Çocuk Hastalıkları endişeliyim bebişim kakasını yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

haticetxuxl kxuxbra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
29
0
86
39
Kocaeli
selam kızlar 48 günlük bebeğim 3-4 günde bir yapardı kakasını şimdi arefe gününden beri yapmadı 6 gün oldu ilk bebeğim endişeleniyorum tecrübeli arkdaşlar beni bilgilendirirse sevinirim. şimdiden herkese teşekkür ederim.:enbuyukkk:

ben bu durumda bir kağıt parçasını incecik kıvırıp zaytinyağına batırdım azıcık poposuna iteledim. uyarılıyor ve kakasını yapıyor. yalnız etrafını sağlama al fışkırabilir. Alttaki kaka yolu tıkadığı için yapamıyor olabilir. Alttakini çıkardıktan sonra azıcık zeytinyağı verebilirsin ağzına. anne sütüyle yeterince doyduğuna emin misin?

Bir çay kaşığı Saf zeytinyağı içirin bebenize. Hiçbir zararı yok. Poposuna da bir kulak çubuğu yardımıyla sürebilirsiniz. Fitil filan kullanmayın derim ben çünkü bağırsaklarda tembellik yapabilir.

(Doktor mu olsaydım netatlicadiarzu)

Anne sutuyle besleniyorsa cikmasi lazim gunde en az bir defa diye biliyorum ben..Benim oglumda 22 aylik bazen 3 gunu buluyor cikmadigi...Yarin doktorla konusucam..Bence doktorunu ara....6 gun cok gibi geliyor bana....

sakın ha kulak çöpü zararlı bebekde bağsur veya enfeksiyon sebebi olabiliyor...ben 6 ay çektim bu dertten...en güzeli yuvarlak derecerler varya onların arka ucunu (cam)vazeline daldırıp makattan hafif hafif uyarın...kolaylıkla yapacaktır...aman ha uyarırken önleminizi alın ben defalarca kızımın kakası tarafından boyandım:)))

haticim benim yiğenim de yapmıyodu kakasını ablam sonra kekik kaynattı 1-2 çatkaşığı içirdi zararıoda yok sanırım.deneyebilirsin.ama bi dr.danış istersen.geçmiş olsun canım benim ya gazda yapıdur ona rahatsız ediyodur küçük meleğini yerim onu ben.

Merhaba canım

Benimde 2 yaşında bir oğlum var.bence bebişin için endişelenmene gerek yok
benim oğlumda doğduğunda bir hafta kakasını yapamamıştı.bende senin gibi çok endişelendim ve sağlık ocağına götürdüm.
sadece bebeklere özel bir fitil verdi,fitili kullandım ve hemen arkasından kakasını yaptı kabız olmuş meğer
İnşaallah seninde bebişinin önemli bi durumu yoktur.
sana tavsiyem bir an önce yakınında bulunan bir sağlık ocağına götürmen

geçmiş olsun

benım bebegımde 45.gune kadar gunde 2 defa yapardı artık hafatada 1e dustu.normalmiş.3.aya gırmek uzereyız haftada 1 yapıyor.endıselencek bişey yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…