- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.648
- 40
bilmiyorum yaa...
ya giricez bu işin içine, hem annem hem de ben basıcaz gaza geliri arttırmak için. çünkü ben şu an sabit maaşlıyım ama ek işler vs yapabilirim plan proje dediklerim de bunlardı. hatta sabit işimi bıraksam belki daha bile fazla kazanırım neyse o kısım karışık şu an sizin de zihinlerinizi bulandırmayayım.
istesem gaza basarım yani öyle söyleyeyim.
annem de kısa vadede ödemekten yana.
yani daha mı kısa vadeli olsun?
peki oldu ki ödenemedi, ne oluyor öyle durumlarda? banka kredisi olduğu için kafaya göre satma olmuyor sanırım.
belli olmayan gelirin için plan yapıp öderim deme bence wustria. yazılarını beğendiğim mantıklı bir üyesin o nedenle negatif algılamayacağını düşünerek açıkça yazıyorum.
bir kere banka şu anki gelirini baz alarak kredi çıkarır. ayrıca annen banka müdürünü tanıyoruz demiş de, benim maaş bankam hem de her ay kredi kartımı düzenli yatırdığım bankam başka bir bankadan dolayı 3 sene önce yaşanmış sıkıntım yüzünden bana kredi vermedi. şube müdürü devreye girdi, gene onay vermediler.
kredide ancak şube müdürü sözlü kefilim der, ama bu devirde ikna edebilir mi bilemedim.
ikincisi ne yazık ki pandemi herkesin belini büküyor. hele de dışarıdan iş yapmak bence tehlikeli, kesinlikle sabit işini bırakma derim. dışarıdan yaptığın işin vergisini ayrıca ödemen gerekecek, bağkurunu ödemen gerekecek, vs vs..
annenin heyecanını anlıyorum, yaşlandıkça ev sahibi olmak kıymetli oluyor haklı olarak. ama kardeşin de varmış. yarın öbür gün tatsızlık olabilir, bunu da hesaba kat derim.
ödememe konusunda şöyle, eğer kendin satarsan ödediğin kredi kadarını alan kişi sana ödüyor ve kredi borcunu devralıp o ödemeye devam ediyor.
en kötü senaryo ise 90 gün (benim bildiğim süre emin değilim) ödememe halinde bankanın evden çıkarması. zaten kredin bitene dek ev bankaya ait oluyor, tapusu sana çıkmıyor bildiğim kadarıyla.