En Yeni Kitaplar/Son kanlar

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
Orhan Tüleylioğlu

1960'ların sonundan başlayarak 1980'lerin başına değin süren bir dönemi yaşayan çocukların sorusudur bu. Hiç kimsenin yaşam garantisinin olmadığı, insanların sokak ortasında öldürüldüğü, kahvelerin tarandığı, bombalandığı; katillerin haberlerde 'kimliği bilinmeyen kişiler' diye anıldığı; kanlı ellerin bulunamadığı, mahkeme önüne çıkarılamadığı bir dönemdir bu. Kapsamlı imha planını adım adım uygulamaktan çekinmeyen bir faşist örgütlenmenin, halkın her kesimini hedef alan, bir ulusu birbirine düşürme tezgâhıydı bu aynı zamanda.. Ülkemizde binlerce kişi bu karanlık planın gerçekleşmesi için acımasızca katledildi. Cinayetlere yıllarca 'faili meçhul' dendi. Yakınları, cinayetlerin ardından gelen aşamaları sonu gelmez bir işkence gibi yaşayacak, kimi zaman gerçeğin bir ucuna yaklaştırılıp, sonra da onlara 'delil yetersizliğinden..' denecek, araştırmalar, soruşturmalar sırasında türlü zorluklarla, engellemelerle karşılaşacaklardı.

Orhan Tüleylioğlu bu kitabında saldırıya uğramış, en temel insan hakkı olan yaşama hakları elinden alınmışların izini sürüyor. Dava dosyalarını, gazeteleri, dergileri, arşivleri tarayan Tüleylioğlu, yıllardır havada asılı kalan soruların ardındaki hüzünleri ve acı gerçekleri pek çok fotoğraf ve belgeyle günışığına çıkarıyor.

Kitap, yakın tarihimize ışık tutarken ülkemizde işlenen aydın cinayetleri üzerine bir kez daha düşünmeye ve tartışmaya çağırıyor.

KİTAP TANITIM ALINTIDIR.

Görünmez Adam
Nevzat Güngör

Nevzat Güngör öykülerinde hayvan masallarıyla, masal ve söylencelerden yararlanarak fantastik bir anlatımla günümüze, yaşadıklarımıza sembolik göndermeler yapıyor. Böylelikle gerçekleri, yaşadığımız ya da yaşatılan gerçeklikleri bütün acılıkları ve gülünçlükleriyle, başka bir deyişle, gerçek yönleriyle ortaya koyuyor.

KİTAP TANITIMI ALINTIDIR.

Bir Osmanlı Askerinin Sıradışı Anıları 1688 - 1700
Temeşvarlı Osman Ağa; Türkçeleştiren: Orhan Sakin

Temmuz 1688

Gemide kalanların hepsi güverteye dizilmişler, bize bakıyorlardı. Eğlenceli bir oyun seyrediyormuşçasına neşe içindeydiler. Elinde kılıçla başımda bekleyen adamı teşvik için hep bir ağızdan bağırıyorlardı:

'Öldür! .. Öldür! ..'

Ben diz çökmüş bir halde ölümümü beklerken, celladım da başımda yalın kılıç, gemiden kendisine çığlıklarla alkış tutan seyircilerine gösteri yapıyordu. Zaman zaman çevremde dönüyor, elindeki kılıcı havada daireler çizdirecek şekilde sallıyordu. Havada dönen kılıçtan yayılan yankılar, teknedekileri adeta coşturuyor, tezahüratlarının daha da artmasına neden oluyordu.

Ancak, bu şamataya katılmayan birisi vardı: Bana tercümanlık eden Macar... YAnımda ayakta suskun duyuordu. Düşünceli bir hali vardı, sanki hasta gibiydi. Bu durum eli kılıçlı adamın dikkatini çekti.

'Niçin böyle susuyor, somurtuyorsun? ' diye sordu...

Yer Sarmaşıkları

Demet Rullas Yüksel

Gece ilerliyor, evime girme isteği yok içimde. Kapının önünde bir kez daha bakıyorum gökyüzüne şu anda kimbilir kaç tanıdık göz daha bakıyor aynı yıldıza, aynı aya? Denizler hangi taprakların tuzunu, yosununu yalayarak karıştırıyor benliğine? Rüzgarlar belki de bizim topraklardan sevdiklerimizin teninin, saçının konusunu taşıyordu? Kişiliğimiz farklı olsa da insan olma özelliğimiz aynı..Aynı gökkube altındayız ama duygularımız farklı. İçimde garip bir hüzün, derin derin hasreti kokluyorum.

Erdemliler

Sam Bourne; Çeviren: Petek Demir

Amerika’nın iki ayrı ucunda iki cinayet işlenir. Biri New York’un arka sokaklarında, diğeri ise Montana’nın ıssız ormanlarında. Hindis-tan’ın kalabalık kenar mahallelerinden Cape Town’un pırıl pırıl kumsallarına dek dünyanın dörtbir yanında bir dizi cinayet işleniyor-du, ama bunların birbirleriyle bir bağlantısı olamazdı.İngiltere doğumlu The New York Times muhabiri Will Monroe bu cinayetlerin birbirleriyle ilintili olduğunu sezinler, ama bir sabah güzel karısı Beth’i kaçırırlar. Beth gözlerini kırpmadan cinayet işleyebilecek adamların eline düşmüştür. Umutsuzluk içinde kıvranan Will, elindeki ipucunu izleyerek insanlığın en eski inançlarından biri olan ve müritlerinin tutkuyla bağlı oldukları esrarengiz tarikatın kapısına ulaşır. Kutsal Kitap’ın derinliklerinde gizlenen en eski kehanetleri ve mistik inanışları bir bilmece gibi çözerek gerçeğe ulaşmaya ça-lışır. Ve sonunda binlerce yıldır dünyaya hareket kazandıran ve insanlığın kaderini elinde tutan sırrı açığa kavuşturur. Ama her saat ba-şı işlenen cinayetler ve her ipucu bir kodun altında gizlenmektedir, zamansa hızla ilerlemektedir...İngiltere’de best-seller listesinde 1 numara olan Erdemliler 600.000 adetten fazla satmış ve 30 dile çevrilmiştir.

ALINTIDIR

Emez canim emegine saglik gercekten guzel kitaplar bazilarinin isimlerini aldim yurt disindayim ben kitapciya gidip soracagim varsa alip okumak isterim, sevgilerimle

Seri Katiller
Nigel Cawthorne; Çeviren: Hatice Durmuş, Selen Çalık

Tarih, siyasi ya da kişisel sebeplerden ötürü işlenmiş kitle cinayetlerinin öyküleriyle doludur. Ne var ki bugün adına 'seri cinayet' denen olgu, diğer cinayet türlerinden farklıdır. Üstelik yirminci yüzyılda artış gösteren bu rahatsız edici olay, varlığını içinde bulunduğumuz çağda da sürdürecek gibi görünüyor. Eskiden kitle cinayetleri ya salt vahşi dürtülerden dolayı ya maddi kazanç elde etmek adına ya da ölüm anında kişinin tecrübe ettiği süreçlere duyulan patolojik bir tür meraktan ötürü işleniyordu.

Ama seri katiller kurbanlarını siyasi, kişisel ya da maddi sebeplerden ötürü öldürmez. Bu katiller daha ziyade toplumun belirli bir kesimine duydukları şiddetli bir öfke sebebiyle cinayet işlerler. Ayrıca bunların birilerinin komşusu, babası, arkadaşı olduklarını da unutmamak gerekir.

Elinizdeki bu kitap sizi seri katillerin karanlık dünyalarına götürecek, onları normal bir insandan seri katile dönüştüren unsurları tartışacak.

Mektup Aşkları
Leyla Erbil
Kanat Kitap, Leylâ Erbil'in kitaplarını yayınlamaya, ilk baskısı 1987 tarihinde yapılan Mektup Aşkları'yla başladı... Mektup Aşkları, mektuplardan oluşan, 'modern klasikler' arasına girmiş bir roman: Birbirlerine yazdığı mektuplardan roman kişilerinin aşk için çırpındığı yavaş yavaş ortaya çıkar, ama aşk onlarla alay etmektedir sanki - eğer varsa tabii...

Bozguna uğrar ve gülünçleşirken bile kendi yüce potansiyellerini unutturamayan aşklar... Modern edebiyatın ürkütücü doruklarından biri.

'Tek ilkesi ikiyüzlülük olan bir toplumda birey ahlaklı kalabilir mi? Birbirlerine dayanarak ikiyüzlü bir toplum içinde ayakta kalmaya çalışan, dahası onu değiştirmeyi düşünebilen bu genç insanların aşk arayışları sadece küçük bir grubun değil, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki yılları yaşayan Türkiye'nin de bir betimini gerçekleştiriyor. Leylâ Erbil, yaşanan bireysel dramların içe işlemesini sağlıyor. [...] kişilere özgü olarak kurduğu anlatım biçimlerinin yetkinliğini özellikle vurgulamalıyım.'

- Ahmet Oktay

Ayrıca geçen yıl Leylâ Erbil'in edebiyattaki 50. yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyumda sunulan bildiriler toplamı da yine Kanat Kitap'tan çıkıyor: Leylâ Erbil'de Etik ve Estetik. Bildirilerde Leylâ Erbil'in öteki yapıtları gibi, Mektup Aşkları da değerlendiriliyor:

Aşk mektubu kime yazılır? Bu soru ilkin burada bilineni yinelediğim izlenimini uyandırmış olabilir. Aşk mektubu âşık olunan kimseye yazılmaz mı, bundan daha açık bir şey olabilir mi? Fakat âşık olunan kimse kimdir; mutlak olarak aşk mektubunu yazdığım, adresine gönderdiğim kimse mi? Ya o kimse adresinde yoksa ya da aynı adda iki kişi varsa? Bunlara iletişimin cilveleri denip geçilebilir. Ya da daha da karmaşık bir durum olarak ve Leylâ Erbil'in Mektup Aşkları'nda bize gösterdiği gibi, aşk mektubunu yazan kişi onu neredeyse kopyalayıp iki ayrı kişiye göndermişse, belki de onun asıl amacı buysa? Aşk mektubu bu yoldan amacına ulaşır mı? Bu amaç nedir?

[...]

'Aşk mektubu (Erbil'in bize sunduğu örneğe göre) bir ileti olarak doğru alıcısını her zaman bulur mu; istenen etkiyi istenen kişide uyandırarak onda çağrısını yapar mı; bulmaz ve yapmaz ise ne olur; aşk 'aşk' olmaktan çıkar mı? '

(Önay Sözer, Leylâ Erbil'de Etik ve Estetik'ten)

(Tanıtım Yazısından)

Aşk, Tuzak ve Güzel Kadın
Fikriye Akyol

Hayat süprizlerle doludur. Hiç ummadığınız anda karşınıza hayatınızın akışını değiştircek insanlar, olaylar çıkar. Bazen hiçbir ortak yanınız olmayan biri sizin ömür boyu dostunuz olur. Bazen çok iyi dost olduğunuz biri ansızın ayrılır hayatınızdan. Selin ve Fikriye'nin öyüsü bazı yönleriyle çok tanıdık gelecek size, bazı yönleriyle de şaşırtıcı ve gerçek üstü ve yaşam kadar gerçek dışı. Birazı sizin de öykünüz, birçoğu etrafımızda her gün yaşanan ama farkına varamadığımız öyküler. Okurken bu kadar da olmaz diyeceğiniz her şey yaşanmış gerçeklerdir.

Bir Babanın Notları
Hayri Yıldırım

Ne suyun bir karış yüksekten dökülmesi şelâledir; ne bir su birikintisi denizdir! .. insan bir damla bile olamadan kendini deniz zannederse, kendi denizinde boğulmaktan nasıl kurtulabilir?

Geçen ömürdür, geçen bir daha gelmeyecek, bir daha yaşanmayacaktır. Çünkü insanın her mevsimi kendi zamanında kalır, her mevsim bir defalıktır. Ve bir defa geçer insan bu havalardan. ikinci deneme çoğu zaman maskaralıktır...

Atatürk'ün Uşağı: Cemal Granda Anlatıyor
Cemal Granda

Kristal Kitaplar; Modern Türkiye ve Atatürk

Öss Beni Öpsene
Suat Aşçı
YAKAMOZ YAYINCILIK

Bu kitabı sakın kaçırmayın, son dönemde okuduğum en eğlenceli kitap. Bu kitabı neden daha önce görmedim ki?
Hıncal Uluç - Sabah Gazetesi
30 Şubat 2012

Kitaba ulaşmam biraz zor oldu. Çünkü adeta yok satıyor. Şimdi bir kısmını okudum ve bayıldım. Bayılmasam hepsini biterebilirdim.
Selahattin Duman - Sabah Gazetesi
29 Mart 2010

Oldukça yaratıcı bir zekanın ürünü. İnsan gülmekten kitabı okuyamıyor. Gözlerimden yaş geldi. Kitap için ne desem boş. Mutlaka okuyun.

KİTAP TANITIMLARI ALINTIDIR.

Bezgin Kadınlar
Pierre Loti
ELİPS KİTAP

Pierre Loti, İstanbul’da bir caddeye adının verilmesine, Eyüp’teki tepenin onun adıyla anılmasına yol açacak kadar Türkler tarafından benimsenen Fransız bir yazardır.Balkan Savaşı felaketinden itibaren, Avrupa’da Türkleri yazdıklarıyla savunan az sayıdaki yazarlardan biri de Pierre Loti olmuştur. Benimsenmiş bir isim olmasının temelinde böyle bir kadirşinaslık vardır.Fransız donanmasında bir deniz subayı olan Pierre Loti, pek çok yeri gezme ve görme imkânı bulmuştur. Gördüğü yerler hakkında, egzotik bir anlayışla romanlar yazmıştır. Bu yerler arasında Türkiye ilk sırada yer alır; Türkiye ve Türklere karşı sevgisi ön plandadır. Bezgin Kadınlar, 1903’ten 1905’e kadar İstanbul’da Fransız Büyükelçiliği emrindeki geminin kumandanı olarak yaşamış olan Pierre Loti’nin bu dönemine ait bir romandır. Bezgin Kadınlar’da harem hayatı yaşayan Türk kadınların durumu ele alınır. Pierre Loti’ye göre, sıkıcı ve boğucu bir harem hayatı yaşayan kadınlara biraz daha serbestlik verilmesi yerinde olacaktır. Romanın İstanbul tasvirleri de son derece renkli ve etkileyici; yüz yıl öncesinin İstanbul’unda bir gezintiye çıkmak hiç de fena sayılmaz..

Kavak Yelleri
Fatma Pekşen
NESİL YAYINLARI

Okul sıralarında dirsek çürütürken, harçlıklardan artırılan az bir parayla yeni şeyler almanın sevincini yaşarken, bilgisayar başında chat yaparken, okul servisinde yol alırken, yağan kar taneciklerinin düşüşünü izlerken..
Gerçekçi, şaşırtıcı, düşündürücü, hüzünlü, neşeli hikâyeler..
Gerçekçi.. Herkesin hayatından renklerin yer aldığı sıcak bir dost sohbeti..
Şaşırtıcı... Hikâyenin dingin sularında akarken önünüze ansızın çıkan şelalenin çağıldayan hırçın suları..
Düşündürücü.. Toplumsal ikiyüzlülüklere vurulan zekice şamarlar.. Vicdan kırıntılarına ustaca dokunuşlar..
Hüzünlü.. Üzücü olayların yol açtığı burukluğun mimiklerinize yayılışı..
Neşeli... Sıradan olaylardan çıkarılan sonu gelmeyen kahkahalar..
Bu hikâyelerde, farklı duyguları doyasıya yaşayacak, aynı zamanda müthiş tatlar alacaksınız

Bütün Kadınlar Cadıdır
Cassandra Eilson
NEW AGE YAYINLARI

Bütün kadınlar özeldir.. Bütün kadınlar sezgisel bir güç ile doğarlar. Ancak gerek toplumsal koşullanmalar, gerek sosyal hayatın onlara biçtiği rol, gerekse günlük hayatın zorlukları, onların bu sezgisel güçlerinin üzerini örter, görünmez hale getirir. Çoğu zaman kendileri bile bu gücün farkında olmadan yaşarlar.

Bütün kadınlar özeldir.. Bütün kadınlar sezgisel bir güç ile doğarlar. Ancak gerek toplumsal koşullanmalar, gerek sosyal hayatın onlara biçtiği rol, gerekse günlük hayatın zorlukları, onların bu sezgisel güçlerinin üzerini örter, görünmez hale getirir. Çoğu zaman kendileri bile bu gücün farkında olmadan yaşarlar. Eski uygarlıklar kadının bu yönünü gayet iyi biliyorlardı. Örneğin Eski Türk Dini’nde Şamanların büyük bir bölümü kadınlardan oluşmaktaydı. Aynı şekilde Mısır mabetlerinde de kadın kâhinelere ayrıcalıklı bir yer verilmekteydi. Cassandra Eason, "Bütün Kadınlar Cadıdır" adlı bu kitabında, modern kadının sezgisel ve majik güçlerini ortaya çıkartabilmesi için pratik, uygulanabilir bilgiler vermektedir. Kitap, yaşam içinde kendisini daha etkin ve güçlü hissetmek isteyen kadın kitlesine hitap etmektedir. Hitap edilen kitlenin ortak amacı, kendi özgün düşlerini ve yeteneklerini geliştirmektir. Bu kitap sadece kadınlara özeldir.. Ve bu kitap, Engizisyon Mahkemeleri’nde "Cadıdır!" diye yakılan kadınlara ithaf edilmiştir.

Avlumda Bir Deve Var
Nihat Demirkol
BEYAZ YAYINLARI

Günlük hayatın küçük ayrıntılarını, belki de gerektiğinden fazla önemseyerek, sadece yönetim bilimi açısından değil, kültürsever bir tavırla, "kullandığı Türkçeyi kağıttan esirgemeden" bizlere gösteriyor, hatırlatıyor Cin ve Tonik'in aşkını anlatıyor ama Kokorecin damağında bıraktığı tadı da asla es geçmiyor. Yedi Bilge ile sohbet ederken, ne Midhat Paşa'yı, ne Geronimo'yu ne de Orson Welles'i unutuyor. Münir Nureddin Bey'i dinlerken Strauss'tan da zevk alınabileceğini kanıtlıyor. Farklılıklardan yola çıkarak, adeta aşûre lezzetinde sesleniyor bizlere. Belki de bu yüzden yaşıtlarımızca onlardan daha genç olduğu söyleniyor...

Bakalım babamın yuvarlak gözlüklerine, bu sefer hayatın hangi köşeleri çarpmış?"

Seyyah
Mika Waltari
BİLGE KÜLTÜR SANAT

Genç bir Fin olan Mikael Karvajalka'nın, namıdiğer Seyyah'ın, 16. yüzyıl Avrupa'sında geçen heyecanlı serüvenleri bir hac yolculuğuyla başlar. Hür bir Hıristiyan olarak çıktığı bu yolculuğun sonunda Mikael, Müslüman bir köle, yeni adıyla Michael el Hekim'dir artık. Kaderin kendisine akıl almaz oyunlar oynadığı bu yeni hayatında biraz talihin biraz da kıvrak zekâsının yardımıyla kısa sürede Piri Reis'ten Mimar Sinan'a, İbrahim Paşa'dan Kanuni'ye, Hürrem Sultan'a kadar Osmanlı tarihinin en bildik şahsiyetlerinin en yakınındaki isimlerden biri olur. Kâh Venedik kapılarına dayanır kâh Bağdat çöllerine düşer; rüzgâr nereye savurursa dolaşıp durur. O, Osmanlı'nın bu en şaşaalı döneminde oynanan tehlikeli iktidar oyunlarının, saray içi çekişmelerin vazgeçilmez aktörlerinden biridir artık.

Başta kendi ülkesi Finlandiya olmak üzere tüm dünyada haklı bir üne sahip olan yazarın eserleri otuza yakın dile çevrilmiştir.

Güven / Cilt 2

Vedat Türkali
EVEREST YAYINLARI

Zaman: İkinci Dünya Savaşı'nın var gücüyle devam ettiği ig4o'larm başı. İstanbul Üniversitesi'nde okuyan bir avuç anti-faşist devrimci genç, dönemin tek muhalefet partisi olan illegal Türkiye Komünist Partisi'ni aramaktadır. Bir avuç insan, 1940'larm Türkiye'sindeki tüm boyutlarıyla sergilenen karanlığı bir ucundan yırtmak için mücadele vermektedir...

Vedat Türkali, beş kitaplık ve iki ciltlik romanı boyunca Komintern belgelerine dayanarak, hakkında verilen "desantralizasyon" kararının öncesindeki ve sonrasındaki TKP'nin durumunu romancılığının bilinen ustalığıyla; iç monologlar ve diyaloglarla, olayların, olguların, kişilerin akışıyla ortaya koyar.Türkali, İkinci Dünya Savaşı yıllarındaki Türkiye'yi anlatan "Güven"de Türkiye Komünist Partisi'nin tarihini sürece tanıklık etmiş bir yazar olarak tüm içsel dinamikleri ve sorunsallarıyla gözler önüne sererken, yalnızca o dönemdeki sol hareketin değil, demokratından faşistine, iş adamından polisine bir toplumun tüm farklı kesimlerinin aynalığını yapar. Türkali'nin coşkulu anlatımı karakterlere ve olaylara ilişkin derin bakışıyla birleşince, Türk edebiyatında benzersiz bir roman çıkar karşımıza: Toplumun her kesiminin görüşlerinin tarafsızca, ustalıkla aktarıldığı uzun bir yolculuk, bize kendi yanıtlarımızı üretmemizi sağlayacak yepyeni araçlar armağan eden dev bir yapıt.

Kapanmayan Yara
İsmail Fatih Ceylan
AKIŞ YAYINLARI

Mete, zengin bir ailenin tek erkek çocuğu olmasına rağmen, mutsuz ve yalnız bir gençtir. Tek yakın dostu, dert ortağı ablası Banu, fiziki kusurunu abartan Mete'yi teseli etmeye çalışsa da, kardeşi yalnızlığı seçmekte, geceyi ve yıldızları her şeyden fazla sevmektedir.
Teyzeleri ünlü romancı Emel Hanım ile kızı Burçin ziyaretlerine geldiğinde, sadece Metenin değil bütün ailenin hayatı değişecektir. Zira Emel Hanım ve dünyalar güzeli kızı Burçin, hoşsohbet, yardımsever, canayakın halleriyle Mete'yi ve ailesini adeta gönülden fethederler.

İşte Burada Aşk Var
Ceyda Bozkurt
ARA KİTAP

Ilık bir yaz yağmuru gibi hatırımda kalacaktın her soğuk kışta, hatırımda kalacaktın, hislerimi de alıp götürmüştün ya! hissizdim ya! mevsimleri duymasam da! yıllarca...
Senden sonra bir daha katar mıydım ömrüme seneleri bilmem ama! dudağıma bıraktığın busenin sıcaklığını azaltmak için dipsiz sağanaklara ihtiyacım vardı! belki alıp götürse de sokağıma bıraktığın büyük sevdayı; biliyordum ki lekesi kalacaktı gözyaşlarımın yetişememiştim ya sana gölgelerini uğurlayabildiğim, seni annem gibi beklediğim İstanbul'un en ücra biz sokağında...
Şimdi seni sevdiğim bu şehir, unutsun diye beni! kapadım siyaha boyadığım tüm perdelerimi! olur ya bir güneş hatırına aldanıp da bakarsam, İstanbul'un sensiz her daim boş sokaklarına, hakkım kalmaz bu kez!
Sensizliğin verilmez hesabını bu şehirden sormaya... İzlerine kıyamadığım bugün; yağmurları kesip dualarımla, bir tek gözyaşlarımı bıraktım! senden sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…