korkma bende de var mide koruyucu içiyorum
başlangıç aşamasındaymış
yediklerine dikkat edince bişey olmuyor
özellikle bu mevsimde dikkat etmen lazım
hazır gıdalardan sakınacaksın
asitli şeyler yasak
çiğ soğan sarmısak yasak
çikolata yasak malesefki( ama ara sıra yiyorum ben :)
hee bide mevsimi yaklaşıyor hazır dondurmalar yasak
eski usül külah dondurma ye :)
çok soğuk yada çok sıcak yasak
aslında reflüsü olan kişi sağlıklı besleniyor bi nevi
yani bardağın dolu tarafını gör üzme kendini
Canım geçmiş olsun,belirtilerini paylaşırmısın ?... Benim midemdede yanma var kaç zamandır,doktora gittim bana protonex verdi,birşey söylemedi,bittiğinde eğer yanma devam ediyorsa detaylı bakarız dedi,tekrar gelmemi söyledi.... Yanlız ben yurt dışına çıkmak zorundaydım onun için bitince gidemedim,bir iki haftadır ilac kullanmıyorum... Ama yanma hissi bir türlü gitmiyor bilmiyorumkismile senin belirtilerini de merak ettim şimdi,ona göre adım atarım bende inşallah....
Ayrıca kendinizi yıpratmayın,inşallah sizinki geçicidir,sıkıntı mide için iyi değil sizde bilirsiniz..
İyi olursunuz inşallaah... yerimseniben
reflünün belirtisi bende aşırı gaz,şişkinlik,mide girişinde yanma bazende ağzıma acı su gelmesi şeklinde oluyor. ama her yanma reflü olmayabilir. yediğin yemeklerden kaynaklanıyor olabilir yada gastirit falan da olmuş olabilir
ha bide bahar ayında mide şikayetleri çoğalır demişti doktorum
geçmiş olsun
geçmiş olsun canım
bende 2004 yılında baktırdımda hem gastrıt hemde reflu cıktı
o donem cok strestlı ve uzuntulu zamanlar gecıyordum
agrılarım cok oluyordu
geceleri bir sey yememek gerekıyor ama ben dayanamıyorum gece yemek yıyorum hep
kısacası ben hıc bırseye dıkkat etmıyorum
cok sukur cok ıyıyım
sabahları ac karnına kahve ıcerdım onu kestım cok ıyı geldı
ancak cok sınırım bozulunca,uzulunce gırıyor kramplar
en onemlı etkenı strest buna dıkkat etmenı tavsıye ederım canım
Benim sıkılınca,stresle mide ağrım başlıyor.Bu yüzden ülser teşhisi koymuştu doktor.En belirgin belirtileri:
1.Ayda bir yada birkaç kez sağ göğsümde şiddetli ağrı,sıkışma ve yemek borumda kuruluk hissi.
2.Yemeklerden sonra geğirmekle hıçkırmak benzeri bişey oluyor.Yediklerim boğazıma kadar çıkıyor.
3.Endoskopiden son bir hafta öncesine kadar her sabah bulantıyla uyanıyordum.
4.Boğazımda bir türlü geçmeyen enfeksiyon,kızarıklık,ses kısıklığı,yutkunma zorluğu
5.Mide ekşimesi ve yanması..
Bende bütün bu belirtiler var.
selam kızlar. çok çok geçmiş olsun.şikayetlerinizi okudumda aklıma geldi sigara kullanıyormusunuz? ben yeniiçmeye başladım ve sanırım bende de reflü var. kilo desen o da var.birde mide sarkmasının nasıl sıkıntıları oluyor?bilgi verirseniz sevinirim. allah kimin neye ihtiyacı varsa ona göre şifasını versin.