• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En Yeni Kitaplar/Son kanlar

Kurtlar Köpekleri Yer

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Marin Cruz Smith; Çeviren: Selman Dinler

Çernobil: Yasak Bölge. Terk edilmiş ve neredeyse yirmi yıldır unutulmuş hayaletli bir yer. Artık Çernobil'de yalnızca polisler, karanlık çöpçüler, birkaç pervasız bilim adamı ve başka yere yerleşmektense radyoaktiviteyi görmezden gelmeyi tercih eden birkaç Ukraynalı ihtiyar yaşamakta. Rusya'nın en zengin para babalarından birinin ölümünün ardındaki gerçeği bulmak istiyorsa Arkady Renko'nun girmesi gereken ürkütücü ve tehlikeli dünya işte burası...

Pasha Ivanov Moskova'daki lüks apartmanının dışındaki kaldırımın üzerinde ölü bulunur. Olay apaçık bir intihar gibi görünse de, kanıtların ilk görünüşlerine asla aldanmayan Renko davayı bırakmayı reddeder. Aklını kurcalayan bir şey vardır: Ivanov'un giysi odasında bulunan bir tuz tepesi... Ivanov'un ölümünü daha detaylı olarak araştırmaya kararlı Renko, bu zengin işadamının güçlü ve yozlaşmış çevresi içine girer ve araştırmaları onu Ivanov'un eski ortağı Lev Timofeyev'in cesedinin radyoaktif bir mezarlıkta bulunduğu Çernobil'e, meşhur Yasak Bölge'ye götürür.

'Yalnızca en iyi gerilim yazarı değil, çağımızın en iyi yazarlarından biri.'

New York Times

'Martin Cruz Smith pek az gerilim yazarının girmeye cesaret edebileceği bir alana girmiş. O kitaplarını yalnızca egzotik mekanlarda yazmıyor, yabancı zihinlerin tuhaf işleyişlerini de açığa vuruyor.'

Mail on Sunday

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR

Fener Işığında Aşk
Uğur Ziya Şimşek

Fenerbahçe'nin 1920'lerde oynadığı maçların halk üzerinde ne derece olumlu etkiler bıraktığını, Kaptan Demir Nedim'im mücadelesiyle birlikte iç içe geçmiş hüzünlü bir aşk hikâyesini anlatan; akıcı, şaşırtıcı, keyifli bir öykü...

'Düşman postalı altında çiğnenen İstanbul'un, başı dik onurlu çocuklarının hikâyesi... Fenerbahçe tarihi ve Kuvayi Milliye mücadelesinin harmanlandığı özel bir çalışma.'

Alp Bacıoğlu

Fenerbahçe Spor Klubü Müze Md.

Hatırlar mı Beyazı
İpek Kadılar Altıner

Kelimeler ile hisler arasındaki farkları toplamaya başladığımda henüz çarpım tablosunu bilmiyordum. Hayatımın en kritik kararlarını, fark ettiklerimle verdiğimden olsa gerek uyumsuzluğun başladığı ilk anı, bu ilk sır ile hatırlıyorum. Daha nicelerine sahip olduğum sırlar, bazen bir kişinin bazen saldırgan bir grubun kelimeleriyle bulutlansa da, bir kutup yıldızı gibi bana karanlığımda yol göstermeye devam etti. Bu yıldızı göstermek için debelenen; parmağı gökte, bedeni pervazlardan sarkmış çocukluğumdan geriye kalan bu suskunluk, artık etrafıma iyileştiğimi müjdeliyor, ne yazık! Gökte yıldız her zamankinden güçlü parlıyor.

Bir Ermeninin İtirafları: 1895 Maraş ve Zeytun Olayları

Ahmet Halaçoğlu

Ermeniler Kimdir? Ermenistan Neresidir?

Türk İdaresinde Ermeniler

Ermeni Türk İhtilaflarının Başlaması

Ermeni Tedhiş Komitelerinin Kuruluşu

Maraş Ermeni Olayları

XIX. Yüzyıl Sonlarında Anadolu'da Ermeni Nüfusu

Maraş Olayları Sırasında Maraş'ta Ermeni Nüfusu

1895 Maraş Ermeni Olaylarının Başlaması

Olayların Ardından Olaylarda Zarar Gören Halka Devletin Yaptığı Yardımlar ve Tanınan Muafiyetler

Maraş'ta Asker ve Mühimmat Sevki

Olaylar Sırasında Ermenilerin Evlerinde Ele Geçirilen Zararlı Dökümanlar

Maraşta Ermeni Olaylarının Çıkmasında Avrupalı ve Amerikalı Misyonerlerin Rolleri

Ofli Hoca
Nihat Genç

Ofli Hoca prostat hastasıdır, polikiliniğe tedavi için gider. Doktorlar indirir muayene ederler. Ve eline bir kağıt verip yandaki odaya gönderirler. Ofli Hoca giyinir ve yandaki kapıya geçer..Kapıdaki görevli Ofli Hoca'ya. niçin geldiğini sorar. Ofli Hoca, yan tarafta muayene olduğunu, doktorların buraya gönderdiğini söyler..Kapıdaki görevli, peki sevk aldın mı? Ofli Hoca, ee biraz...

Beyaz Zambak

Nurten Ertul

Konağın boşaldığını ilk hisseden bahçedeki beyaz zambaklar oldu. Zambaklar solmaya başladı, zümrüt gibi bahçeyi kısa sürede yaban otları kapladı...Müslüman kızı Ante'nin, Ortodoks genci Boris'in, Musevi kadını Lisa'nın, Katolik gazeteci Danny'nin tarihten günümüze akıp gelen aşklarını yüreğinizin bir tarafı kanayarak okuyacaksınız. 'Beyaz Zambak'ta, Avrupa'nın arka bahçesinde, Bosna'da,1 878'den bu yana yaşanan din savaşının yanı sıra, kuşaktan kuşağa aktarılan trajik bir aşkın öyküsü anlatılıyor. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu dünyanın değişik ülkelerine dağılan 'Beyaz Zambaklar'ın kendilerini 'diaspora' olarak görmelerine sebep olan gerçekleri bir nefeste okuyacaksınız.

Şelale

Et Pazarı

İan Rankin

Son derece yaratıcı ve sürükleyici bir İan Rankin kitabı daha...Heyecan içinde okuyacaksınız..

Ateşler İçindeydi Germencik
Feyza Zaim; Editör: İshak Reyna

Anadolu işgali başlamış ve yerel ayaklanmalarla direnişin temelleri oluşuyor. Celal Bayar da egede bu çalışmaların başında, işgal kuvvetlerinin adım adım aradığı bir isim.

Feyza Zaim, yarı belgesel nitelikli bu romanda o günleri ve Celal Bayar'ı anlatıyor.

Kesişme Noktası

Mükerrem Çetinalp

Hangi milletten, hangi ırktan olurlarsa olsunlar dünyadaki bütün anneler evlatları için aynı sevgiyi aynı hissederler. Sevgi ve acı evrensel bir duygudur, Irak savaşında çarpışan askerlerin ve gerillaların annelerinin haleti ruhiyesinin birbirlerinden farklı olmadığını yürekleri evlat sevgisiyle titreyen annelerin evlatlarını kaybettiklerinde duydukları derin acının birbirlerininki ile aynı olduğunu anlatıyor bu kitap. Bir de savaşların saçmalığını.

# Veda

# Richard'ın Duyguları

# Kevin'in doğumu

# Bağdat akşamı

# Manchester sabah

# Filistin

# Bağdat- felluce hattı

# Felluce cehennemi

# Matin'in düşleri

# Tan yeri ağarırken

# Muhammedin savaşı

# Kıyamet günü

# Kara bulutlar

# Mina

# Resul

# Son söz

(Tanıtım Yazısından)

Evli misiniz Eşli misiniz?
Yasemin Y. Aktosun

Teklifine cevabım; aklen, kalben, bedenen, ruhen evet’ Yıllar önce, işte bu cevabı veren ve evliliğe merhaba diye genç kız bendim. Çok şükür ki eşime ‘evet’ demişim. Evli misiniz, Eşli misiniz’de, mesleki ve bireysel tecrübelerimin yardımıyla evlilikte ‘eş olma’ bilincinin önemini anlatmaya çalıştım. ‘Evlilik nedir? Neden önemlidir? Evlilikte karşılaştığımız problemlere yaklaşımımız nasıl olmalı? İdeal bir eş nasıl davranır? ’ gibi sorulara cevap aradım. Amacım, sağlıklı seyreden evliliklerin kurulmasına küçük bir katkı sağlamaktı. Bunun için, ideal evliliğe dair bir tablo çizmeye gayret ettim. Şimdi sizleri kitap sayfaları arasında seyahate davet ediyorum.

Kadınları Kullanma Kılavuzu
İlhan Uçkan

Bir kadın 'Seni seviyorum' diyorsa bu yalnızca aşkından kaynaklanmaz.

Daha ziyade bir soru cümlesidir bu. Sessizce, usulca sorulan bir soru: 'Peki ya sen? '

Bir kadın 'Seni seviyorum' diyorsa, bu, 'Beni sevmeni, bana delice aşık olmanı ve her istediğimi yapmanı istiyorum' demektir. 'Efendinin ben olduğum bir köle hayatı istiyorum. Ama bunun böyle olduğunu sen asla bilemeyeceksin! '

Kadınları Kullanma Kılavuzu oyunu eşitliyor, oyunculara eşit haklar tanıyor!

Erkekleri Kullanma Kılavuzu
İlhan Uçkan

Biz kadınların gündelik yaşamda oynadığımız küçük zekâ oyunları, küçük tatlar..

Kaprisler, ağlamalar, nazlanmalar, küçük tehdit ve şantajlar.

Ayrıca her türden duygu sömürüleri ve bu teknikleri mükemmelleştirme yolları..

Bu oyunları hiç oynamamış olanlarınız da vardır mutlaka.Belki yaptınız da olmadı.

İşte kadınlarımız ve genç kızlarımız için ve 'Daha iyisini yapmak için öğrenmek istiyorum' diyenleriniz için yapabileceğiniz egzersizler, ev ödevleri, aşk oyunları dersleri...

Musa'nın Çocukları / Tayyip ve Emine
Ergün Poyraz

AKP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan yazarı ABD'de düzenlenen bir toplan¬tıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini. Tayip ve AKP'nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihba¬rat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM'de yine bu ül¬kelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip'in Amerikan vatan¬daşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz. Keza kendinin de Musa'nın soyundan geldiğini...Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız.Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz. Tayyip'in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan 'geleceğin başba¬kanı ve cihat hazırlığının' TBMM'de geldiği son safhalara tanık olacaksınız.

Annemi Seviyorum
Saadet Altay
En yüksek dağların doruğunda yetişen çiçekler gibiydi

Işıltılı gözlerin gözlerin,

Biri mavi biri yeşil gözlerinle bakarken bana, içim ısınırdı.

Gerçekten gözlerinin biri mavi, biri yeşildi. Gözlerin benim dünyama açılan iki ayrı pencere gibiydi. Beni sevgi dolu bakışlarıyla saran mavi ve yeşil gözlerini özledim.

Kucağını, kokunu özledim.

Her sabah işe uğurlamanı,

Akşam geldiğimde çalmadan açtığın kapıyı özledim.

Seni her geçen yıl daha çok özlüyorum.

Her an yanımda olmasan da sevgin içimi titretiyor.

Benim için en büyük ödül senin kızın olmaktı anne...

Seni seviyorum...

Yukarıdaki satırlar, bu kitabı hazırlayanın annesine ömrü boyunca duyduğu sevgi selinden ve onun ardından hissettiği, yaşadığı duygular ummanından süzülen birkaç damladır.

Anne sevgisini dile getirmede yazarlar, şairler, sanatçılar ayrı bir şansa sahiptir.

Bu kitap, kamuoyunun yakından tanıdığı 40’ın üzerinde gazeteci-yazarın anneleri hakkında yazdıklarından oluşan bir derleme.

Anneliği, evlat olmayı, bu tek koşulsuz sevgiyi kelimelerle anlatmak elbette mümkün değil, ama yine de kelimelere sığınmaktan başka çaremiz yok...

Mühtedi 'Kiliseden Camiye'

Osman Necmi Gürmen

Râna'da Osmanlı'nın çöküş günlerine hassas bir kızın gözleriyle bakan Osman Necmi Gürmen, bu kez okurlarını Kanuni'nin, Barbaros'ların, Turgut Reis'lerin Akdeniz'ine götürüyor: Mühtedi, savaşın denizlerde kazanıldığı bir dönemde, Endülüs'ten Kıbrıs'a, Cezayir'den Payitaht-ı Cihan'a, Akdeniz'in ve Akdeniz'i yurt bellemiş korsanların romanı... Aynı zamanda iç içe geçmiş iki ömrün, sadakatin ve sevginin hikâyesi. Kalabriya'da doğan, Müslüman olduktan sonra Kapudan-ı deryalığa kadar yükselen Kılıç Ali Paşa'nın hayatını, kölesi, oğlu Luca'nın, bir başka mühtedinin gözlerinden aktarıyor Gürmen. Ve soruyor: Hangisi daha güç? Yeni bir inancı kabul etmek mi, eskisinden sıyrılmak mı?

La Mancha'lı asilzade don Quijote'nin, yürekliliğini ve iyi kalpliliğini öve öve bitiremediği Uluç Ali... Tekrar vaftiz olması için Papalığın Kalabriya'da baronluk teklif ettiği Occhiali... Payitaht-ı Cihan'da, denizin üstüne Ayasofya'nın küçük bir benzerini inşa ettiren Kapudan-ı derya Kılıç Ali Paşa...

Osman Necmi Gürmen, Osmanlı'nın en güçlü olduğu bir dönemde 'sonun başlangıcı'nı ve bu başlangıca direnmeye çalışanları vurucu bir şekilde anlatıyor: 'Zaman değişiyor Kapudan-ı derya, beş on sene içinde Saray artık dünyanın payitahtı olmaktan çıkacak! '

(Tanıtım Yazısından)

Beyaz Aşk
Önder Saraloğlu, Önder Saraloğlu

Aşkın ilk haline doğru yolculuğa bu kitapla çıkacaksınız
"Karşımdaydı yine kolumu kanadımı kıran kristal güzelliği.
Bir kez daha mırıldandım içimden; 'sen neysen ben de oyum'.
Davet etmedi, bekliyordu soluğunu tutmuş. Onu ölü hayal
ettim. Buz gibi, beyaz ve saydam, soğuk ve pak, elleri göbeğinin üzerinde kavuşmuş, gözleri huzurla kapalı. "

"Ah, Melek... Nerede durup düşündü ve nerede karar verdi
dünyanın gerçek, aşkın hayal olduğuna? Durup şimdi, bir kez
daha ve belki de ilk kez olarak Melek'e söylesem; 'Melek,' desem,
'Allah hayatın kısalığını unutabilmemiz için aşkı yarattı ve her
kim aşka inanıyorsa o ölümsüz olacak.' Melek, o çocuksu hüznüyle
bakıp; 'bunu biliyorum sevgilim,' dese. İçim acısa biraz, o
iyileştirici acı, gözlerime dadansa, baksam ona, 'Melek,' desem
derinden; 'bilmek bir işe yaramıyor, hadi gel birlikte bir kez daha öğrenelim'."

Çankaya'nın Duvaksız Gelini Fikriye
Halil İbrahim Özcan

Atatürk'ün gizlenen eşi Fikriye'nin girmiş olduğu ve kaybettiği aşk mücadelesinin öyküsü

Fikriye, Latife ile giriştiği aşk mücadelesini kaybetmiş, köşkün kapısında kalakalmıştı.

"Hak etmedim ben bunu zengin kızı, ben bunu hiç hak etmedim. Alacağın olsun senin. Senin de bitecek saltanat günlerin!" sözleri dili ile dişi arasından ıslık gibi çıkmıştı. Gözleri sanki bir ateş topuydu."

Gün ışığına pek çıkarılmayan hayatı ve ölümü üzerindeki muammalar, Fikriye'yi yakın tarihimizin en ilgi çekici kadınlarından birisi yapmaktadır. Onu bu kadar ilginç ve özel kılan, hayatını hiçbir karşılık beklemeksizin Mustafa Kemal'e sunmasıydı belki; belki de tutkuyla bağlandığı insana duyduğu aşkın, onu ölüme götürmesiydi. İntihar söylentilerinin ötesinde, Mustafa Kemal'in uğruna atıldığı ve Latife'ye karşı ölümüne giriştiği aşk mücadelesinin kurbanıydı.

Hazin bir aşk hikayesi, tutkuyla aşka adanan kısacık bir ömür; gölgeler altındaki sırları tarihe bırakmayacak kadar duru bir güzelliğe sahip olan Fikriye... Onu bu kadar ihtiras ve vefa duygusu ile Gazi'nin peşinden sürükleyen neydi?
Sürgün ve yalnız bırakıldığı dünyasında güç aldığı aşkını savunan, mezarı bile hâlâ gizlenen Fikriye nasıl ve neden öldü?
Bu çalkantılı ve kısa hikaye, tutkusuna ve kişiliğine sahip çıkan, bunun için tüm varlığını ortaya koyan, ancak gölgede kalmaya mahkum olmuş tüm kadınlara adanmıştır.
Tarihte hiçbir şey gizli kalmasın diye...

Kırk Yamalı Bohça
Filiz Göksel

Zaten hayatımız da yamalı bohça değil mi? Arkadaşlarımız, yaşadığımız olaylar, yaşantımıza girip çıkan insanlar, komşular…
Her biri bir renk, bir desen katmıyor mu hayatımıza? Yaşanmışlıklar bitince o desen, o figür kalıyor anısıyla. Yenisi hemen yanına ekleniyor. Böylece yaşam yolu dokunuyor ilmek ilmek.
Bir anımız bir anımıza uyuyor mu? Kimi gün neşeli, kimi gün hüzünlü…
Duygularımız da kırk yamalı bohça…
Yaşantımızı, bizi biz yapan, insanlığı parça parça, renk renk, desen desen sunmak istedim sizlere, sıkmadan kısa kısa.
Belki bir desen de sizi alır götürür bir yerlere..!
Anlattığım tüm hikayeler gerçektir, yaşanmıştır.

Şüpheli Bir Ölüm
Esmahan Aykol

Türkiye'nin sayılı zenginlerinden Ankaralıgil ailesinin gelini Sani'nin cesedi, yalnız yaşadığı evinde bulunur. Polis, kadının kaza sonucu öldüğüne inansa da amatör dedektif Kati Hırşel cinayetten şüphelenmektedir. Çevre konusundaki mücadelesiyle tanınan Sani'nin ölümünde zehirli atıklarla Ergene Havzası'nı kirleten sanayicilerin mi parmağı var, yoksa boşanmak üzere olduğu kocası Cem mi işin içinde? Trakya'da faaliyet gösteren ayrılıkçı örgüt TÖZ'ün olup bitenlerle ilgisi ne? Kati, can dostu Fofo'yla birlikte bu sorunların cevabını almak için yollara düşer.

Kati Hırşel dizisinin ilk iki polisiyesi Kitapçı Dükkân ve Kelepir Ev hakkında:

"(Yazar) sevimli dili ve hızlı temposuyla keyifle okutuyor romanını.
- A. Ömer Türkeş, Virgül

"Elinizden bırakamayacaksınız."
- Philippe Delaroche, Lire (Fransa)

"Espri dolu, sıra dışı bir polisiye."
- Nikos Vatopoulos, Kathimerini (Yunanistan)

"Kati Hirşel şahane. Devamını dört gözle bekliyoruz."
- Andrea Fischer, Der Tagesspiegel (Almanya)

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Bir Çığır Öyküsü / Şule Yüksel Şenler
Demet Tezcan

Şule Yüksel Şenler, bu toprağın bağrından çıkmış ve pek çok konuda ilkleri yaşamış, bir "örnek" isim. 60'lı yılların Türkiyesinde toplum bir kadının -genç kızın- başörtülü gazetecilik yaptığına, yurt çapında seri konferanslar verdiğine şahitlik ediyor, başörtülü kadının ilk mahkemesini ve ilk mahkûmiyetini şaşkınlıkla izliyordu. Kâh hüzün ve acıyla, kâh sevinç ve coşkuyla Şule Yüksel şahsında satır satır bir çığır öyküsü yazılıyordu...

Demet Tezcan'ın hazırladığı bu biyografi eser sadece Şule Yüksel Şenler'in hayat hikâyesinden ibaret kalmıyor. Bizlere bütün bir yakın tarihimizin sosyal ve siyasî hadiselerini de onun gözünden tekrar okutuyor. Kırk yıl önceki süreçte o günün toplumunun bakış açısı, içinde yaşadığı tartışmalar, değişimi, dönüşümü... Bir toplumun acısıyla tatlısıyla kendi gerçekliği içinde yeniden inşası... Bu sürede kadın üzerinden dindarlaşma, kadın üzerinden modernleşme tartışmaları yaşanıyordu. Bu tartışmaların, plan ve projelerin odağındaki kadına bakış, kadınla toplumun şekillenmesi, kadın odaklı girişimler yön buluyordu.

Demet Tezcan fırtınalar estiren bir hayatın ancak paylaşılabilecek kadarına ışık tutmuştur. Hayat boyu yapılmış yüzlerce röportajın sora sora bitiremediği eşsiz bir hayatı, tek kitaba sığdırmak elbette mümkün değil. Kimi şeyler mutlaka yazılmalıydı, kimileri de ne kadar ilginç yahut ne kadar önemi haiz olursa olsun yazılmadan, sadece şahitliği yapılmış olarak kalmalıydı...

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Back