En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ezine77 ben şimdi deniyorum bendeki tarif farklıydı yanı muhallebısınde yumurta fılan vardı senın tarifi deniyorum doğru mutfaga gidiyorum. yaptıktan sonra yazmayı unutabılırım sanmaki kötü oldu da yazmadım.eminim çok güzel olacak.hoşçakal teşekkür ederim

ezine 77 yok onu denemedim ama etimek tatlısının muhallebisine bir tane damla sakızlı falım koydum.kız öyle her güzel tarifi yaparsam çook işim var benim. zaten olmuşum 55 kilo boy dersen oda yok. hoşçakal

tamam canım da sen gene de kaçamak yaptığın bi zaman da onu da dene derim ben

şekerim bak mesela ben bu gece yine kaçamak yapıp şunu deniycem:
Sıcak Tahin (Yare) Helvası (Balığın Ardından
malzemeler;
500 gram kadar tahin helvası, sade olsa daha ii olur
bir küçük çay bardağı kadar süt
çeyrekten az limon suyu
yapılması;
tahini çatalla ezip süt ile inceltelim, limon suyunu ekleyip tekrar karıştıralım,
üstüne şeker serpip ızgarada üstü göz göz kızarıncaya kadar tutuyoruz, çıkartıp hemen sıcak sıcak servis yapıoruz,

evet kıslar yare helvasının resmi geliyor şimi de üstü azcık fazla kızardı ama tadı tahin sevenler için çok güsel..

Eklentiler

• $Görüntü020.jpg
    90,9 KB · Görüntüleme: 111
tekrar merhaba arkadaşlar yeni tarifim boş bir zamanımızda hazırlayıp difriz e atıp,sonra acil misafir geldiğinde ,hemencecik çıkarıp ,kesip ,tepsiye dizip,tazecik sunabileceğimiz bir börek tarifi.ne diyosunuz?çok pratik di mi?özellikle çalışanlar için.yani tam benlik.
dondurucuda patatesli kaşarlı rulo börek:
malzemeler:
3 büyük boy haşlanmış ezilmiş patates
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
100 gr erimiş margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
kıyılmış dereotu ve maydanoz
tuz,karabiber,kuru nane
4 adet yufka
üzerine sürmek için:
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
3 kaşık yağ
yapılışı:
bütün iç malzemelerini karıştırıyoruz ve yufkanın birini uygun bir zemine serip,malzemeyi serpiştiriyoruz,sonra sırayla yufka ve iç malzemesi diye kat kat ,üst üste sıraladıktan sonra enson yufkanın üstünede içini serpip,bir kenardan başlıyarak rulo yapıyoruz.sonra bu büyük ruloyu tam ortadan ikiye kesip,streç filmle ruloları sarıp dondurucunun içinde düz bin zemine koyarak donduruyoruz.
evet buraya kadar tamam şimdi sırada misafir geldi,şimdi napıyoruz kısmına.işte bu durumda rulolarımızdan misafir sayısına göre 1 ini ya da 2 sini de çıkarıyoruz.streç filmlerinden ayırıyoruz ve başlıyoruz rulomuzu dilimlemeye..1 1,5 parmak kalınlığında dilimlediğimiz her rulo börek dilimimizi yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizdikten sonra üzeri için yumurta yoğurt yağ karışımımızı iyice çırpıp üzerlerine sürüyoruz veeeeeeee tepsimizi fırına veriyoruz.işte bu kadarrr...
yapım aşamasının fotoğraflarını da vericem ama telefonum pek iyi görüntülemiyor.e idare edin artıksengözlerimebaksanab

Eklentiler

• $IMG0030A.jpg
    4,7 KB · Görüntüleme: 134
  • $IMG0031A.jpg
    4,6 KB · Görüntüleme: 118
  • $IMG0032A.jpg
    4,2 KB · Görüntüleme: 124

ben de yapıyorum bu böreği, en az 3-4 saat buzdolabında beklediğinde güzel oluyor zaten. o yüzden buzlukta bekletmek için ideal. .çok lezzetli ama biraz yağlı oluyor ne yazık ki. tehlikeli yani kötükedihüso damlasakızlı yalancı tavuk göğsünü çok sık yaparım ama senin pasta halini deneyeceğim bir gün de, şık görünüyor, eminim tadı da çok güzeldir. emeğine sağlık a.s.

evet canım çok sağol deneyince yorumunu beklerim.az sonra bi de damalı kek tarifi yazıcam.o biraz uğraştırıyo ama değer bence biliyosundur belki onu da.öptüm

kızlar damalı pasta yaptınız mı hiç? şimdi ben şöyle yaptım:
iki adet kek pişiriyosunuz önce farklı renklerde ben birini ıspanaklı birini sade pişirdim.aralarına da kakaolu puding sürdüm.siz mesela birini kakaolu birini sade kek yapıp aralarına çilekli puding sürebilirsiniz.rengarenk bi görüntü oluyor.
ıspanaklı kek tarifi herkesin vardır ama benimki şu mesela:
Malzemeler:

2 yumurta

1 su bardağı şeker

1 bardak kadar ıspanak suyu(katı meyve sıkacağından geçirdim)

1 su bardağı sıvı yağ

aldığı kadar elenmiş un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Önce yumurtalarla şekeri çok iyi çırpın. İyice kabaracak, krema gibi olacak. El mikseri ile 3-5 dakika kadar.
2. Ispanağı blender yada robottan geçirin. Bunu yaparken bir yandan da keke ilave edilecek sıvı yağı ekleyin ve yine geçirin robottan.
3. Yumurtalı karışıma ekleyin. Unu kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyip karışıma ilave edin. Bu asamadan sonra sadece birbirine yedirecek kadar karıştırın.
4. Yağlanmış, sonra un serpilip silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza dökün.
5. Önceden ısıtılmış 175C - (350F) dereceli fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
6. Kekinizi kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın
sade kek tarifimde ise ıspanak suyu yerine aynı miktar süt ve ilave olarak portakal ya da limon kabuğu rendesi var.
şimdi bu aşamaya kadar herkes anlamıştır zaten bundan sonrası çook önemli.
pişirdiğimiz soğuttuğumuz önce ıspanaklı kekimizi,sonra da sade kekimizi alıyoruz enlemesine masır ipi yardımı ile olabilir.ortadan ikiye kesiyoruz.sonra her parçanın da ,önce bir tabağın ,sonra da bir kahve tabağının etrafından bıçakla keserek, içlerinden yuvarlak kek halkaları çıkarıyoruz.anlaşılmıştır heralde buraya kadar da?
sonraaaa en dıştaki ıspanaklı halkanın içine kakaolu pudingten yeteri kadar sürüp (yapışması için yetecek kadar)bu dış halkanın içine orta büyüklükteki sade halkayı koyuyoruz,kakaolu pudingi halkanın iç kısmına puding sürüp ,yeniden ııspanaklı halkayı yerletiriyoruz.kalan halkaları da dıştan içe sade,ıspanaklı ve yine sade olarak hazırlıyoruz ve ilk hazıladığımız halkalı kekimizn üstüne ,kalan kakaolu pudingimizi güzelce yayıp,diğer tarafta hazır bekleyen zıt renkli ikinci katımızı ve sırayla arasıne pung sürerek diğer zıt renkler üst üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz.
eveeeeeeeeet bundan sonra geriey sadece pastanın dışını kaplanması kaldı.eh bunu da size bırakıyorum,pastanın içindeki renklerden farklı bir renkte mesela bu renklerdeki pasta için kullanılacak dördüncü renk seçeneğiniz çilekli ya da muzlu pasta kreması olabilir.kestikten sonra tabii bu kadar zahmetinizi, vaktinizi ve malzemenizi ayırabilirseniz ortaya çıkacak görüntü muhteşem oluyor bence..
nette rastladığım ,benim yaptığım pastaya en benzer görüntü şu arkadaşlar:

Eklentiler

• $SG106530-1[1].jpg
    82,5 KB · Görüntüleme: 111
  • $SG106531-1[1].jpg
    76,7 KB · Görüntüleme: 122
  • $SG106535-1[1].jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
elinize saglik bayanlar..genelde guzel yaparim..ama best of dersek etimek tatlisi tarifini baska bir arkadas vermis ama ben krem santi kullanmiyorum..ilaveten damla skizi ve limon kabuklari dayanilmaz oluyorrrdelikafadulden

elinize saglik bayanlar..genelde guzel yaparim..ama best of dersek etimek tatlisi tarifini baska bir arkadas vermis ama ben krem santi kullanmiyorum..ilaveten damla skizi ve limon kabuklari dayanilmaz oluyorrrdelikafadulden

aaaaaaa ne komik benim bilgisayarım da da tarifler best of tariflerim diye kayıtlı.keşke foruma başlık adı olarak da best of tarifleriniz deseydim..neden daha önce aklıma gelmedi ki ama ya.ilahi mors sen çok yaşa
değiştirilebiliyo mu ki başlık adı?:uhm::uhm::uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…