Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Beim kızım 6 yaşındaydı okula başladı bir hafta sonra kardeşi oldu yani aralarında 6 yaş var.O kadar zorlandım ki kabus dolu günlerdi.Sürekli ağlıyordum.birinin gaz problemi varken kızımın okula başlaması beklediği ilgiyi vermeye çalışırken arada kalıp yıpranmam çok zordu uyku uyuyucak fırsatım yoktu.büyüklerimizin dediği gibi arka arkaya olucakki birlikte büyüsünler.Şimdiki aklım olsaydııı
Benimde 3 yaşında kızım var ve kısmetse 4 ay sonra yine bir kızım olacak. Çok zor bir durumdayım. Kızım çok agresif. Keşke şimdi değilde en azından anaokuluna başladığı zaman yapsaydım ikinciyi diye düşünüp duruyorum. Ama oldu bi kere o zaman düşünemedim hiç kızımın bu kadar hırçınlaşacağını. Zaten normalde çok yaramaz bir kız şimdi iyice çıldırtıyor bizi. Bütün sevgimizi verdiğimiz halde bize neler yapıyor neler. Ahhhhhh ahhhhh
Benimde 3 yaşında kızım var ve kısmetse 4 ay sonra yine bir kızım olacak. Çok zor bir durumdayım. Kızım çok agresif. Keşke şimdi değilde en azından anaokuluna başladığı zaman yapsaydım ikinciyi diye düşünüp duruyorum. Ama oldu bi kere o zaman düşünemedim hiç kızımın bu kadar hırçınlaşacağını. Zaten normalde çok yaramaz bir kız şimdi iyice çıldırtıyor bizi. Bütün sevgimizi verdiğimiz halde bize neler yapıyor neler. Ahhhhhh ahhhhh
canım benim umarım sakin bi bebeğin olurda rahat büyütürsün... Ama 2 kızının olması harika bişey yaa.. Bende çok istiyorum 2 kızımın olmasını... Belki küçükken biraz sürtüşme oluyor ama biraz büyüsünler hep destek tam destek oluyor Ablamlardan biliyorum Mükemmel bi duygu Biz çalışmalara başldık :jeyyar: bakalım hayırlısı artık Bu arada kızım 3 yaşında benimde... :içelim:
benim 1.5 yaşında kızım var.ekimde 2 yaşında olcak.ve tekrar bebek düşünüyoruz eşimle.
bilmiyorumki erkenmii yoksa tam zamanımı.
cok ara vermek taraftarı degilim aslında .yaşım 30.
Canım Kızım Canım oğlum
Kayıtlı Üye
bencede 3 yaş iyi zateb doğana kadar oda 4 yaşında olucak bende allahım zamanında verirse böle olmasını istiyorum inş istediğim gibi olur hem çok fazla yaş farkı olmıcak hemde zorluk olmıcak hayırlısı cnm
Canım Kızım Canım oğlum
Kayıtlı Üye
canım benim umarım sakin bi bebeğin olurda rahat büyütürsün... Ama 2 kızının olması harika bişey yaa.. Bende çok istiyorum 2 kızımın olmasını... Belki küçükken biraz sürtüşme oluyor ama biraz büyüsünler hep destek tam destek oluyor Ablamlardan biliyorum Mükemmel bi duygu Biz çalışmalara başldık :jeyyar: bakalım hayırlısı artık Bu arada kızım 3 yaşında benimde... :içelim:
hadi hayırlısı cnm aynen bende böle istiyorum bi kızım var o 3 4 yaşındayken bitane daha istiyoruz benimde ablam var ve iyiki varlar bende o yüzden destek olsunlar diye bi kızım daha olsun rabbim gönlüme göre verir inş seninde gönlüne göre versin cnm en kısa zamanda güzel haberlerini bekliyoruz :lepi:
cocuk piskolojiler kardesler arasinda 4 yas fark olursa iyi olur diyorlar...
Bizde ailemizin 3 kızı olarak sırayla 39 35 29 yaşlarındayız ben en küçükleriyim ve şahsen ablamların yaşlarından gayet memnunum çünkü el bebek gül bebek büyüdüm küçük ablam beni büyüttü diyebilirim. Aramızda hiç çekişme kıskançlık olmadı aramızda 6 yaş olmasına rağmen arkadaş gibiyiz herşeyimizi paylaşırız. Büyük ablamın biri 18 diğeri 10 yaşlarında 2 kızı var büyük olan kız küçüğüne annelik yaptı halada öyle ablam hiç zorluk çekmedi ama büyük yeğenim için aynı şeyi söyleyemem çocuk daha küçüklüğünden beri çocuğa bıktı ama alıştırma oldu sayılır kendi çocuğu için. Eğer genç yaşta anne olduysanız bence çocuk yaş arası 4-8 uygundur derim şimdiki çocuklar aşırı kıskanç ve paylaşımcı değiller.
Bizde ailemizin 3 kızı olarak sırayla 39 35 29 yaşlarındayız ben en küçükleriyim ve şahsen ablamların yaşlarından gayet memnunum çünkü el bebek gül bebek büyüdüm küçük ablam beni büyüttü diyebilirim. Aramızda hiç çekişme kıskançlık olmadı aramızda 6 yaş olmasına rağmen arkadaş gibiyiz herşeyimizi paylaşırız. Büyük ablamın biri 18 diğeri 10 yaşlarında 2 kızı var büyük olan kız küçüğüne annelik yaptı halada öyle ablam hiç zorluk çekmedi ama büyük yeğenim için aynı şeyi söyleyemem çocuk daha küçüklüğünden beri çocuğa bıktı ama alıştırma oldu sayılır kendi çocuğu için. Eğer genç yaşta anne olduysanız bence çocuk yaş arası 4-8 uygundur derim şimdiki çocuklar aşırı kıskanç ve paylaşımcı değiller.
canım benim benimde ablamlar 39 34 yaşlarında ve 35 yaşında arada bi abim var Bense 27 yaşındayım en küçük kardeşimle 7 yaş var ... Çok harika bişey biliyorum yakından , okumayı bile 6 yaşında söktüm... Onların sayesinde ama ya ne bileyim yaşı bana yakın bi kardeşim olsun çok isterdim Ablamlar ne kadar benimle ilgilenselerde belli bi zamana kadar ilgi alanları farklı Ta ki ben evlenince yakaladım onları ve o arayı kapattık Daha yakın olsaydı da güzel olurdu daha da yakın ve sırdaş olurdu Büyük kardeş koruyucu oluyor :mymeka: örneğin en basiti uyumalısın yemelisin ama yakın olunca yaşlar uyumamak için yorgan altı kıkırdaşmalar kaydirigubbakcemile5 Yemek konusunda birlikte bulunan çözümler :içelim: Ya işte daha biçok örnek verebilirim ..... Yeğenlerimden biliyorum.... opuyorumnanaktan
Kızlaaar hamileyiiim... 5 haftalık... ınşallah düşündüğüm gibi sorunsuz geçiririm Kızım çooook sevindi Hemen biberon almaya gittik mesela rengini o seçti Turuncu kıza da erkeğe de olur dimi anne diyor... O mutlu olunca sıkıntı yapmayınca e tabi benim mutluluğum ikiye katlanıyor Çoook mutluyuz kızımla ve hemen kabullenmesine hala çok şaşırıyorum Ama tavsiye ederim 4 yaş gerçekten iyiymiş Bide doğsun o zaman anlarız artık....
fatoss16 tebrik ederim.hayırlı olsun.
hem hamileliğine hemde kızının kabullenmesine sevindim :)
fatoss16 tebrik ederim.hayırlı olsun.
hem hamileliğine hemde kızının kabullenmesine sevindim :)
canım ya çooook sevindim bende Çok teşekkür ederim ilgine... Artık senden de bekliyorum bi müjde yerimseniben
tebrik ediyorum....kızınıda öpüyorum.o bir abla artık:)
tebrik ediyorum....kızınıda öpüyorum.o bir abla artık:)
teşekkürler canım ya Kızım da bayılıyor ablalık fikrine olumunekankayizsmile
selam arkadaşlar benim 3 buçuk yaşında bi oğlum var.Bu sıralar ikinci çocuk isteği ve düşüncesi sarmış durumda yani bilemiyorum kafam çok karışık ne olur bir akıl verin:)aslında her evlilikte olduğu gibi bazı sorunlarımız var ama bir bebek isteği sarmış durumda hta yapmak istemiyorum ve çocuğumada bir arkadaş olur diyorum ama yinede ne yapcam bilemiyorummmm
Hamd olsun Bugünlerimize...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Kızım benimde bu nisanda 3 yasını dolduracak ve şiddetle kardeş istiyor bizden bende ne yapacağımı bilemiyorum ilk başta 2. çocuk fikri hiç yoktu aklımızda ama kızım için kardeş ona en yakın arkadas olsun diye doğurmaya 2. ye daha sıcak bakmaya başladım fakat hala karar veremedim ve sundan cok korkuyorum acaba 2. olursa ilkini ihmal edermiyim sorusu çok kurcalıyor beni karar vermeme yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü suan regliyim ilk haftayı kaçırmakta istemiyorum bi yandan sevgiyle kalın...: