- 18 Mart 2013
- 3.800
- 12.253
- 363
- Konu Sahibi En buyuk kk
Ablacim o zaman siz savundugunuz seylere tam olarak inanmiyorsunuz demeyeyim de.ne desem bilemedim. Toplumsal cinsiyet calismasi yapiyorsunuz ama kendi kendinize cinsiyete dayali baski uyguluyorsunuz. Siz, mesela, 10 yasindaki bir kiza, sen mal degilsin, guzellikledegerin artmaz/azalmaz bak erkeklere kimse guzel/cirkin ayirmiyor diyebilir misiniz?
Hic etkilemiyor , acikcasi sizin etkilenmenize de anlam veremedim gercekten
Yanlis anlamayin asagilamak yada hakaret amacli degil saskinlikla soyluyorum anlayamadigimi
Yani sizin gibi kadinlar da hala bu baskilara takiliyorsa , bu toplum ne yapiyor da genc kadinlari bu hale getiriyor bilemiyorum
Ben bu konuda baya duzeldim aslinda hani sorguladikca dusundukce fark ettikce. Bence bizim kusak (30lu yaslar) annemin zamanindan bile cinsiyetci olabiliyor bazen. Iliskilerde surekli asagilamalar ve cinsellikte tecavuze varan davranislar surekli kadinlari fiziksel ozellikleri ile asagilamalar var bence de. Turkiye'de ozellikle. Ama anlam verememekte cok haklisiniz ben de birak ayseyi bazen kendime anlam veremiyorum bunlara prim verdigim zaman.