en son bitirdiğiniz kitap

Steig Larsson/David Lagercrantz - Örümcek Ağındaki Kız

Alfie Kohn-Şımarık Çocuk

DÜŞÜNMENİN GÜCÜ / JAMES ALLEN

Hacim olarak oldukça küçük olmasına rağmen muhtevasıyla zihni,yüreği tatmin eden altı boş olmayan bir kişisel gelişim
kitabı.Hatta bu türden kitapların atası diyebiliriz pekala.Düşüncenin insanı neye dönüştürdüğüne dair az ama öz fikirler,örnekler.Okudukça kendi hayatınızda deneyimlediğiniz ve çevrenizde gözlemlediğiniz bir çok örnek de sizin aklınıza gelebilir.

Diğer kişisel gelişim kitaplarından farkı "istediğiniz ve düşündüğünüz her şeyi elde edebilirsiniz" saçmalığına karşı"ancak çaba harcadığınız ve hak ettiğiniz şeyi alırsınız" önermesini sunması.Bu anlamda isteklerimizin gerçekleşmesini engelleyen çelişkilerimizi de çok güzel argümanlarla açıklıyor yazar.

Tekrar tekrar okumak istediğim bir başucu kitabı.

MATMAZEL NORALİYA'NIN KOLTUĞU / PEYAMİ SAFA

Yazarın okuduğum üçüncü kitabı."Yalnızız" romanı okuma serüvenimi başlatan kitap olması hasebiyle benim için her
zaman özel bir yere sahip iken bu kitap onu da geçti diyebilirim.Merak uyandırıcı metafizik olaylarla başlayan kitap kimi yerde çok çarpıcı enstantaneler bırakıyor insanın dimağında.İnsan ruhu,her şeye maddeci pencereden bakan pozitivist sisteme karşı dünyamızda pek çok karşılığı olan doğa üstü olaylarla,görünen alemin dışına çıkmaya ve düşünmeye zorluyor bizi.Bu haliyle,maddeci günümüz dünyasının insanın sonsuz cevherine vereceği tatmin edici bir
cevabı olamayacağını da açık bir şekilde ifade ediyor.

Yazıldığı dil itibarıyla sık sık sözlüğe müracaat ettirse de zengin türkçemizden yeni kelimeler devşirmek adına rahatsız
olmadım bu durumdan.

Hasılı müthiş bir okuma deneyimi sundu bana bu kitap.Yazarın bütün kitaplarını okuma arzusunu da içime işleterek...

X