- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Bilmiyorum epey karıştı şu an aklım. :44:
Umarım konu doğrudur bile denmiyor, umarım yalandır demek istiyorum.
Biri tecavüze uğrayacağına varsın yalan olsun bu konu.
Ama eğer yalansa? diye düşünüyorum...Orada işte biraz da yine kan beynime sıçrıyor. Çok üzüldüm bende çünkü.
Duygularım sömürüldü gibi hissettim bir an deli oldum. :44:
Yalan olsa bile böyle tür seyler Türkiyede her gün oluyor. Birçok çaresiz kiz var.
Böylece çirkin bir olayda bile kiz kendi hakkina arama yerine bekaretini kaybetti diye üzülup, biris duyacak diye ödü kopuyor.
Konunun üzerine böyle düsününce insan üzülüyor. Burdaki yorumlari okuyunca daha çok üzülüyorum.
Ben yine de kızcağızın biriyle evlenirsem nasıl açıklarım tavrına şaşırıyorum. Tecavüze uğramış biri ilk bunu mu düşünür bilemedim. Belki düşünür bilmiyorum. Ama ne biliyim tecavüze uğrasam bütün erkeklerden nefret ederdim uzun bir süre. Bu yüzden ben de bazı şeylere şaşırıyorum kızıyorum. Birisinin duymasından korkmasını çok normal karşılıyorum da evliliği düşünmesi saçma geldi. ama konu sahibini de suçlayıcı davranmak istemiyorum. Çünkü bahsettiğin gibi yanlış anlaşılıcam. Belki hala olayın şokundadır ondan böyle konuşuyordur.
Kızın yorumlarını okumadınız heralde? Ailesi kesinlikle arkasında değilmiş. Öğrenseler kızı suçlarlarmış. Bu durumda nasıl şikayet etsin? Pembe gözlüklerinizi çıkartın bence. Herkesin ailesi sizinki gibi değil.
Bunun benzeri bir arkadaşımın başına geldi. Kız şikayetçi olacak diye apar topar kendisinden 25 yaş büyük biriyle evlendirdiler kızı. Bu kızda şikayet etse aynı şeyin başına gelmeyeceği ne malum? Üstelik bizim burası küçük yer falan da değil.
Bende şikayet etsin isterim ama şikayet edemeyeceğine göre alternatif öneriler sunmak lazım.
Ben yine de kızcağızın biriyle evlenirsem nasıl açıklarım tavrına şaşırıyorum. Tecavüze uğramış biri ilk bunu mu düşünür bilemedim. Belki düşünür bilmiyorum. Ama ne biliyim tecavüze uğrasam bütün erkeklerden nefret ederdim uzun bir süre. Bu yüzden ben de bazı şeylere şaşırıyorum kızıyorum. Birisinin duymasından korkmasını çok normal karşılıyorum da evliliği düşünmesi saçma geldi. ama konu sahibini de suçlayıcı davranmak istemiyorum. Çünkü bahsettiğin gibi yanlış anlaşılıcam. Belki hala olayın şokundadır ondan böyle konuşuyordur.
Bu örnekteki kiz, basina geleni annesine bile anlatamiyor! Sorun ne yazikki sadece tecavüz olmuyor o zaman, annesi bekarete önem veriyorsa, bekarette önemli oluyor. Böyle kizlar üzüntüden erkeklerden nefret etmek yerine, kendinden nefret edebilir, bunun intihara kadar yolu var. Sen herseyi kendi karakterinden, ailenden varsayarak çikiyorsun fakat herkezin ailesi ayni degil. Herkez güçlu bir karaktere sahib degil. Kolaydir söylemesi "kendini sinavlara ver, üni kazan, ayaklarin üzerinde dur" demek fakat yapayalniz o psikoloji ile yasamak ne demekter ne biliyorum ne bilmek istiyorum.
-
İşte bilmiyorum. Anlamaya çalışıyorm. Benim zihnim almıyor. Anlayamadım. Çok kesin yargılarda bulunamıyorum farkettiysen. Dünden beri üzülüyorum üzülüyorum. O kadar.
Ne yazık ki ben o yapayalnızlık, baskıcı katı kuralları olan aile psikolojisini çok iyi anlıyorum. Benim yetiştiğim ortam da çok farklı değildi. Ben bir şeyleri aşmak için çoook mücadeleler verdim. Ama erkek arkadaşım olduğu öğrenildiği ilk an apar topar evlenmek durumunda kaldım işte.. Konu sahibi belki şanslı olduğumu düşünür bu durumdan. Belki evet. Belki hayır. Keşke bu kadar hızlı gelişmeseydi. İşte farklı karakterleriz. O yüzden ben olsam böyle yapardım demem onun da böyle yapması gerekiyor anlamına gelmez. Biliyorum.
Bekaretini kaybeden insanın kendinden iğrenmesini, nefret etmesini, değersiz, pis, kirli görmesini de anlayabilirim. Evliliği düşünmesini anlayamıyorum ki işte.
Dünden beri çok etkilendim sadece..
İşte bilmiyorum. Anlamaya çalışıyorm. Benim zihnim almıyor. Anlayamadım. Çok kesin yargılarda bulunamıyorum farkettiysen. Dünden beri üzülüyorum üzülüyorum. O kadar.
Ne yazık ki ben o yapayalnızlık, baskıcı katı kuralları olan aile psikolojisini çok iyi anlıyorum. Benim yetiştiğim ortam da çok farklı değildi. Ben bir şeyleri aşmak için çoook mücadeleler verdim. Ama erkek arkadaşım olduğu öğrenildiği ilk an apar topar evlenmek durumunda kaldım işte.. Konu sahibi belki şanslı olduğumu düşünür bu durumdan. Belki evet. Belki hayır. Keşke bu kadar hızlı gelişmeseydi. İşte farklı karakterleriz. O yüzden ben olsam böyle yapardım demem onun da böyle yapması gerekiyor anlamına gelmez. Biliyorum.
Bekaretini kaybeden insanın kendinden iğrenmesini, nefret etmesini, değersiz, pis, kirli görmesini de anlayabilirim. Evliliği düşünmesini anlayamıyorum ki işte.
Dünden beri çok etkilendim sadece..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?