Mutfak Püf Noktaları en iyi çay demlemek için

nrcnft

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
808
3
0
İzmir
arkadaşlar ben çayı demliyorum ama çayın ne kokusu alıyorum ne de lezzetini yani herkes gibi çay demliyorum ama hiç tat alamıyorum acaba çay markasından mı çaykur alıyorum ama nedenini çözemedim su olarak da normalde buranın suları içilmiyo su da hazır .şimdi bunun nedeni nedir?

Çayın tozunu almak diye bir şey var , Demliğe konulan çay azıcık suyla çalkalanır ve süzülür sonra demlenir.
Ben hiç yapmıyorum ama çay daha berrak oluyormuş öyle derler.
Siz nasıl demliyorsunuz bilmem ama ben demliği yanan ocağın üzerine koyup suyunu öyle ilave ederim
Suyu eklendikten sonra bir kez kabarana kadar ocakta tutarım sonra çaydanlığının üzerine koyarım .
Birde çayın içine az miktarda bergamot (tomurcuk) eklerim hem hoş koku , hem tat hede güzel renk veriyor.
Birde öyle deneyin.

Son düzenleme:
bende çayı demlemeden önce süzgeçin içinde bi sudan geçiririm tozu aksın diye ,demlerkende içine 1 adet kesme şekeri atarım ,varsa eğer bide tomurcuk çay ilave edersengüzel olur

Bizde çayı yıkamayız,ama eşimin tarafı yıkar... :uhm: Gayette güzel olur... Annem önce çayı koyup üzerine suyu ilave ederdi direk demlerdi,gayette beyenirler misafirleri çayını... Ben önce suyunu koyup sonra çayı ilave ediyorum,bu şekilde güzel oluyor,da bende arıyorum daha güzel nasıl yapabilirim diye :kahve:

Bende çayı hiç yıkamam çok da güzel olur.
Ketılda kaynatır sonra çaydanlığa boşaltırım, demliğe kuru çayı atarım, alttan fokurdayan su sayesinde üstteki kuru çay kavrulur hafif bir koku olur, sonra demliği kısık ateşe alır kaynayan suyu yavaş yavaş boşaltırım, asla fokurdatmam demlediğim çayı, adı üstünde demleme yapıyoruz.

Sonra 10 dak falan bekledikten sonra koyarım bardaklara.

Ketılda ısıttığım suyla demlerim çayı öncedende yıkamam içine birazda bergomat çayı atıyorum mis gibide kokuyor oturup afiyetle içiyom

tercih meselesi tabiiki çayı yıkamak, bazısıda paketin tümünü elekten geçirir ki tozları dökülsün diyee sonuçta paketten tozlu çıkıyor

bende bu aralar hiç güzel çay yapamıyorum...hiç kokusu tadı olmuyor..sinir oluyorum..
aynı çayı kullanıyorum ama...
dem çıksın diye artık demliğin yarısını çayla dolduruyorum..ama nafile...

benimde çayım beğebilir
ben demliğe önce kaynayan suyu koyar üzerine kuru çayı eklerim
ve harika berrak renkli çayım olur

ben organik çay kullanıyorum.2 yk siyah çay 1 yk tomurcuk çay koyuyorum 3 kişi için.öyle yıkama falanda yapmıyorum su kaynayınca demliyorum altını kısıyorum 20 dk sonra süper oluyor :)

demliğe karanfil atıyorum.bizim bayıldığımız ve bir çok kişiyi alıştırdığım aromatik bi tad çıkıyo ortaya böylece:)

Çayın tozunu almayı duymuştum yani dediğiniz yıkamayı, birkaç kez denedim ama çayın tadını alamadım. Tabi herkesin damak tadı farklıdır... Su kaynamaya başlayınca çayı demliğe koyuyorum bikaç dakika su eklemiyorum çay alttaki sıcaklıktan kavrulsun diye, bikaç dakika sonra demliyorum ve afiyetle içiyoruz ( ama çayı demledikten sonra asla alt çaydanlığa soğuk su koymuyorum. ilk başta alt çaydanlığa bol su koyup onu ayarlıyorum. bunun çaya ne etkisi var derseniz bilmiyorum ama ben böyle alışmışım ) :kedi:

evet çayın markasından kaynaklanıo ben hep doğuş çay alıorum gerçi çayı hiç sevmem ama kahvaltıda bi bardak içiorum nede olsa yani hem sevmediğim halde süper çay yapıorum enteresan yani:1:ama siyah ambalajlı olanını alıcaksın dur resim gösteriyim sana

geçen bende bunu aldım ya doğuşun filiz çayını hakkaten güzelmiş normalde hiç sevmezdim çaykurdan vazgeçmezdim bu güzelmiş

çayı yıkamadan yapıyorum bende.. fazla demlendirmiyorum.. bazen icine tomurcuk cay da atıyorum lezzetine doyum olmuyor..kaçak çay denilen çaylarda var irandan gelme onlardan 1 tatlı kasıgı ilave edilirse lezzet daha başka oluyor.
birde çay markası olarak dogus,çaykur çayları öneriyorum...berk markalı çay alırsanız cay daha da kötü olur.

Çayın tozunu almak diye bir şey var , Demliğe konulan çay azıcık suyla çalkalanır ve süzülür sonra demlenir.
Ben hiç yapmıyorum ama çay daha berrak oluyormuş öyle derler.
Siz nasıl demliyorsunuz bilmem ama ben demliği yanan ocağın üzerine koyup suyunu öyle ilave ederim
Suyu eklendikten sonra bir kez kabarana kadar ocakta tutarım sonra çaydanlığının üzerine koyarım .
Birde çayın içine az miktarda bergamot (tomurcuk) eklerim hem hoş koku , hem tat hede güzel renk veriyor.
Birde öyle deneyin.

Bergamot iyi fikir tskler

Back
X