En Yeni Kitaplar/Son kanlar

Aşkın Karesi / Savaş Pilotluğuna Özlem
Alper Akseli

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Bora için savaş pilotu olup gökyüzünün engin maviliğiyle özdeşleşmek ve çelik kanatlarıyla vatanını korumak, çocukluk yıllarından beri tutku halindedir...

Kendisini bu hedefe götürecek olan yolun, Hava Harp Okulu'na girişle başlayacağının farkındadır. Aynı zamanda bu yolun zorlu, zorlu olduğu kadar da onur verici olduğunun bilincindedir.
Tüm sevenlerinin, isteğine karşı çıkmasına karşın o, bu yolda ilerlemekte kararlıdır...

Daha yolun başlangıcında bazı sorunlarla karşılaşır ve çeşitli duyguların etkisinde kalır... Acaba Bora hedefine ulaşabilecek midir?

"Aşkın Karesi"ni okurken kimi zaman adrenaliniz en üst düzeye yükselecek, bazen üzülecek, zaman zaman da kendinizi bir uçağın içinde gökyüzünün masmavi koynunda hissedeceksiniz.
Ayrıca iki güçlü aşkı aynı anda yaşamanın insanı ne denli yoğun ve karmaşık bir duygu dünyası içine çektiğini de göreceksiniz.
Emekli Korgeneral Alper Akseli uzun süre gündemde kalan "2 G Gizemli Güç"ten sonra bu kez pilot olmak isteyenlere yönelik yeni romanıyla sizi bambaşka mecralara sürüklüyor.

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Söyleyemediğim Tek Şey
Tuna Serim

Onları tanıdığımda henüz çocuk denecek yaştaydılar; Arzu on ikisinde, Bijen on yaşında, ama kadındılar. Kadın olmanın bir genç kızın tipiyle, ya da yaşantısıyla en küçük bir ilgisi yoktur, kadınlık ruhtadır ve onları ilk gördüğüm anda, ikisinin de kadınlığa geçtiğini anlamıştım, çocuk kadınlardı onlar.

Güneşi fethetmek istiyorlardı, yanmaktan korkmadan savaştılar, sonunda yandılar, kül oldular..

Onlar hedeflerini ve güçlerini hep daha güzel, daha çekici, daha başarılı, daha savaşçı olmaya harcadılar ve yaşlanmadılar. İnsan yaşlanmaya karşı çıkarsa yaşlanmıyor, ama ödedikleri bedel buna değer miydi?

Birinin babası, diğerinin hayat arkadaşı...

Onu mutlu etmek, onunla mutlu olmaktı tek istedikleri...

Tapınak Fahişeleri / Başkomser Nevzat 2
Ahmet Ümit

Genç, güzel, âşık bir kentli kadının sevgilisi ve arkadaşlarıyla girdiği çarpık bir cinsel ilişki sahnesiyle başlıyor kitap. Ardından genç, yakışıklı ve varlıklı bir erkeğin vahşiçe katledilerek çöplüğe atılmış cesedinin Başkomser Nevzat tarafından bulunmasıyla gizemli bir hale bürünüyor, öykü...

Başkomser Nevzat ve yardımcılarının soluk kesen maceraları Türkiye'nin usta bir kalemiyle usta bir çizerini bir araya getiriyor... Film tadında, ancak Ahmet Ümit'in ağırbaşlı ve entelektüel bakışıyla, İsmail Gülgeç'in kendini de aşan çizgileri eşliğinde...
Türkiye'nin yetiştirdiği iki usta kalemin gözünden "tarikat gerçeği"...

100 Yıl Yaşamanın Sırları / Uzun ve Sağlıklı Yaşamanın Yüzlerce Yolu
Secrets of Longevity
Maoshing Ni

Daha uzun, daha mutlu ve daha sağlıklı yaşamak mı istiyorsunuz?

Her zaman doğruyu söyleyin...Gereksiz angaryalara hayır demeyi bilin. Stresten uzak durun... Amaç yer yüzünde varolmak değil, uzun yıllar ve çok çok daha mutlu varolmaktır... Bu kitapta size bunun sıradışı ve basit yolları veriliyor.

İsrafil'in Kanatları /
Ve o Kalem Kıyamete Kadar Olacak Her Şeyi Yazdı
Hakan Yaman

Acaba bütün sırlar bir kitaba gizlenmiş olabilir mi? Tanrı'nın kâinatı yaratmadan önce ilk kelamı ederken, mesela ''Işık olsun'' derken kâinata yayılan ve belki de hâlâ kulaklarımızda çınlayıp da anlayamadığımız, o en eski dille yazılmış kayıp bir kitap...

Sınırın Güneyinde, Güneşin Batısında
Kokkyo No Minami Taiyo No Nişi
Murakami Haruki

"Nefes Kesici... Murakami'nin büyüleyici dehasının en iyi örneklerinden."
- The Baltimore Sun

'' İnsanın, kaderi ve maddi dünya arasındaki gelgitlerini anlatan ve okuru kıskıvrak yakalayan bir eser. Akıllardan çıkmayacak.
- The Newyork Observer

Boleyn Kızı
The Other Boleryn Girl
Philippa Gregory

Bir kralın aşkı için birbiriyle savaşan iki kızkardeşin hikâyesi...

Mary Boleyn, on dört yaşında, masum bir kız olarak kraliyet sarayına geldiğinde, VIII. Henry'nin gözlerini kamaştırır. Gördüğü ilgiyle tüm varlığı alt üst olan Mary, hem altın prensine aşık olur, hem de gayrıresmi kraliçe olarak her geçen gün artan rolüne. Ancak öyle bir an gelir ki, kralın kendisine olan ilgisi gittikçe sönmeye başladığında, ihtiraslı planlar yapmakta olan ailesinin piyonuna dönüştüğünü fark eder ve en yakın arkadaşından uzaklaşmaya ve rekabet etmeye zorlanır: Kız kardeşi, Anne Boleyn'den. İşler iyice çığırından çıktığında ailesine ve kralına baş kaldırması gerektiğinin farkına varır ve kaderinin iplerini kendi eline alır.

Son derece zengin biçimde işlenmiş, etkileyici bir aşk, seks, ihtiras ve int kam masalı. Boleyn Kızı, Avrupa'nın en heyecanlı ve gösterişli saraylarından birinin tam kalbinde yaşamış, sıradışı eğilimleri ve ihtirasları olan, içindeki sesi dinleyerek varlığını sürdürebilmiş bir kadını tanıştırıyor dünya okuruna.

"Gregory'nin artist k ehliyeti sağlam yerden, bu belli, bir kurmaca yazarı olarak ortaya çıkaramayacağı hikâye yok."
- Times

"Tarihi romanslara düşkün okur için nefis bir deneyim olacak."
- Publishers Weekly

"Tudor Hanedanı'nı ortaya seren, sürükleyici bir roman. Hatta son yılların en çarpıcı tarihi romanı!"
- Daily Mail

Her Şeyin Bir Adabı Var
Şenay Duru Özaltın, Şenay Duru Özaltın

Hem İş Hem Özel Yaşamınız İçin Dört Dörtlük Bir Görgü ve Yaşam Rehberi

Beden dilinizi doğru kullanmak için,
Özel yaşamınızı düzenlerken,
Sözlü, yazılı ve elektronik iletişim kurarken,
Davet verirken ya da bir davete katılırken,
İş yaşamında ve kamusal alanlarda,
Yurt içi ve yurtdışı seyahatlere çıkarken,
Ne yapmalı, nasıl davranmalı, ne giymeli?
Neyi nasıl yemeli, nasıl konuşmalı?
Hangi yemekle hangi şarap içilir?
Davetiye nasıl yazılır?
Şarap satın alırken ve saklarken nelere dikkat edilmeli?
Kim, kime nasıl tanıştırılır?
Yemeklerde asla yapılmayacaklar nelerdir?
Etkili bir CV nasıl yazılır?
Hangi çiçek ne anlama gelir?

Ancak lütfen unutmayın! Terbiye ve nezaket, yalnızca hangi kıyafetin nerede giyileceği, ıstakozun maşasının nasıl kullanılacağıyla sınırlı değildir. Kendinize ve karşınızdakine nazik davranmak bir yaşam biçimidir.

Ölüm Saatleri
The Clocks
Agatha Christie

Wilbraham Crescent 19 numaraya, kendisine gelen bir telefon üzerine giden Shelia Webb, evde orta yaşlı bir adamın cesediyle karşılaşır. Genç kadını hiç tanımayan kör ev sahibesi Bayan Pebmarsh ise, Cavendish Sekreterlik ve Daktilo Bürosu'nu arayıp Shelia'yı ismen istediğini inkâr eder. Ama ortada bir gerçek vardır. Birisi telefon edip Shelia'ı? o eve çağırmıştır. Ve daha da önemlisi her iki kadın ne birbirlerini ne de ölen adamı tanımamaktadır.
Aslında hiç kimse hiçbir şey bilmiyordu. Ortada tek bir ipucu vardı ve zaman Hercule Poirot için hızla ilerliyordu. Cesedin bulunduğu odadaki saatlerin hepsi çalışıyordu, biri dışında... O da 16.13'te durmuştu.

Kapı
Az Ajto
Magda Szabo

Bir yazar ve ona ev işlerinde yardımcı olan yaşlıca hizmetçisi. Önceleri birbirlerini anlamakta ve benimsemekte zorlanırlar. Zamanla, çocukluk ve gençlik travmaları Macaristan'ın yakın tarihiyle birlikte örülmüş, bu başına buyruk, mesafeli, tragedya kahramanlarını andıran anne figürüyle yazar arasında çatışmalı ve neredeyse tutkulu bir ilişki kurulur. Hayvanların ve insanların dilinden anlayan, cesur, bilge Emerenc, yazarın yaşama, sanata ve ölüme ilişkin doğru bildiklerini sorgulamasını sağlar.

"Benden bu denli farklı olmasına karşın nasıl oluyordu da bana bu kadar bağlanabiliyordu? Benim neyimi sevdiğini anlayamamıştım doğrusu... Daha önce de yazdığım gibi, o zamanlar henüz gençtim, bağlılığın ne denli mantıkdışı, ölümcül ve güvenilmez bir duygu olduğunu henüz derinlemesine incelememiştim Karşılıklı bağlılığımız, aşk gibi, birtakım tanımlanmayan bileşkelerin sonucuydu çünkü birbirimizi kabullenebilmek için bir sürü ödün vermemiz gerekmişti."

Magda Szabo'nun ince ve hüzünlü bir mizah duygusuyla kaleme aldığı, otobiyografik unsurlar da taşıyan bu romanı ona 2003 yılında yabancı roman dalında Fransa'nın en saygın ödüllerinden olan Femina'yı kazandırdı.

Tahran Melekleri
Rabia Özden Kazan

İran..
Renklerin gizlice buluştuğu ülke..
Güzel halılar, Şah zamanından kalma görkemli saraylar İslam'ın bambaşka yaşandığı topraklar..Bir yanda Şia'nın keskin kılıcı, bir yanda yasak olmasına rağmen uydudan dünyaya açılan insanlar..
Ya Tahran'ın melekleri kadınlar..
Hüzünlü, iri ve güzel gözleriyle evlerinin kraliçesi, iki arada kalmış bir kadınlık..
İş hayatında yer edinmiş kadınların rejime saygıdan başını örttükleri, genç kızların ise ruhlarının zorbalık karşısında ürettiği savunma yöntemleriyle çelişkili bir dünya İran.
Bahar, İran'daki genç kızlardan biri, kendine dayatılanları kabul etmek istemiyor, tek istediği saçlarını sade bir şekilde arkadan toplayıp güneşi arkasına alarak çınar ağaçlarıyla bezenmiş Tahran yollarında, ayıplayan gözleri görmeden yürümek, sadece bir insan olduğunu hissetmek.
İki günlük bile kıyılabilen nikahlarla zina'nın yok olduğu bir ülkede kadın olabilmek...İslam örtüyü kimin rızası için istiyor?
Rejime saygıdan baş örtmek, kimin rızası? Ya zorla örtünmek...

Kendi seçimlerini yaşayamayan bir ülkede özgürlüklerine hiçbir zaman kavuşamayacaklarını bilen Tahran halkı düzene karşı gizli bir savaş başlatıp İslam'dan uzaklaşıyorlar. Taşlanmayı göze alarak kendilerine gizli bir bahçe kuruyorlar, uydudan izledikleri Amerikan filmlerine özenen, İslam'da soluklanmayan bir bahçe...

Gazeteci-yazar Rabia Özden Kazan'ın Dubai Havaalanı'nda Samir Ammari ile tanışmasıyla başlayan İran serüveni 2006 yılının Ramazan ayında gidişiyle zirveye tırmanıyor. İran'dan kız kardeşine gün gün yazdığı notların ışığında soluk soluğa geçen macerası, gözlerimizin önüne belki de bildiğimiz ama gizli saklılığın ardına saklanan bir dünyayı sunuyor.

Kabus
Kâbus
Selma Özkurt

Sevgili Okur,
Hepimiz insanız.
Evet insansınız, öyle kalmaya devam edin. İnsan olmaktan asla vazgeçmeyin. Sömürülseniz de, ezilseniz de, insan olduğunuzu hatırlayıp, mücadelenizden vazgeçmeyin.

Kadın olun, erkek olun, insan olduğunuzdan utanç duymayın. İnsan olağanüstü bir varlıktır. Tüm insanları Tanrı yarattı ve hepimize öyle bir güçlü silah verdi ki, hepimiz onu kullanıyoruz; o da beynimizdir ve kalbimizdir.

Bırakın sizi cehalet fırınında yakanlar utansın. Sizi sömüren, sizi ezen, insanı, insan kılığından çıkartıp, kanı kanla yıkayan, zihniyetiyle canavara dönüştüren feodal yandaşları utansın.
Eli kınalı, ceylan bakışlı kızlar, damatlık giymek nasip olmamış yağız delikanlılar, bağrı yanık bahtsız analar, bu güzel aydınlık dünyada sizlere de yer var.

Artık bu dünyayı karartan insan kılıklı cehennem zebanilerini, Töre'nin karanlığına gömün! Öyle bir gömün ki, bir daha o karanlıktan aydınlığa çıkıp, sizin hayatınızı karartmasınlar. Şairin dediği gibi: "Sen yanmasan, ben yanmasam, o yanmasa, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..." O karanlıktan, aydınlığa hep beraber çıkalım.
- Selma Özkurt

Fatih Sultan Mehmed'in Liderlik Sırları
Murat Duman

Şanlı tarihimizde neslimize örnek gösterebileceğimiz nice kahramanlarımız yaşamıştır. Osmanlı tarihi de askerî ve siyasî sahadaki becerileri yanında dinî, ilmî ve edebî sahalardaki kabiliyet ve birikimleriyle göz dolduran unutulmaz şahsiyetlerin yaşadığı bir zaman dilimidir. Başarıları, idealizmi ve örnek şahsiyetiyle gurur duyduğumuz liderlerin başında İstanbul'un fethini gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmed Han gelir.
Asırlardır fethedilemeyen Konstantiniyye'yi büyük bir inanç ve akıl dolu tekniklerle almayı başaran Fatih Sultan Mehmed, pek çoklarına göre mümkün görülmeyen bir başarıya imza atarak adını tarihin şeref sayfalarına altın harflerle yazdırmıştır. Denizden ve karadan kalın ve muhkem surlarla çevrili şehrin fethedilmesinin imkansızlığını düşünenlere asla iltifat etmemiş, bu yönde telkinde bulunan Bizans elçilerine: "Benim gerçekleştirdiklerimi sizin imparatorunuz hayal bile edemez." demiştir. Ondaki kararlılığın ölçüsü, "Ya ben İstanbul'u alırım, ya da İstanbul beni." diyecek bir seviyeye erişmiştir.
Fatih Sultan Mehmed'i doğumu, karakteri, liderlik özellikleri, ilmî ve edebî yönleri, hoşgörüsü ve adaleti, askerî ve idarî vasıfları gibi pek çok yönden ele alan bu kitap, aşağıdaki konuları ve daha fazlasını Fatih'in karakteri ışığında ele alıyor:
İstanbul'un Fethi İçin Yapılan Askerî Hazırlıklar
Fetih Sürecinde ve Sonrasında Osmanlı Donanması
Fatih Sultan Mehmed ve Ateşli Silahlar
Kuşatma Sırasında Bizans'ın Durumu
Kuşatma ve Fetih
Gemilerin Karadan Yürütülmesi
Ayasofya ve Fetih Destanı
Topkapı Sarayı ve Fatih'in Vasiyetnamesi

Havada Bulut Yok
Cevdet Kudret

Havada Bulut Yok, İkinci Dünya Savaşı'nın Türkiye'ye yansıyışının romanıdır. Eser, İstanbul dışındaki büyük şehirlerdeki toplumsal yaşamı ya da eğitim emekçilerinin dar çevrede yozlaşmasını irdeleyen bir roman olarak da okunabilir. Roman, eğitim için yapılacak her türlü yatırımın bir yanının eğitimcilerin kendilerini geliştirecekleri, insan ilişkileri kurabilecekleri çevreler oluşturulması için yapılması gereğini vurgulamaktadır.

Aşk Bana Değil, Ben Aşka Çarptım
Soner Alıç

Kır Çiçeği

Bir böcek sevdi bir kır çiçeğini...
Uzun zaman uçmadı dalından.
Kır çiçeği de almıştı aynı hazzı bu aşktan.
Dedi ki, ‘beni de götür kanatlarında’
Böcek, ‘Koparsan yarına çıkamazsın’ dedi...
Dedi. Ama ayrılmak da istemedi.

Bir günlük ömrü,
Kana kana yaşamalıydı kır çiçeği
Razıydı bir günlük ömre...
‘Kopar beni’ dedi.
‘Bir gün de kalsa ömrüm
Seninle olayım, seninle solayım

Bir beyaz gemiydi ayıran onları
Kadın güvertedeydi adam rıhtımda
Şimdi unuttum yüzünü kadının
Adamın gözleri aklımda

Yağmur Damlaları
Levent Geçen

1974 YILINDA TEKİRDAĞ İLİNİN ÇORLU İLÇESİNDE yağmurlu bir gecede gözlerimden süzülen minik damlalarla, yeryüzüne düştüğümde yalnız olmadığımı anlamıştım bu amansız yolculukta… Önce ikimiz de birbirimizi tanımıyorduk… Bana sanki bir can da o vermişti… Ne şanslıyım, bir bedende iki can… Beni ölümsüzlüğünle hep yaşatacak… bir can.
Belki de ne şanssızım; o ölse, ben de öleceğim…
İşte böyle başladı ...bu doğumun yolculuğu. O geceden sonra anladık ki bu yağmurdan kaçış yok ve yaşamak şart —madem bu şans bize verildi. Ve artık iyice öğrendim, bu yolculuktan dönüş yok….

Zinnur / Yavaş Yavaş Delirdim Kimse Anlamadı
Ayhan Bölükbaşı

"Zinnur, ne sadece bir kadın romanı, ne sadece bir gerilim, korku romanı... Yepyeni bir şey... Kadın gerilim gibi..."

Habercinin yolculuğu; "hayatın sırları"nı insan ilişkilerinin "manşet" aralarında çözmeye doğru çıktığı bir yolculuksa... Ve o haberci kadınsa... Kadına dair sırların çözümünde yolculuğun (ya da bilmecelerin) sonu gelmiş demektir... Türkiye'de televizyon haberciliğinin 'sessiz' kahramanlarından Ayhan Bölükbaşı'nın romanı, iki kadın, hayatın labirentlerinde gizemli bir yolculuğa çıkarıyor...
Haber gibi yazılmış bir roman...
Ya da roman gibi yazılmış bir haber...
Son söz şu: Hayata dair bütün haberler gibi, bu haber (bu roman) hepinizi
ilgilendiriyor... Ya da... Hepimizi

Nefret
Seren Serengil

Biliyorum hayatım sizi aramakla geçecek.
Kaç kapı çalacağım yarım kalan mutluluğumuzu tamamlayabilmek,
Kalabalık bir sofrada olabilmek için.
Kaç kere yanılacağım, kaç kere baştan başlayacağım,
Kaç kere daha ağlayacağım,bir türlü geri getiremediğim eski günlerimiz için.
Ben şimdi ne yapacağım?

Şeytanın Gölgesi
David Hewson

"Yaslandı ve tabutun içine baktı. Kızın kafası, kutunun kenarından düşen gölgenin altında kalıyordu. Uzun saçları artık griydi. Gri, güzel ve kuru. Saçları, biraz insann etinin, eski, kahverengi deri parçaları gibi yapıştığı kafatasının iki yanından sarkıyorlardı. Göz oyuklarında bir şeyler vardı. Çok yakından bakmak istemedi. Omuzlarından artakalanlarından etrafında, bir zamanlar beyaz bir kefen olduğunu tahmin ettiği sargılar vardı.

Rizzo, kurukafaya bakıp o güzel yüzün nereye kaybolduğunu merak edeceğini sanıyordu. Henüz başlayan ereksiyon artık tamamen yok olmuştu. Üşüdü. Etrafında bir esinti vardı. Az sonra kussa pek de şaşırmazdı. Korku ve tiksintiden değil ama; bu yerin sinsice boğan atmosferinden. Yüzyıllar boyu San Michele'in kapısından geçmiş her bir canlının yarattığı insan tozu bulutunun içinde durmak gibi bir şeydi bu."

Genç bir İngiliz olan Daniel Forster, yaz için bulunduğu bir işte çalışmak için Venice kentine gelir. Şehir, o büyülü mimarisi ve görünen kasvetinin çok ötesinde bir sırra ve karanlık perdelerle örülü duvarlara sahiptir. Eski elyazmalarından oluşan bir kütüphaneyi kayda geçirip derlemekle uğraşmaya başladığı sırada, eski ve kayıp bir bestenin kayıtlarını buluverir Daniel. Bu buluş, onu aldatmalarla örülü bir oyunun içine başrol oyuncusu olarak çeker. Aradaki asırsal zaman rağmen birbirinin içine örülmüş iki inanılmz öykü, karakterlerin uyumu ve anlatımın kıvraklığıyla, okuru iki kez şaşırtacak bir macera.

"Gerçekten inanılmaz... Karmaşık ama büyüleyici bir kitap."
- Sunday Times

"İnanılabilir bir ürkütücülükte şiddet sahnelerinin eklenmesi, şehrin romantizmle ilgili ününe uygun olacak şekilde yeterli derecede romans barındırmasıyla, önünüze geldiğinde iştahınızı kabartan ve büyük lokmalarla birkaç yudumda yediğiniz bir yemek kadar görkemli bir anlatı...

Tüm bunlar, Şeytan'ın Gölgesi'nin neden kaçırılmaması gereken bir kitap olduğunu ortaya koyuyor.
- Dick Adler, Chicago Tribune

"Bu süper heyecanlı bir kitap... Nic Costa değil ve Roma'da değil Venice'de geçiyor. Ama yine ilk olarak Hewson bizi şehrin kalbine ve hassasiyetinin derinliklerine götürüyor. Bu arada iki paralel hikayeyi 250 yıl arayla, birlikte anlatıyor. Bütün birikenlerden hikayeyi kurarak, öyküyü iki zamanla birlikte bir cinayet, gizem ve kayıp şaheser örgüsünde arıyor."
- Margaret Connon-Globe & Mail - Toronto

Barry Trotter / Devenin Nalı
Michael Gerber

İstediğinizin Dahi Farkında Olmadığınız Devam Kitabı (Ki halen de İstemiyorsunuz!)

Michael Gerber, yapabileceği en iyi şeyi yaptı ve 'yok artık devenin nalı yani' dedirtecek türden bir icraata imzayı basarak 3 nolu Barry Trotter macerasını cümle alemin beğenisine sundu. Bu esnada ise aklında şu düşünce mevcuttu: Siz, okuyucu, 'aman yav, ne harika bir fikir' yüzünüzü tak?nacak ve Michael'a minnet duyacaksınız.
Ve ayrıca, elinizde tuttuğunuz şu kitap bir devam eseri olduğundan kelli (sanatsal olarak tatmin edici olmaktan uzak ve hiç beklenmediği halde piyango bir şöhret kazanmış bir seri'nin devamına yönelik, finans güdümlü bir son dakika golü için kullanılan teknik terminoloji), tüm samimiyetimizle ifade ederiz ki, serinin önceki kitapları olan Barry Trotter ve Utanmaz Parodi ile Barry Trotter ve Lüzumsuz Devamı'nı okumuş olmanız kesinlikle şart değildir. Her ne kadar Orion ve Artemis'tekiler okumanızı önerse de.
Hem herbirinizin nerede yaşadığını da sular seller gibi biliyorlar, ona göre, falan filan! Barry Trotter ve Devenin Nalı'nı mutlaka alın. Türünün son örneği olabilir! Biz, geleceğin bu antikasına sahip olun deriz!
(Atansiyon Sibuple!)
Yasal Sorumluluk Zamazingosu
Birkiüç, birkiüç! Bu kitap J.K.Rowling ya da Harry Potter kitaplarının yayıncıları tarafından yazılmamış, yazdırılmamış veyahut yayımlanmamıştır. Harry Potter, Warner Bros'un tescilli markasıdır.
Teşekkür. Şimdi bu kitabı alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…