Kizi da anliyorum ailesini de. Ama kiz pisman olur. O yaslarda anlamaz ama ilerde anlar. Bence kizdan taraf ol. Sende olumsuz davranirsan inadina gider belki. Zor bir durum.Merhaba ben uzun zamandır konuları takip ediyorum bu konuda farklı fikirler almak istediğim için hesap açtım. Ben anaokulundan üniversiteye kadar aynı kurumun okullarına gittim bu yüzden çevrem hep birbirini tanır. Sevgilimle de o okulda tanıştık benden bir yaş büyük ve kendimi bildim bileli hayatımdaydı, kız kardeşiyle de hayatım boyunca aynı sınıftaydım en yakın arkadaşlarımdan biridir. Tabi bu kadar uzun süreli bir ilişkide aileler de yakın oldu ve gerçekten hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar.
Biz sevgilimle yurt dışında yaşıyoruz yüksek lisans için geldik bu senenin sonunda bitiyor. İki senedir hem pandemi hem de oturum izni süresi yüzünden hiç gidemedik ailelerimizin yanına. Arkadaşım birisiyle tanışmış ama uzun süre saklamış herkesten kim olduğunu bana öyle birinin varlığından bile bahsetmemişti düşünün. Bu ay sevgilimin ailesi öğrenmiş ki bu adam 45 yaşında boşanmış 3 çocuğu olan birisi. Çok tepki göstermişler sanırım bu yüzden geri tepmiş biraz arkadaşım işini her şeyi bırakıp başka şehire babaannesinin yanına gitmiş asla ailesiyle konuşmuyormuş onlar da babaannesi yaşlı ve hasta olduğu için bir şey çaktırmamaya çalışmışlar. Bu olaylar olduktan iki hafta sonra öğrendik biz arkadaşım asla bir şey çaktırmadı bizimle sanki evdeymiş gibi konuştu ailesi de uzaktayız endişelenmeyelim diye bize bir şey anlatmamıştı en son mecbur kaldılar.
Şimdi benim sorum şu sevgilimin ailesi benim konuşmamı istiyor daha rahat konuşur diye ama bana dediler ki sen destekliyormuşsun gibi konuş alttan alttan vazgeçir yoksa seninle de konuşmaz. Ben açıkçası yaptığının ne kadar saçma olduğunu anlatıp kararı ona bırakma taraftarıyım ama sevgilimin annesi falan perişan durumdalar onlara da çok üzüldüm. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda ?
Ya aslında ben arkadaşımın bunları düşünemeyecek kadar kapıldığını sanmıyorum ama bana hiç bahsetmemesi garip geldi. Belki içten içe yaptığının saçma olduğunu düşünüyordur söylemeye çekiniyordur. İşin sonunda ben adamı tanımıyorum belki yeryüzüne inmiş bir melektir ailesi istedi diye aralarını bozmak saçma geliyor. Teşekkürler fikriniz için.bu ilişki evliliğe gitmediği sürece çok sıkıntı değil bence. o yüzden zamana yayıp yavaş yavaş bu kişinin ona uygun olmadığını empoze edin. önce tarafsızmış gibi yaklaşın ve zaman içinde yaşını çocukların bakımını ve bu adamın başka olumsuz yönlerini gözüne sokun. ama sonuçta onun hayatı, bir yerden sonra olmuyorsa da zorlamamak gerek diye düşünüyorum. sevgiler.
gerçekten seviyorsa ne ailesi istedi diye ne siz vazgeçirmeye çalıştınız diye vazgeçer. fakat eğer aklında en ufak şüphe varsa siz ona bu şüpheyi sorgulamasında yardımcı olursunuz. ne demek rica ederim.Ya aslında ben arkadaşımın bunları düşünemeyecek kadar kapıldığını sanmıyorum ama bana hiç bahsetmemesi garip geldi. Belki içten içe yaptığının saçma olduğunu düşünüyordur söylemeye çekiniyordur. İşin sonunda ben adamı tanımıyorum belki yeryüzüne inmiş bir melektir ailesi istedi diye aralarını bozmak saçma geliyor. Teşekkürler fikriniz için.
Tepkinizin olumsuz olacağını bildiği için belki anlatmamıştır. Siz vazgeçirmek için konuşsanız ters teper. Bence ona karşı tepki cephe almadan konuşun. Arkadaşınız evlense bence mutsuz olur. Enerji uyum evlilikten beklentiler ve cinsellikte bile soru yaşarlar. Bunları usulünce onu yargılamadan konuşun ama desteğinizi de hissettirin.Ya aslında ben arkadaşımın bunları düşünemeyecek kadar kapıldığını sanmıyorum ama bana hiç bahsetmemesi garip geldi. Belki içten içe yaptığının saçma olduğunu düşünüyordur söylemeye çekiniyordur. İşin sonunda ben adamı tanımıyorum belki yeryüzüne inmiş bir melektir ailesi istedi diye aralarını bozmak saçma geliyor. Teşekkürler fikriniz için.
Sevgilimin kardeşi evetArkadaşınız görümceniz mi? yoksa bu bahsi geçen başka arkadaş mı?
Hayatta Bazı şeylerin olmayacaksa bile sırf hayır denildiği için inatla ve ısrarla yapıldığını düşünüyorum. bence dostu olarak ne destek nede köstek olmayın sadece yanında olup onu dinlemeniz ve vereceğiniz ufak tavsiyeler en iyi seçenek olabilir. Anlıyorum senden tecrübeli olması güzel ama bak şöyle de kötü tarafları olabilir bu ilişkinin diye anlatırsanız en azından olumsuz taraflarını görebilir ve sizden etkilense bile kendi kararını verdiğini düşünerek Rahatça bitirebilir bu ilişkiyi buda en doğrusu olur sankiMerhaba ben uzun zamandır konuları takip ediyorum bu konuda farklı fikirler almak istediğim için hesap açtım. Ben anaokulundan üniversiteye kadar aynı kurumun okullarına gittim bu yüzden çevrem hep birbirini tanır. Sevgilimle de o okulda tanıştık benden bir yaş büyük ve kendimi bildim bileli hayatımdaydı, kız kardeşiyle de hayatım boyunca aynı sınıftaydım en yakın arkadaşlarımdan biridir. Tabi bu kadar uzun süreli bir ilişkide aileler de yakın oldu ve gerçekten hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar.
Biz sevgilimle yurt dışında yaşıyoruz yüksek lisans için geldik bu senenin sonunda bitiyor. İki senedir hem pandemi hem de oturum izni süresi yüzünden hiç gidemedik ailelerimizin yanına. Arkadaşım birisiyle tanışmış ama uzun süre saklamış herkesten kim olduğunu bana öyle birinin varlığından bile bahsetmemişti düşünün. Bu ay sevgilimin ailesi öğrenmiş ki bu adam 45 yaşında boşanmış 3 çocuğu olan birisi. Çok tepki göstermişler sanırım bu yüzden geri tepmiş biraz arkadaşım işini her şeyi bırakıp başka şehire babaannesinin yanına gitmiş asla ailesiyle konuşmuyormuş onlar da babaannesi yaşlı ve hasta olduğu için bir şey çaktırmamaya çalışmışlar. Bu olaylar olduktan iki hafta sonra öğrendik biz arkadaşım asla bir şey çaktırmadı bizimle sanki evdeymiş gibi konuştu ailesi de uzaktayız endişelenmeyelim diye bize bir şey anlatmamıştı en son mecbur kaldılar.
Şimdi benim sorum şu sevgilimin ailesi benim konuşmamı istiyor daha rahat konuşur diye ama bana dediler ki sen destekliyormuşsun gibi konuş alttan alttan vazgeçir yoksa seninle de konuşmaz. Ben açıkçası yaptığının ne kadar saçma olduğunu anlatıp kararı ona bırakma taraftarıyım ama sevgilimin annesi falan perişan durumdalar onlara da çok üzüldüm. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?