kist tamamen içine almıştı yumurtalığı..Antalya da kaldı ultrasonu gösteriridim he he o zaman inanırdın sanırım :roflol: :roflol: :roflol:

çikolata kisti olup olmadıgı nasıl anlaşılıyo arkadaşlar? benim sag ovalde 4.5 cm kist çıktı bebek

düşünüyoduk doktara gittik kist çıktı ama hiç çikolata kisti demedi bana ginera ilacını verdi ve adetinin 3

.günü tekrar gel dedi

acaba kendiliğindenmi hamile kaldın yoksa tadavi mi bi şeyler kullandınmı? acale cevap teşekküe ederim...:66:

slm arkadaslar bende sizler gibi çikolata kistli bir hastaydım.bundan 11 ay oncesi 8 cm lık kistle hamile kaldım.hiçbir amelıyat ve ılac tedavi si kullanmadan ama sureklı doktor kontrolundeydım.we hiç beklemedıgım bır ay bir kere ilişki sonrası çünkü eşim şehir dısındaydı rahat oldugumuz stressız oldugumuz bı ay ben hamıle oldugumu ogrendım.rabbim ol dedıkten sonra kesınlıkle herşey oluo kesınlıkle morelınızı bozmayın .suan dunyalar tatlısı 2 aylık bır oglum war.rabbim sizlerede nasip etsin inş...

benimde şu anda 8 cm kistim var olmuyo ama hiç bi şey kullanmadınmı? gerçekten....

çikolata kisti olup olmadıgı nasıl anlaşılıyo arkadaşlar? benim sag ovalde 4.5 cm kist çıktı bebek

düşünüyoduk doktara gittik kist çıktı ama hiç çikolata kisti demedi bana ginera ilacını verdi ve adetinin 3

.günü tekrar gel dedi

bazı doktorlar önemsemiyo sen dokdora sor iyice çukulata kistimi başka kistmi telefonla bari sor çünkü doğum kontrol hapı sadece durduruyo....

Back