• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En sevmediğim gün Öğretmenler günü. Ve ben çok mutsuzum

S a l o m i

💕
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2019
701
1.079
113
Bugün öyle mutsuz oluyorum ki.
ben atanamamış bir öğretmenim.
Atanamamış olduğumuz için çevre tarafından öğretmen gözüyle bile bakılmıyor.
hatta onca okudugun okullar diplomalar olmasına rağmen geri zekalı muamelesi görüyorsunuz.
çünkü atanacak kpss puanını alamamış oluyorsunuz.

Gördüğümüz onca , meslekten habersiz sırf para için çalışan mesai öğretmenlerine rağmen siz sırf atanamadığınız için bu kutsal meslek gurubundan sayılmıyorsunuz.

Peki nasıl atlatacağım bu durumu.
Tüm mesele atanmaksa eger nasıl atanacagım.
Bir türlü hayatımı rayına sokamıyorum.

Yaptıgım ücretli öğretmenlikleri bile en iyi şekilde yapmaya çalışırken
sanki devletin bir numaralı çalışanı gibi tüm vakitlerimi aldıgım üç kuruşa ragmen öğrencilerime harcarken
Hatta yeri geldiginde o üç kuruşu dahi öğrencilere hediye alarak tüketirken
NASIL OLACAKTA HAKETTİĞİM meslege daimi katılacagım.

Biraz içimi dökmek istedim sadece. VE sizce ne yapmalıyım.
Tüm umutlarım bitiyor şimdi hamdolsun birde hamileyim ama ona ragmen gaza gelip çalışmak başarmak istiyorum.
ATANIP kendime öz güven saglamak istiyorum.
sevdigim şu meslegi hakkını vererek yapmak istiyorum.

Sizce Hem bebegimden vazgeçmeden onun ihtiyaclarını gidererek hemde ders çalışarak atanmam mümkün mü.?😟

Başarı öykülerine ve bolca altı dolu Gaza ihtiyacım var hanımlar.

Lütfen bir el atın.?

😔😔😭😭

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Anladığım kadarıyla mesleğinizi seviyorsunuz o yüzden başka meslek edinme fikrini geçiyorum.
O zaman önünüzde 2 yol var. Ya özel sektörde tutunmaya çalışacaksınız ya da atanmak için çalışacaksınız. Maalesef yetkililerin konuşmasına baktığımızda ücretli şekilde devam etmenizin size katkı sağlamayacağı çok açık. Branşınız ne bilmiyorum ama emek verilirse kapasite varsa olmayacak bir şey değil. Ben de geçen sene çalışırken hazırlandım çok zorlandım ki ders çalışmayı pek sevmeyen bir öğrenciydim. Ben o tempoda çalışma ortamı yarattıysam bence siz de başarırsınız. Bebekle zor olur ama imkansız değil. Sadece hedefinize odaklanın kafanızın karışmasına izin vermeyin.

Oncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun. Öğretmen değilim ama yaşadıklarınızı yaşayan öğretmen arkadaşlarım var. Tarih, fen bilimleri hatta pdr branşlarından.

Bir çok branşta 90 dan asagida almamak gerekiyor ustune yanlış bilmiyorsam mülakat da yapılıyor. Yani atanmak cook zor o cevrenizdekilere kulaginizi tıkayın lutfen. Siz egitimcisiniz diplomanizi aldığınızda öğretmen unvanını aldınız zaten. Mesela muhendis, avukat, psikolog calismayinca aday deniliyor mu. Ama öğretmen atanamayinca öğretmen adayı oluyor. Önce bu algının değişmesi lazım. Kendi cevrenizden başlayın değiştirmeye.

Evet çocukla çok zor ama basarabilirsin. Bebek bakımında yardımcı olacak biri var mı akşamları eşine bırakıp ve gün içinde uyudukca çalışabilirsin. İlk bir kaç ay bebekle birbirinize alışana kadar aksayabilir sadece.

Ögretmenler gününüz kutlu olsun bu sizin sucunu degil ki kimseyi takmayın herkes dört dörtlükte sizimi eleştriyorlar yüzlerce kişinin icinden azınlık sayılcak şekilde atama yapanlarda suç onca açık varken yarısı torpille geliyor zaten

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.
Anladığım kadarıyla mesleğinizi seviyorsunuz o yüzden başka meslek edinme fikrini geçiyorum.
O zaman önünüzde 2 yol var. Ya özel sektörde tutunmaya çalışacaksınız ya da atanmak için çalışacaksınız. Maalesef yetkililerin konuşmasına baktığımızda ücretli şekilde devam etmenizin size katkı sağlamayacağı çok açık. Branşınız ne bilmiyorum ama emek verilirse kapasite varsa olmayacak bir şey değil. Ben de geçen sene çalışırken hazırlandım çok zorlandım ki ders çalışmayı pek sevmeyen bir öğrenciydim. Ben o tempoda çalışma ortamı yarattıysam bence siz de başarırsınız. Bebekle zor olur ama imkansız değil. Sadece hedefinize odaklanın kafanızın karışmasına izin vermeyin.
Çok güzel analiz etmişsiniz.
Kesinlikle tüm çabalarıma ragmen başka bir meslegi hiç düşünemedim .
İllaki bu olmalı gibi hissediyorum .
Özel sektör konusunda ise aşırı yıpranıyorsunuz.degersiz parayla alına bir şey gibi hissediyorsunuz.
Bu saygın meslek ne yazıkkı milli egitim hariç başka yerde nefes aldırmıyor.
Gerçi milli egitimdede baya sıralamalara tabi tutuluyorsunuz ama hiç yoktan bir gün geçecek diye kendinizi teselli edebiliyorsunuz.

Tüm olumsuzluklara ragmen sanırım bu sorunumu mecburen kendim halletmeliyim.
Kesinlikle haklısınız

Dua et ama kürek çekmeyi unutma derler. Atanmayı beklemek yerine özel sektörde öğretmenlik dene.Asla boş durma,paslanma.Ben okurken evlendim,okulu iki sene uzattım,kızımın dogdugu sene mezun oldum şükürler olsun.Öğrenciyken de evliyken de mezunken de hep ücreti öğretmenlik yaptım.Kızım 6 aylıkken ucretli ogretmenge yenıden döndüm.Dershanede öğretmenlik yaparken maaşım 400liraydı. Ama hiç az cok muhakemesi yapmadım işimi icra edicem dedim.Özel ders verdim. Tam kadrodan temelli ümidi kesip deneyimlerinden dolayı iyi bir özel okulda öğretmenliğe başladım ve kızımı da o okula yazdırmışken Şubatta kadrolu olarak atandım.Rabbim hiç ummadıgın zamanda karsına ne mucızeler cıkarıyor.Şükür dünüme, bugünüme beni ben edecekler yarınlarıma❤️

Oncelikle öğretmenler gününüz kutlu olsun. Öğretmen değilim ama yaşadıklarınızı yaşayan öğretmen arkadaşlarım var. Tarih, fen bilimleri hatta pdr branşlarından.

Bir çok branşta 90 dan asagida almamak gerekiyor ustune yanlış bilmiyorsam mülakat da yapılıyor. Yani atanmak cook zor o cevrenizdekilere kulaginizi tıkayın lutfen. Siz egitimcisiniz diplomanizi aldığınızda öğretmen unvanını aldınız zaten. Mesela muhendis, avukat, psikolog calismayinca aday deniliyor mu. Ama öğretmen atanamayinca öğretmen adayı oluyor. Önce bu algının değişmesi lazım. Kendi cevrenizden başlayın değiştirmeye.

Evet çocukla çok zor ama basarabilirsin. Bebek bakımında yardımcı olacak biri var mı akşamları eşine bırakıp ve gün içinde uyudukca çalışabilirsin. İlk bir kaç ay bebekle birbirinize alışana kadar aksayabilir sadece.
Aynen dediginiz gibi Vallahi .
Diğer meslekler çalışmasada meslefinin ismiyle anılıyor ama siz üniversite okudunda ne oldu kafasıyla hitap ediliyorsunuz.

Ah o mülakatlar.

Aslında tam 3 mülakata giriş hakkı kazandım.
İlk 2 sinde tüm cabalarıma ragmen ve yüksek kpss puanıma ragmen geçerli puanı alamadım.
Benden düşük puanlılara yüksek notlar verildigini görünce umudumu yitirdim.
Üçüncüye de bu yıl çagırıldım ve artık bunada gitmedim.
Aslında bu yıl çagırılanda mülakat ta hiç kimseye ekstra puan verilmedi.
Gayet adaletliydi lakin bu yılda zaten önceki yılların yıpranmışlıgıyla yeterli puan alamamış ve ilk atanacaklar sıralamasında değildim.

Boş yere mülakata girip çıkıp kendimi umutlandırmak istemedim.

Ablam da 8 yıl atanamamıştı. Onun motivasyonu çocuğu oldu. Onun için yapacağım dedi ve yaptı. En cafcaflı döneminde Cizreye gitti. Bebeğini anneme bırakmak zorunda kalsa da.. Orada da çok zorluklar yaşadı o zaman ama geçti gitti bile.. Ben de 3. yılımda atandım, son dönemimde dershaneye gitmiştim. Orada bir hocamız şöyle demişti. "Bu sınavı kendim için kazanacağım derseniz kazanamazsınız, etrafınıza bakın anneniz, babanız, çocuğunuza bakın" Gerçekten de annem ve babam benden daha çok üzülüyorlardı, çünkü çabalıyordum ama olmuyordu. Dedim ben bu sınavı anne babamın bunca yıl bana olan emekleri için kazanacağım. Üzülmelerine dayanamam onların.. O sene bu bilinçle asıldım çalışmaya ve oldu çok şükür.. Siz de hamileymişsiniz, çocuğunuz için asılın, onun geleceğini düşünün. İnşallah atanırsınız.

Öğretmenim kadrolusu ücretlisi atanmışı atanmamışı sözleşmelisi olmaz . Öğretmen öğretmendir bu sıfatlarla öğretmen ayrımı yapan onları yaralayan sistemdir . Aklı başında her öğretmen bunların arasında fark olmadığını bilir ve meslektaşına ona göre davranır . Çok üzülüyorum böyle konuları görünce içim sızlıyor . Sınava hazırlanın aksatmadan çalışırsanız mutlaka başarı getirir ders çalışma yöntemlerini en iyi siz bilirsiniz öğretmenim . Öğretmenler gününüz kutlu olsun 💐

Merhaba. Bende öğretmenim . Çok şükür atandım. Ama atandığım sene canla başla çalıştım sosyal hayatımı sınırlandırdım. Sabah namazından sonra uyumaz Zihni’min en boş halinde bir kaç saat sözel dersler çalışıyordum. Ve çok isteyerek çalıştım. Türkiye de kendi branşımda ilk 100 e girdim. Rabbim sana da nasip etsin. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki eğer bölümü okuyacak kapasiteniz varsa KPSS den atanacak puanı almak içinde aynı kapasiteniz vardır. Biliyorsunuz büyük çoğunluğumuz aynı zeka puanına sahibiz. Önemli olan aktif kullanmak inanmak . Ve tabi en önemlisi rabbimin nasip etmesi. İnan’ın sistemli bir şekilde çalışınca atanmamak için bir sebep kalmıyor. Güzel bir program yapınca her şey olur. Bu arada mülakat ın artık hiç bir etkisi yok sadece aldığınız küsüratlı puanı yuvarlıyor o sebeple alanın ne bilmiyorum ama yüksek puan almaya çalış. Hatta alana çok çok çok çalış. En büyük artıyı o sağlıyor

Back