kızlar damalı pasta yaptınız mı hiç? şimdi ben şöyle yaptım:
iki adet kek pişiriyosunuz önce farklı renklerde ben birini ıspanaklı birini sade pişirdim.aralarına da kakaolu puding sürdüm.siz mesela birini kakaolu birini sade kek yapıp aralarına çilekli puding sürebilirsiniz.rengarenk bi görüntü oluyor.
ıspanaklı kek tarifi herkesin vardır ama benimki şu mesela:
Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardak kadar ıspanak suyu(katı meyve sıkacağından geçirdim)
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
2. Ispanağı blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan.
3. Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın.
4. Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
5. Önceden ısıtılmış 175C - (350F) dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
6. Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
sade kek tarifimde ise ıspanak suyu yerine aynı miktar süt ve ilave olarak portakal ya da limon kabuğu rendesi var.
şimdi bu aşamaya kadar herkes anlamıştır zaten bundan sonrası çook önemli.
pişirdiğimiz soğuttuğumuz önce ıspanaklı kekimizi,sonra da sade kekimizi alıyoruz enlemesine masır ipi yardımı ile olabilir.ortadan ikiye kesiyoruz.sonra her parçanın da ,önce bir tabağın ,sonra da bir kahve tabağının etrafından bıçakla keserek, içlerinden yuvarlak kek halkaları çıkarıyoruz.anlaşılmıştır heralde buraya kadar da?
sonraaaa en dıştaki ıspanaklı halkanın içine kakaolu pudingten yeteri kadar sürüp (yapışması için yetecek kadar)bu dış halkanın içine orta büyüklükteki sade halkayı koyuyoruz,kakaolu pudingi halkanın iç kısmına puding sürüp ,yeniden ııspanaklı halkayı yerletiriyoruz.kalan halkaları da dıştan içe sade,ıspanaklı ve yine sade olarak hazırlıyoruz ve ilk hazıladığımız halkalı kekimizn üstüne ,kalan kakaolu pudingimizi güzelce yayıp,diğer tarafta hazır bekleyen zıt renkli ikinci katımızı ve sırayla arasıne pung sürerek diğer zıt renkler üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
eveeeeeeeeet bundan sonra geriey sadece pastanın dışını kaplanması kaldı.eh bunu da size bırakıyorum,pastanın içindeki renklerden farklı bir renkte mesela bu renklerdeki pasta için kullanılacak dördüncü renk seçeneğiniz çilekli ya da muzlu pasta kreması olabilir.kestikten sonra tabii bu kadar zahmetinizi, vaktinizi ve malzemenizi ayırabilirseniz ortaya çıkacak görüntü muhteşem oluyor bence..
nette rastladığım ,benim yaptığım pastaya en benzer görüntü şu arkadaşlar: