En yakın arkadasımdan inanılmaz soğudum

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
10 yıllık, en yakın arkadasım dedigim biri, adı A olsun. Kendisinin okuldan tanıdıgı bes senedir cok yakın oldugu bir kız var, B diyelim. Kızla ben de tanıstım cok tatlı iyi bir kız. Ben de kızı yaklasık dört senedir tanıyorum. Üçümüz tatile falan da gittik, ama ben B ile A kadar yakın degilim tabii. İkisi daha yakın, ben de A ile daha yakınım.

Neyse, benim bu en yakın arkadasım dedigim kız, A, son zamanlarda (yani yaklasık bir senedir, gecen yazdan beri) biz ne zaman bulussak surekli diger kızın, B, dedikodusunu yapıyor. Önce beni kıskanıyorla başladı, sonra sinsi, fesat bilmem ne. Kız yüksek lisansa basvurmus, basvururken de söylemis "sonra söylemedi olmasın diye ilk sana söyluyorum" demis hatta. Bana diyor ki iste son dk söyledi benim kıskanacagımı dusundu söylemedi. Dedim sen söyledin mi basvurdugunu, hayır, söylememis. Son dk söyleyecegim ben de diyor.

Bu diger B dedigim kız üç senedir bir cocukla cıkıyor cok da mutlular. Benim arkadasımın da hic sevgilisi olmadı, gelip diyor ki ben cok seciciyim kimseyi begenmiyorum diye kıskanıyor, sevgilim olsa kesin ayırmaya calısır. Bunlar genel seyler, bir de ayrıntılı kurup anlatıyor o kadar rahatsız oluyorum ki. Kaç kere söyledim de bana anlatma bunları diye, bunları dusunuyorsan da görusme o zaman. Gelip diyor ki benim arabamla bilmem nereye gittik B yine bedava gitti geldi arabamdaki sudan içti (evet 50 kurusluk suyun da lafını yaptı) beni kullanıyor. Benim arabam cok guzel beni kıskanıyor diyor (A da volkswagen B de mercedes var diyelim). En son A dedi ki, bu yaz babamın isleri kötü ben B nin yazlıgına gidecegim sag olsun beni agırlayacaklar falan. Ben de helal olsun bu kadar arkasından konusup evine gideceksin aynı sofradan yiyeceksin sırf bedava tatil icin mi dedim. Ne olacak onceden de oturup yemek yiyorduk geziyorduk bana koymuyor diyor. İyi dedim sen bilirsin size iyi tatiller. Benim de onu kıskandıgımı dusunmustur muhtemelen:)

Bu sene o kadar cok yakınım dedigim insanı hayatımdan cıkardım ki, gerçi hepsi son 3-5 senede hayatıma girenlerdi ama, bu kız A benim 10-11 yıllık arkadasım. Kendisini gercekten seviyorum, ama yaptıgı seyler bana dokunmaya basladı, artık midemi bulandırıyor. Baskalarına sinsi diyip kendisinin en buyuk sinsilikleri yapması, surekli kafasında bir seyler kurup insanları gaipten seylerle suclaması. Kim bilir benim icin neler dusunuyor, ne dedikodularımı yaptı. Kötü günümde kosulsuz yanımda olacak bir insan oldugunu biliyorum, ama sonradan bunun lafını yapacagını da biliyorum. Bir seye ihtiyacım oldugunda sonuna kadar da guvenebilirim ama cok dedikoducu maalesef, ve artniyetli oldugunu sezmeye basladım. Bu kadar eski arkadasım olunca net karar veremiyorum, ama yasım ilerledikce de hayatımda böyle insanları istemedigimden emin oluyorum. Herkes mi böyle yoksa bana mı dokunmaya basladı anlamadım.

Yas ilerledigi icin yoruluyorsun artik sakinlik dinliklik istiyorsun egi kavgalatiyla ugrasmak istemiyorsun en dogrusunu yapmisssin

Ben bu tip iki yuzlu insanlardan cok korkarim. Hem arkadas gorunup imkanlardan yararlanacak , hem de cikarci davrandigi kisinin arkasindan bu sekil konusacak. Eskiden vardi bu tip arkadaslarim. Farkettigim an aninda bitirdim arkadasligimi. Pisman degilim.

Bence en iyisini yapmışsın görüşmemekle.
Senin en kötü gününde yanında olup arkandan atıp tutacak insan dost değildir.
Ancak malzemeden beslenen bir insandır ve malzeme yoksa bile yaratır...

soguduysan görüşmeyeceksın olup bitecek. bir de kendının farkında olmayan insanlar var ki
aman allahım hemen uzaklaş oradan fark edınce ;)

ohh içim rahatladı en azından dogru bir sey dusunmusum, bu sene o kadar cok boyle insanın farkına vardım ki hepsini de silince acaba abartıyor muyum diye kendimden suphe ettim cunku. cok sinirim bozuluyor hala sahte samimiyet pozları veriyor bir de utanmadan:KK12:

Şundan emin olabilirsin o kıza senin daha fena dedikodunu yapıyordur..ben de bir zamanlar yaşadım, söz konusu B arkadaş A arkadaş yüzünden çok kırıcı bir muameleye maruz kalmış ve kendini toparlayamamıştı üstelik haksızlık yaptığını ve acaba A yı üzdüm mü gibi düşüncelere kapılan çok hassas bir kızcağızdı. Üzüntüden ölecekti nerdeyse zavallı. Sonra bişeyler bişeyler oldu dedim ki"sevgili B, A senin hakkında hiç iyi şeyler yapmıyor, söylemiyor, yeter artık üzme kendini. Cevap; ya senin hakkında yapıp ettikleri, söyledikleri......milyon tane çirkin, asılsız söz:( bi yolunu bul ve uzaklaş lütfen. Kalbini kararttığı yeter sırf. Zamanla herşey değiştiği gibi senin arkadaş ihtiyacın da değişebilir gayet doğal

Tek sen değilsin. Ben de 17 yıllık arkadaşımdan soğudum ve görüşmüyorum şimdi. Hayatımda olsa 25 yıllık arkadaşım olacaktı.

Çok söyledi böyle olmamıza çok üzülüyorum yapma, sen benim dostumsun diye. Ben senin dostun olabilirim ama belli ki sen benim dostum değilmişsin dedim. Bir iki görüştüm ama baktım ki görüştükçe içim yaptıklarından dolayı soğumuyor. Güvenim de kalmamış. Zararın neresinden dönsem kardır dedim hayatımdan çıkardım

Şundan emin olabilirsin o kıza senin daha fena dedikodunu yapıyordur..ben de bir zamanlar yaşadım, söz konusu B arkadaş A arkadaş yüzünden çok kırıcı bir muameleye maruz kalmış ve kendini toparlayamamıştı üstelik haksızlık yaptığını ve acaba A yı üzdüm mü gibi düşüncelere kapılan çok hassas bir kızcağızdı. Üzüntüden ölecekti nerdeyse zavallı. Sonra bişeyler bişeyler oldu dedim ki"sevgili B, A senin hakkında hiç iyi şeyler yapmıyor, söylemiyor, yeter artık üzme kendini. Cevap; ya senin hakkında yapıp ettikleri, söyledikleri......milyon tane çirkin, asılsız söz:KK43: bi yolunu bul ve uzaklaş lütfen. Kalbini kararttığı yeter sırf. Zamanla herşey değiştiği gibi senin arkadaş ihtiyacın da değişebilir gayet doğal
evet tamamen aynı durum :( sadece diger hicbir seyden haberi olmayan kız henuz oyle bir muameleye maruz kalıp zarar görmedi, ama bu sekilde devam ederse yakındır. cok uzuluyorum kızcagızın durumuna, tabii kendime de aslında. kim bilir benim icin neler neler söyluyordu, sasırmam zaten artık duysam da

siz haklısınız. insanlar değişiyor. benim de üniversite döneminde çok yakın bir arkadaşım vardı. ilk yıllar çok iyi anlaşıyorduk. fakat son senesinde büyük bir değişim yaşadı. kıyafetinden, görüştüğü insanlara, gittiği yerlere kadar. en basitinden ailesinden fazla para alabilmek için kirasını fazla söylüyordu. sadece not istemek için aramaya başlamıştı. sınavlara girmeyip hocalara sürekli yalanlar söylüyordu ve herkesin emeğini bu yolla gasp ediyordu. en son noktada sevgilisini, sevgilisinin en yakın arkadaşıyla aldattığını keşfettim. tamamen tesadüfen oldu bu ve tabi son noktaydı.

yani insanlar da değişebiliyor. yıllarca dostluk yapmış olduğunuz insan bambaşka biri olunca elbette yollar ayrılabiliyor. siz doğru düşüncedesiniz. sahte dostluktansa yalnızlık daha yeğdir. kendinizi sorgulamanıza gerek yok bence. yeterli olgunluğa erişmiş ve hayatınızdaki zarar veren insanlardan uzaklaşmışsınız. sevindirici bir durum bu.

Tek sen değilsin. Ben de 17 yıllık arkadaşımdan soğudum ve görüşmüyorum şimdi. Hayatımda olsa 25 yıllık arkadaşım olacaktı.

Çok söyledi böyle olmamıza çok üzülüyorum yapma, sen benim dostumsun diye. Ben senin dostun olabilirim ama belli ki sen benim dostum değilmişsin dedim. Bir iki görüştüm ama baktım ki görüştükçe içim yaptıklarından dolayı soğumuyor. Güvenim de kalmamış. Zararın neresinden dönsem kardır dedim hayatımdan çıkardım
evet :( iste bir de insan bu kadar uzun sureli arkadası olunca biraz gelgit yasıyor. cok dusundum ben de. ama bu sekilde bir arkadaslık yurutemem. kim bilir benim arkamdan neler diyordur da o kızcagız da bana acıyordur kesin

siz haklısınız. insanlar değişiyor. benim de üniversite döneminde çok yakın bir arkadaşım vardı. ilk yıllar çok iyi anlaşıyorduk. fakat son senesinde büyük bir değişim yaşadı. kıyafetinden, görüştüğü insanlara, gittiği yerlere kadar. en basitinden ailesinden fazla para alabilmek için kirasını fazla söylüyordu. sadece not istemek için aramaya başlamıştı. sınavlara girmeyip hocalara sürekli yalanlar söylüyordu ve herkesin emeğini bu yolla gasp ediyordu. en son noktada sevgilisini, sevgilisinin en yakın arkadaşıyla aldattığını keşfettim. tamamen tesadüfen oldu bu ve tabi son noktaydı.

yani insanlar da değişebiliyor. yıllarca dostluk yapmış olduğunuz insan bambaşka biri olunca elbette yollar ayrılabiliyor. siz doğru düşüncedesiniz. sahte dostluktansa yalnızlık daha yeğdir. kendinizi sorgulamanıza gerek yok bence. yeterli olgunluğa erişmiş ve hayatınızdaki zarar veren insanlardan uzaklaşmışsınız. sevindirici bir durum bu.
benim en yakın arkadasım dedigim dostum dedigim insan yaptı aynısını. eski konularımda da var. insanların arasında egosunu tatmin etmek icn asagılaması, sevgilisini aldatması, sonra evli bir adamla olan muhabbetleri, benim arkadaslarımla benim aramı bozmaya calısması, kendi evcil hayvanını perisan edip tamamen benim insafıma bırakması. hepsının de tek tek konusunu acmıstım vakti zamanında. ben de o kızla tamamen iliskimi kestim bu nisan ayında. sonrasında cok ozur diledi yazdı aradı hicbirine cevap vermedim, kararlı olmak lazım. resmen duygu somurusu yapıyordu. cok sukur o kızdan kurtuldum. yavas yavas artık. o kadar yakın oldugum biriyle ilk defa aram bozuldugu icin garipsemistim ama sonrasında corap sokugu gibi geldi bazı seyler.

Back
X