- 8 Mart 2016
- 163
- 206
- 29
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle bişey mi varmış bı bakım bendeSüt reçelini seçeneklerde görüp araştırdım. Gece gece canım çekti, çok lezzetli görünüyor.
Ben yarın süt reçeli yapacağım.
Teşekkürler KK.
Öyle bişey mi varmış bı bakım bende
Evet çok güzel oluyor, ben ara sıra yapıyorum, hatta yapınca bir kısmını ayırın, ayırdığınız kısma blenderdan geçirilmiş fındık koyun, fıstık seviyorsanız ezilmiş yer fıstığı da koyabilirsiniz, fındık ezmesi tadında oluyor tam kahvaltılık.Evet
Açıp açıp bakıyorum resmine, yarın kesin yapmam lazım
Evet çok güzel oluyor, ben ara sıra yapıyorum, hatta yapınca bir kısmını ayırın, ayırdığınız kısma blenderdan geçirilmiş fındık koyun, fıstık seviyorsanız ezilmiş yer fıstığı da koyabilirsiniz, fındık ezmesi tadında oluyor tam kahvaltılık.
:)))) geç kalmış sayılmazsınız, denersiniz, kızım bayılıyor ona yapıyorum, içine Fındık'ta koyunca süper oluyormuş öyle diyor, damak tadı tabii, siz hem sadesini deneyin tadını anlamak için hem de bir kısmına ezme fıstık veya fındık koyun bakalım beğenecek misiniz ?Resmen bunları bilmeden senelerce boş boş yaşamışım
:)))) geç kalmış sayılmazsınız, denersiniz, kızım bayılıyor ona yapıyorum, içine Fındık'ta koyunca süper oluyormuş öyle diyor, damak tadı tabii, siz hem sadesini deneyin tadını anlamak için hem de bir kısmına ezme fıstık veya fındık koyun bakalım beğenecek misiniz ?
Siz beğenmeme ihtimalinize karşı şimdilik 1 litre sütten yapın, 1 litre sütten 1 kavanoz kadar süt reçeli oluyor zaten.Fındık ve fıstığa da bayılırım, mutlaka bir kısmını da öyle yapacağım
Ama ne kadar süt kullanmalıyım?
Siz beğenmeme ihtimalinize karşı şimdilik 1 litre sütten yapın, 1 litre sütten 1 kavanoz kadar süt reçeli oluyor zaten.
Yalnız püf noktasını biliyorsunuz değil mi mutlaka derin tencereye koyun sütü, karbonatlı ekleyince çok köpürüyor çünkü.
Siz beğenmeme ihtimalinize karşı şimdilik 1 litre sütten yapın, 1 litre sütten 1 kavanoz kadar süt reçeli oluyor zaten.
Yalnız püf noktasını biliyorsunuz değil mi mutlaka derin tencereye koyun sütü, karbonatlı ekleyince çok köpürüyor çünkü.
Dene ablacım, benim tarifim 1 litre süte bir su bardağı toz şeker, bir paket vanilya, tepeleme dolu bir çay kaşığı karbonat, sütü derin tencereye koyup bir taşım kaynatıp şekeri ve vanilyayı ekliyorum, yalnız eğer az şeker seviyorsanız 1 su bardağı şekeri koyarken tadarak azar azar koyun, kaynatmaya devam ediyorum, daha sonra karbonatı ilave edip taşacağı için sürekli el çırpıcısıyla çırparak karıştırıyorum, karbonat eklendikten sonrası biraz el oyalayıcı, sık sık karıştırmak gerekiyor.Abla bende denesem
Sen yaptın mı hiç
Kaç saatte pişiyor
Yedim çok hoşuma gittiDene ablacım, benim tarifim 1 litre süte bir su bardağı toz şeker, bir paket vanilya, tepeleme dolu bir çay kaşığı karbonat, sütü derin tencereye koyup bir taşım kaynatıp şekeri ve vanilyayı ekliyorum, yalnız eğer az şeker seviyorsanız 1 su bardağı şekeri koyarken tadarak azar azar koyun, kaynatmaya devam ediyorum, daha sonra karbonatı ilave edip taşacağı için sürekli el çırpıcısıyla çırparak karıştırıyorum, karbonat eklendikten sonrası biraz el oyalayıcı, sık sık karıştırmak gerekiyor.
Pişme süresi kullanacağın süte bağlı eğer paket süt kullanacaksan 1 saatten fazla kaynamasında yarar var, rengi şu kıvam olana kadar diyeyim ve yaptığım reçelin görselini koyayım.
Eki Görüntüle 2128713