- 3 Ekim 2007
- 14.501
- 35.904
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi S a l o m i
Dediğiniz gibi öncelikle sırf üniversite okumuş olmak için okunuyor artık bu bölümler. Bir de o yıllarda nedense herkes özel sektörün daha iyi olduğunu düşünüyor. Yani öğrencilerde bir ‘ ben bir başlayayım da sonra elbet bir yolu bulunur ‘ düşüncesi hakim ama mezun olunca işler değişiyor tabiki.Ben farklı Bi açıdan bakacağım, her sene binlerce insan atamasının olmadığını bildiği halde tarih, coğrafya vb öğretmenlik okuyo sırf üniversite okudum diyebilmek için. Şimdi baştan herkes biliyo atamanın çok zor olduğunu ısrarla bu bölümleri okuyup kpss de yeterli puanı alamayınca üzülüp isyan etmek bana pek doğru gelmiyo. Binlerce mezun veriyo bu bölümler her sene bu kadar öğretmen açığı da yok belli ki. Herkes üniversite okumak zorunda değil ki bu ülkenin ara elemana da ihtiyacı var. Ayrıca özelden tanıdığım Bi matematik öğretmeni var senede sadece 5 öğrenci kabul ediyo kadın ve bu öğrencilerin geliriyle rezidansta evi lüks arabası var. Demem o ki ne iş yapılırsa tekniker, ara eleman, ücretli öğretmenlik en iyisi olmaya bakmalı. Üzülüp isyan etmek Bi işe yaramıyo
Bahsi geçen bölümlerin ataması fazla olmadığı için de taban puanları düşük oluyor. Yani sınavdan oldukça az puan almış öğrenciler de rahatlıkla girebiliyor. Kpss de yeteri kadar puan alınamamasının sebeplerinden biri de bu.
Konu sahibini ve gerçekten isteyerek bu bölümleri seçen arkadaşları elbette tenzih ediyorum, Allah herkesin gönlüne göre versin.