- 27 Nisan 2019
- 5.131
- 13.288
-
- Konu Sahibi Boleyn Kizi
En sevdiklerimdenRüzgar gibi geçti 'den Scarlet O Hara
Bitmesin diye 10 ar sayfa okurdum hergün filmi izlediniz mi ?En sevdiklerimden
Filmini edindim ama izlemedim. Suresi çok uzun olduğu için bi toparlayıp oturamadim başına.Bitmesin diye 10 ar sayfa okurdum hergün filmi izlediniz mi ?
Evet film gerçekten hayal kırıklığı oldı benim için.Ama aklımdan hep netflix in yerinde olsam bu kitaptan 3 sezonluk dizi yaparım diyorum harika olur hemde.Filmini edindim ama izlemedim. Suresi çok uzun olduğu için bi toparlayıp oturamadim başına.
Bi de filmler hayalkırıklığına uğratıyor genelde. O sebeple de çok istekli davranmadım film konusunda.
Rhett butler hayalimde öyle karizmatik ve çekici ki... onu kaybetmek istemiyorum
Oo merhamet denince jan valjean her zaman❤ en sevilenlerden biriJan Valjean her daim 1. sıradadır.
Meryem ...ve Meryem'in annesi ve beş para etmeyen o babası.Sonda hakimin konusmalari vs...kitabın o kısımları benim için hakikaten okunması en ağır bölümleri.Meryemin annesinin su sözünü hiç unutmadım"bir erkeğin suçlayan parmağı daima bir kadını gösterir"Bazen gümüş bir şamdan görürüm JeanValjean olurum.
Bir balta Raskolnikovu anımsatır, kürklü bir siyah palto Akakiyevici düşündürür bana.
Bir uçurtma görsem Hasan olup Kabile giderim.
Bir tren istasyonu görsem Anna Karenina olurum .
Bazen uçsuz bucaksız bir pamuk tarlası görünce aklıma Scarlet Ohara gelir.
Yayı kopmuş bir keman bana Jülidenin kırgınlığını anımsatır.
Zaman zaman Meryem olurum Herattaki kulübemde babamın gelişini beklerim..
Bazen bir icra memuru bana Madam Bovarynin çaresizliğini yaşatır.
Erken doğan hasta bir erkek bebek görsem; Anna Boleyn oluRum.
Bazen beyaz bir gül demeti bana Bay R nin zalimliğini hatırlatır.
Ve herkes gibi bir kutu fondan görsem feride olurum... bazen mini mini bir kamara penceresinden usul usul yağan yağmuru izlerim... bazen ilk bakışta hala yer yer dumanları tüten bir yangin harabesine benzeyen Zeynileri izlerim... ve bazen de bir tepenin üstünde, kendi gibi ince bir selvinin altında yatan Munisenin mezarı basında ağlarım...
Liste uzun, yazmaya yerim az
Siz kimleri hatırlıyorsunuz, lütfen paylaşın
Listenizdeki en iyi kitaba ihtiyacım var
@Elhan