Cilt bakım ürünlerinde genelde eczane markalarından vede içeriği temiz markalardan şaşmamak lazım diye düşünüyorum.
Ama bugüne kadar kullandığım içeriği en temiz temizleyici ve tonik sanırım Burt's Bees'di sonra Caudalie, Avene, La Roche Posay, Kiehl's ürünleri de güzeldir.
Peelingde vazgeçilmezim Clinique 7 day scrub incecik günlük kullanıma uygun özellikle kuru ciltli olanlar fondöten kullanmadan önce bu peelingi yapınca ciltte fondöten daha pürüzsüz, düzgün duruyor.
Yves Rocher'ın kayısılı peelingi bittikçe aldıklarımdan ayrıca Yves Rocher'ın temizleyici, tonik,nemlendiric ve maskeleri de güzeldir en azından ben kullandıklarımdan memnun kaldım.
Makyaj ürünlerine gelirsek uygun fiyatlı olarak Avon'un göz kalemleri ve yeni seri rujları cidden çok iyi, The Balm'ın makyaj paletleri güzeldir, Rimmel London'un rujları, fondöten ve kapatıcıları iyidir.
%50'de denk gelinirse L'oreal ve Max Factor'un fondötenleri, rujları iyidir.
High end yani az olsun öz olsun diyenler için MAC, Nars, YSL, Chanel, Too Faced, Estee Lauder şahanedir diyorum.
Ama mesela MAC'te fondötenden memnun değilken allık, ruj, far, pudra ve göz kalemlerinden çok çok memnunum.
Too Faced'ın far bazı şahanedir en ucuz farı bile saatlerce göz kapağında tutar ve rengini canlı gösterir verilen her kuruşa değer ayrıca Too Faced'ın paletleri çok iyidir.
Nars'ın rujları, allıkları, farları, fondötenleri güzeldir, Estee Lauder'ın farları, göz kalemleri, rimelleri çok iyidir, YSL'nin fondöteni aşırı beyaz tenime tek uyandır kendisini pek seviyorum ayrıca YSL'nin rujları, rimelleri, farları çok güzeldir, Chanel'in krem allıkları, farları, rujları, göz kalemleri, fondötenleri şahanedir ama toz allıklarının yapıları biraz sert olduğu için bence Chanel yerine MAC 100 kere tercih edilesidir.
Açıkcası makyaj ürünlerinde çok fazla marka takıntım olmasa da cilt bakım ürünlerinde özellikle göz ve yüz kreminde kaliteli, içeriği temiz ürün almaya dikkat ediyorum.
Zaten içeriği temiz ürünlerinde fiyatları biraz yüksek oluyor ama cildime sürdüğüm ürüne de değer diye düşünüyorum.