Davranış Bozuklukları En ideal kardeş alma yaşı için tavsiye bekliyorum

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
evet yine damar bir konu :)

oğlum bu yıl bire başladı ben hala ikinci çocuk için kararsızım.bu gidişle oğlum askere giderken yaparım ikinciyi :)

ne zor bir karar.....

ikimizin durmu da aynıymış canım. :teselli:
4-5 yaşa kadar ben istemedim.sonradan ben istediğim zaman eşim istemiyordu. :1no2:
şuanda da benim işe başlama gibi bir durumum var.bu nedenle erteliyorum.
ama oğlum adına üzülüyorum.biraz daha büyünce (kardeş-mardeş ) eminim o kadar da umrunda olmayacak.

allah kurtarsın bacım..ikinci sınıfta zor diyorsun demek..o zaman benim ikinci bebek olayı seneyede yatar..galiba doğru zaman hiçbir zaman

bence hiç düşünme artık.benim iş durmum olmasaydı geçen yıl isteyecektim.geçen yıl bire gidiyordu oğlum.bu nedenle ne kadar geciktirirsen o kdar senin aklında olmayan işler vb. çıkıyor.örnek: ben...
ikinci sınıf yine kolay ya 4-5-6 o zman daha zor olur .hemde ön ergenlik dönemi başlıyor
bence senin çocuğun ikideyken doğsun.yinede sen bilirisn.

Merhaba arkadaşlar.Benim de şu an 3.5 yaşında bir kızım var ve oldukça zor bi çocuk.Eşim mutlaka bir kardeşi olması gerek diye diretiyor.Fakat ben çok sıkıntı çektim.Gerek hamilelik döneminde ,gerek kızım doğduktan sonra.Yani manevi sıkıntılar.Eşim de hiç anlayışlı bir insan değil aynı zamanda.Çok üzülüyorum ama kesinlikle ikinci bir çocuk istemiyorum.Bir daha aynı kabus dolu günleri kaldıracak gücüm yok çünkü.

arkadaşım yazdıklarını okurken benim 4 sene önceki hallerim aklıma geldi.kendim yazmış gibi hissettim.
benim çocuğum şuan yakında 8 yaşına girecek...ama şuan ki aklım olsaydı bu kadar beklemezdim.çünkü her çocuk bir olmuyor.(en azından kızın 5 yaşına gelince düşün)
çocuğum kardeşsiz kalmasın diye düşünüyorum.
hala düşünüyorum.sadece düşünüyorum sırnaşık şey

henüz erken inan bana benimde oğlum 3,5 yaşında ve 3 aylık bi oğlum daha oldu ister istemez ilğinin çoğunu küçüge veriyosun seninde sorunların oluyo ilk aylar.oğlum çok usluyken şimdi tanıyamıyorum.asabi hırçın oldu.düzelecek ama yıpranıyoruz.keşke 6 yaşında gelince kardeş alsaydık diyorum.ama her yaşta olacak herhalde sen biraz daha b düşün ama.

benim kızımda 1.sınıfa başladı bu sene eylül sonunda düşük yaptım.1.sınıf sürekli koşuşturma.yazın düşünüyoruz şimdi bir kardeş yapmayı.benim tavsiyem niyetin varsa erteleme daha fazla.bende erteledim sürekli anasınıfına başladı yine erteledim.rahata alışıyor insan.geçen yaz ağustosta planlı olarak hamile kaldım mayısa gelicekti doğumum hazirana kadar toparlanırdık kızımda 3 ay gibi bir süre kardeşiyle vakit geçirir diye düşündüm.nasip değilmiş tabii ki.şu an düşünmüyorum yaza tekrar deneyeceğiz.hayırlısı olsun hepimizin hakkında.

Benimkilerin arası 2 yaş. Ben çok da sıkıntı yaşamadım doğrusu. Benim de kardeşimle aram 2 yaştı ve hayattaki en canım dostumdur. Bence arayı çok açmamak lazım. 2 si birlikte büyür gider.gamyoncuiremsu(oğlum)opuyorumnanaktan(kızım)kaydirigubbakcemile(ikisi birden)(bu arada oğlum küçük olanı)

Merhaba,
Benim 2 kızım var.Aralarında 2 yaş 4 ay var.Yani büyük kızım 1 yaşındayken hamile kaldım.2.plansız bir gebelikdi.Ama hiç üzülmedim.hamileyken ağır bir hastalık geçirdim 6 ay yatalak geçirdim tek sıkıntım buydu.2 bebeği büyütmek inanılmaz zor.Ama şu an ikisi de büyüdüler ve arkadaş,can yoldaşı oldular.Evet çok zordu ki hala çok zorlanıyorum zaman zaman.Ama değer.Çok fazla yaş aralığını doğru bulmuyorum.Ama benim gibi de 2 yaş olmasın :)

bir psikolog şöyle demişti tek çocuğu eğitmek iki çocuğu eğitmekten daha zordur.

arkadaşlar.......evet bu söz çok doğru bir söz........çünkü ben tek çocuk eğitmenin zorluklarını çok çekiyorum.....hatta eşimle birlikte çekiyoruz .....benim oğlum 13 yaşında ve çok kardeşi olmasını istiyor.......kardeş duygusunu bastırmak içinde bizden sürekli eve hayvan istiyor.........köpek,balık.......şimdide papağan.......birini alıyoruz çok kısa zamanda ondan bıkıp diğerini istiyor.........herşeye ça buk bıkıyor.........elde ettiği herşeyden çok çabuk sıkılıyor......bizde tek çocuk diye sanırım onun bizden istediği birşeyi biz daha fazlasını alıyor yada yapıyoruz.......bizde biricik oğlumuz var diye sanırım çocuğa sunduğumuz imkanları fazla abartıyoruz.....hatta bizim ilgimizden şu anda bıkmış durumda.......bana geçen gün,keşke bir kardeşim olsaydıda onunla ilgilenirken biraz benimle ilgilenmeyi bırakırdın,bende biraz rahatlardım dedi.....düşünün yani çocuk bizim ilgimizden okadar çok bıkmışki bana bunları söyledi.......şu anda ona nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız......oğlum küçükken bunları anlayamıyorduk....oda hayatından memnundu....ama şimdi birçok şeyi düşünüyor ve bizimle paylaşıyor.........şu andada ergenlik dönemine giriyor.....çooooook zor........

kızlar size tavsiyem.... arayı uzatmadan çocuklarınıza kardeş yapın..........kendi yaşınızıda göz önünde bulundurun.....iş işten geçmiş olmasın.......

aynı bizim oğlanı anlatmışsınız.sırnaşık şey
demek tek çocuk oldukları için böyle oluyor.
tesbitleriniz çok güzel,aynen katılıyorum.

kızlar size tavsiyem.... arayı uzatmadan çocuklarınıza kardeş yapın..........kendi yaşınızıda göz önünde bulundurun.....iş işten geçmiş olmasın.......

evet kesinlikle çok haklısın alkisalkisalkis alkisalkisalkis

yalnız dün dinlediğim bir programda psikolog şöyle dedi.çocuğunuz 3 yaşındayken yeni bir bebek doğmasın.
ya 3 yaşından önce ya da 3 yaşından sonra dedi.
3 yaşında minik ergen oluyorlarmış.en bencil oldukları dönmede doğarsa kıskançlık daha çok olur dedi.

arkadaşlar bende 29 yaşındayım oğlum ekimde 5 yaşını bitirdi kardeşi ailecek çok istedik 15 gün önce kızımızı erken doğumda kaybettik,araları 5,5 yaş olucaktı ama olmadı. şimdi kafam çok karışık , hormanal durumumdan olabilir bir bebek özlemi çekiyorum,istersem hemen 1 ay sonra hamile kalabilirmişim,oğlumda kardeşine çok hazırdı,hemen düşünürsem araları 6 yaş olacak,yoksa 8 yaşımı beklemeliyim bu olayın ardından karar veremedim bir türlü?

bi ogretmen olarak nacizane bir tavsiyem var arkadaslar, yeni sistemde 1. sinif cok zor, eger mumkunse yeni kardes ya 1.siniftan once ya da sonra gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…