En net çeken digital fotograf makinesi önerileri?

adanalxix ebru

sana kocaman aşığım:)
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2008
269
0
96
35
Konya
en net çeken fotograf makinesi hangisi sizce kullanıpta memnun kaldıgınız bilgisayara aktarımı kolay olan makineleri paylaşırsanız sevinirim resimleride olursa iyi olur .....a.s.:1hug:

En net çeken makina yoktur aslında:) En net çeken kişisin kendisidir.

Makinanın lensi önemlidir, aslında çoğu kişi megapikseli çoksa çok iyi çeker sanıyor ama öyle değil:)

Dijital normal makinada canonun iyi makinaları var lensleri güzel, sonynin son modellerinde de lensleri çok gelişti.

megapixel fotografi buyuk sekilde kullananlar icin ideal olup (afis boyutunda) bi cok kisiyide ilgilendirmemektedir.. hele amatorler yanindan bile gecmez ..

arkadasin dedigi gibi isin ozu lenstedir, diafragma (turkcesi nedir bilmiyorum) ayarini bilen herkes iyi netligi bulur ve iso degerlerini alcak tuttugu surece netlik kalitesi artar.. fotograf makinenizin M fonksiyonu varsa artik is kabiliyetli parmaklarda ve tabiki keskin bakislarda gizlidir

cok yakında sony aldım 1 ay oldu cok guzel cekımı göruntusu ama ben sana kesınlıkle fujifilm tavsıye edıyorum sony alırken onunla cok ılgılendım malesef fıyatı cok ucuktu 1250 tl gıbı bı fıyatı vardı bu yuzden alamadım ama kesınlıkle mukemmelvereliniortak

Canon ve Sony kullandım,ikisinden de memnun kaldım,şimdi profesyonel bir makine alacağım büyük ihtimalle Canon Eos serisinden olacak..
Arkadaşlar kesinlikle doğru söylüyor ,aslında fotoğraf çeken kişinin bakış açısı ve duruşu da en az makine kadar muhim..
Fotoğraf sanatçısı bir ağabeyimiz vardı ona iyi fotoğraf çekme tekniklerini sorup tuyo almak istemiştim:)
Bana birkaç makine önerdi yanlız şunu da ekledi
ışin sırrı gözler ve ışığı iyi ayarlamada ..
Ben elindeki cep telefonu ile bile olağan üstü çekimler yapabilirim dedi..
Gerçekten biraz hayal gücü ve estetik uyum gerekiyor

Bir Canoncu daha geliyorsositososito

Nikoncular nerde yalnız kaldım KK'dalaelaelaelaelae

Düz digitale 1000 YTL verilir mi yahu 1500 basar srl alırımkaydirigubbakcemile

Bir Canoncu daha geliyorsositososito

Nikoncular nerde yalnız kaldım KK'dalaelaelaelaelae

Düz digitale 1000 YTL verilir mi yahu 1500 basar srl alırımkaydirigubbakcemile

Nikona mı transfer olsam
Kararsızlık abidesiyim zaten bu yorumun üzerine iyice çöktüm üstad-tatlicadiarzu-
hadi bir model ver anlaşalımvereliniortak
zemuszemus

Nikona mı transfer olsam
Kararsızlık abidesiyim zaten bu yorumun üzerine iyice çöktüm üstad-tatlicadiarzu-
hadi bir model ver anlaşalımvereliniortak
zemuszemus

AL NikonD80 sen de kurtul bendenaniknanik

Yada biraz daha bastır D90 al yeni çıktı:smiley-cool:

AL NikonD80 sen de kurtul bendenaniknanik

Yada biraz daha bastır D90 al yeni çıktı:smiley-cool:

way..
d 80 dslr tuttumsengözlerimebaksanab
daha fazla bastırmıyım nasıl olsa küçük,tombik civcüv bu makineye de kung-fu yapacak,ardından cerrahi operasyona dalacak
opuyorumnanaktan
Ok sağol hocam,yarın bakacağım,beğenir alırsak ilk senin foto çekeceğim,-kk nevbahar açısını sadecekaydirigubbakcemile3
hem burada accuk daha uygundur zannımca,Afrika kıtasında yaşamanın faydaları -103:teytey:
hadi kovdum kendimi..delikafadulden

benimki canım bu çok güzel ve net cekimi var aktarımıda kolay şarjlı yani pilli değil
aynı cep telefonları gibi şarj ediyorsun

samsung L110 Etkin Çözünürlük (mp) : 8,2
Optik Zoom : 3x
Lcd Ekran Boyutu (inç) : 2,5
Dahili Hafıza (mb) : 10

bule soru olmaz netlik de kasıt nedir (ben bunu optik çözünürlük ve kontrast olarak yorumluyorum)
makina deyildir net yapan 1. ışık 2. lens 3. sabitlik
tripod kullanırsan hep net cekersin

Bence Canon 7d

Nikon d300 ile arasında çok gidip geldim ama hem megapixel farkı hem çift işlemci olması + ları ile 7d de karar kıldım. Ele oturuşu fotoğraf çekim hızı herşeyi ile yeterli bir makine

Ama bende arkadaşlara katılıyorum iş biraz da lens te ve kişi de bitiyor.

7d fiyat açısından yüksek ama ona en yakın özelliklerde ve daha uygun fiyata Canon eos 550d den de memnun kalacaksındır

Regards :)

Ben cep telefonumu kullanıyorum Gayette güzeller Bloglarım sayflarım var Herkes hangi makineyle çektin diyor .. Yokluk içinde de olsan yeteneğin ışıldar canım benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…