Dip köşe temizlik yapılan evde Pazar sabahı yaldır yaldır banyo temizleyince soluğu burada aldım. İki senedir onbeş günde bir aldığım ablamız var, evin anahtarı da onda geçen sene biz tatile gittiğimizde kedilerimize de baktı. Temizliğinden de memnundum, güleryüzlü, kedileri çok seven hatta kendi evinde de kedisi olan bir ablamız. Kedi sevmesi benim için önemli çünkü tüy dökme dönemlerinde koltuklar tüy içinde kalabiliyor bir de temizlik sırasında ekstra dikkat ediyor kedilerin emniyetine. Bu arada evimden de söz etmek istersem; 3+1 ama minimalist döşenmiş, az eşya düsturu olan bir ev. Ne yatak odamda makyaj aynası önünde ıvır zıvırım ne de evde biblom yok. Yani zorlayan bir ev değil.
Neyse uzatmiyim, bu ablamız eskiden haftaiçi gelirken tam zamanlı iş bulup haftasonu gelmeye başladı. Ben de evde olmama karşın son aylarda yaptığı işin kalitesinde ciddi düşüş var. Ramazanda oruçlu olduğundan elemedim, olabilir zaten oruçlu dedim ama Ramazan bitti halen eksikler devam ediyor. En kötü bıtaktığı yer de banyo. Minik bir dolabım var mesela onun üstünü asla silmiyor, klozet ve çevresi kirli kalıyor! Son zamanlarda eşi almaya geliyor ve yalapşap yapıyor. Bir şey söylediğimde de bozulıyor inkar ediyor. En son fayanslarda iz kalmış dedim dünya laf etti. Avizeleri silmiyor, yarım siliyor avize dediğimde evde herşey Ikea zaten. Yani son zamanlarda sallapati iş yapıyor.
Evinde tadilat olduğu için rica minnet Perşembe aldım, biz zaten temizlemiştik o sadece mutfak dolap içlerini sildi ekstra, koltuklarım kaplamaya gitmişti odalar bomboştu odalarda ekstra iş yapmadı ve 300 TL verdim. Arkasından banyoya girdim baktım yine yalapşap yapmış gitmiş.
Bundan önceki yardımcımızı da benzer sebeplerden yollamıştım, şimdi pandemi nedeniyle evden çalışıyorum ama işim çok yoğunlaşınca temizlik yapamam. Zaten bir haftasonum var. Bir yanım böyle derken diğer yanım da enayilik etme diyor, çünkü kızıyorum işlerini yarım yapmalarına.
Bir de kafama takılan bir nokta var, haftaiçi geldiğinde bana mesaj atıp sakın gelmeyin bitmedi daha işim derdi ve nerdeyse akşam 8’e doğru çıkardı, ben de oha be kadına bak nasıl titiz derdim. E ama şimdi 18.00 maksimum 18.30’da bitiyor işi. Bazen de diyor kedilerle yatardık biz diye, acaba iş yapmıyor muydu diyorum. Ben de kontrol etmiyordum 9 saat temizlenmiş evi!
Özetle her kadında aynı sorunu yaşıyorum, güleryüzlü davranıp, hediyeler verdiğim her kadın kafama s******.
Çünkü ben işveren gibi davranamıyorum çok fazla merhametliyim, ama sonu da bu oluyor.
Siz evinize kadın aldığınızda neler yapıyor,rutinleri ne ? Ben bu kadını uyarayım mı yeniden? Ne yapayım? Samimiyetinden de şüphe etmeye başladım.
Bizim rutinde mutfak dolap indirmek, içini silmek yok. Perde yıkamak yok zaten stordu yeni döndüm perdeye. Sadece camlar, yerler, toz almak ve süpürmek var.