arkadaşlar.......evet bu söz çok doğru bir söz........çünkü ben tek çocuk eğitmenin zorluklarını çok çekiyorum.....hatta eşimle birlikte çekiyoruz .....benim oğlum 13 yaşında ve çok kardeşi olmasını istiyor.......kardeş duygusunu bastırmak içinde bizden sürekli eve hayvan istiyor.........köpek,balık.......şimdide papağan.......birini alıyoruz çok kısa zamanda ondan bıkıp diğerini istiyor.........herşeye ça buk bıkıyor.........elde ettiği herşeyden çok çabuk sıkılıyor......bizde tek çocuk diye sanırım onun bizden istediği birşeyi biz daha fazlasını alıyor yada yapıyoruz.......bizde biricik oğlumuz var diye sanırım çocuğa sunduğumuz imkanları fazla abartıyoruz.....hatta bizim ilgimizden şu anda bıkmış durumda.......bana geçen gün,keşke bir kardeşim olsaydıda onunla ilgilenirken biraz benimle ilgilenmeyi bırakırdın,bende biraz rahatlardım dedi.....düşünün yani çocuk bizim ilgimizden okadar çok bıkmışki bana bunları söyledi.......şu anda ona nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız......oğlum küçükken bunları anlayamıyorduk....oda hayatından memnundu....ama şimdi birçok şeyi düşünüyor ve bizimle paylaşıyor.........şu andada ergenlik dönemine giriyor.....çooooook zor........