en son bitirdiğiniz kitap

Son zamanlarda hep bir siteden okuyorum kitapları. Ve bu kitaplar amatör kişilerce yazılmış oluyor. Hoşuma gidiyor bazıları. Birkaçı da sonradan basılıyor. Böylece basılmadan okumuş oluyorum. :KK39:

Kazaklar - Lev Tolstoy okumuştum en son kitap olarak. Siteden değildi, sayfalara dokunarak hissederek okudum. Rus edebiyatına alışık olmadığım için okumak istemiştim. Güzeldi. Ancak sayfa sayısı bana az gelmişti. :KK200:

en son okuyup bitirdiğiniz kitap hangisi? hali hazırda ouduğunuz kitap başlığı var ama ben bitirdikten sonraki duygularla bişeyler yazın istedim çünkü bazı kitaplar bitmeden anlaşılmıyo

ben en son ye sev dua et i bitirdim. çevirisi kötüydü. italya hindistan ve endonezya diye üç bölüm. italya kısmı kötü çeviride son nokta . ama ilerledikçe düzeldi. yaşanmış hikayeydi kendisi. tavsiye edermisin derseniz kötü çeviriden bıkmazsanız okuyabilirsiniz

O kitabın gerçekten çevirisi illallah ettirmişti beni. Çevirmenin mi Türkçesi bozuk yoksa kitabın orjinal dili mi çok ağırdı düşünmedim değil. Uzun zaman önce okumuştum resmen çeviri yüzünden hatırlayamıyorum bile :KK70:

Şuan elimde Naşide Gökbudak Yüreğim Şam'da Kaldı var. Gerçek hikayeymiş. Etkileyici bir kitap kesinlikle tavsiyemdir. Bu yazarı seviyorum ben. Daha öncede Aykırı Aşklarını okumuştum. Bir kitabı için pedofili meşrulaştırıyor gibi birşey çıktı çok üzülmüştüm. Oysaki ordaki anlatım farklı birşeydi. Kadını yaktılar gibi geldi bana

Jose saramago -körlük Bitti
Sıra yine jose saramago-görmek kitabında..
Değişik ama ağır bir kitap yani bazı yerleri 2 kere okumak zorunda kalabiliyorum ,muhtemelen çevirisinden dolayı...
Ama sevdim ,sürekli okuma isteği uyandıran kitaplardan...

images (1).jpeg

En son bu kitabı okumuştum

Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

Yolculukta okunabilecek kısa bir öykü. Kitabın tamamı bir mektuptan oluşuyor. Dili ve anlatımı güzel. Yoğun zamanlarımızda zihnimizi yormayacak bir şeyler isteriz ya bazen, işte buna uygun bir kitap. Aşırı beklentiye girmeden okunursa güzel.

Zülfü Livaneli - Kardeşimim Hikayesi
Tüm kitaplarını bitirme yolunda ilerliyorum hepsi çok güzeldi :KK9:

en son okuyup bitirdiğiniz kitap hangisi? hali hazırda ouduğunuz kitap başlığı var ama ben bitirdikten sonraki duygularla bişeyler yazın istedim çünkü bazı kitaplar bitmeden anlaşılmıyo

ben en son ye sev dua et i bitirdim. çevirisi kötüydü. italya hindistan ve endonezya diye üç bölüm. italya kısmı kötü çeviride son nokta . ama ilerledikçe düzeldi. yaşanmış hikayeydi kendisi. tavsiye edermisin derseniz kötü çeviriden bıkmazsanız okuyabilirsiniz
En son Jose saramago körlük adlı kitabını bitirdim. Bugün de MEM u zini bitirecem. Yarin da günden kalanlar adlı bir kitabı :) Körlük çok etkileyiciydi bu arada , dili de akıcıydı. Karakterlerin isimleri yok sadece unvan var mesela doktor, doktorun karısı gibi.

Don Miguel Ruiz / Dört Anlaşma:Toltek Bilgelik Kitabı

Beklentimi karşılamayan bir kişisel gelişim kitabı diyebilirim.

En son ‘camdaki kız ‘ gülseren budayıcıoğlu nun kitabını bitirdim sürükleyici ve akıcı bir kitaptı beğenerek okudum
Şimdilerde ‘michelle obama nın ‘ benim hikayem’ isimli kitabını okuyorum
Camdaki kızdan önce amin maalouf un ‘doğunun limanları’ isimli kitabını okudum
Doğunun limanları ndan önce cengiz aytmatov dan ‘cemile’ yi okudum
Bu yazdıklarım 2020 başından itibaren okuduklarım

X