evet yine damar bir konu :)
oğlum bu yıl bire başladı ben hala ikinci çocuk için kararsızım.bu gidişle oğlum askere giderken yaparım ikinciyi :)
ne zor bir karar.....
allah kurtarsın bacım..ikinci sınıfta zor diyorsun demek..o zaman benim ikinci bebek olayı seneyede yatar..galiba doğru zaman hiçbir zaman
Merhaba arkadaşlar.Benim de şu an 3.5 yaşında bir kızım var ve oldukça zor bi çocuk.Eşim mutlaka bir kardeşi olması gerek diye diretiyor.Fakat ben çok sıkıntı çektim.Gerek hamilelik döneminde ,gerek kızım doğduktan sonra.Yani manevi sıkıntılar.Eşim de hiç anlayışlı bir insan değil aynı zamanda.Çok üzülüyorum ama kesinlikle ikinci bir çocuk istemiyorum.Bir daha aynı kabus dolu günleri kaldıracak gücüm yok çünkü.
4 ya da 8 yaş ara vericem ama acep hangisi daha ideal olur?yaşım 29 oldu bu arada...
Arkadaşlar benim 3 yaşında bi kızım var. Her zaman hayalimde olan şeydi çocuklarımın yaşlarının yakın olması.Yakın arkadaş olmaları... Tabi ki kızım için uygun bi zaman belirlemek çok önemli benim için. Bugün yarın derken 3 yıl geçti. Tam herşey yolunda kızım da bu fikre alışmış derken...
yaklaşık 1 ay önce hayvanları çok sevdiği için ona 2 küçük balık aldık. Çok mutlu oldu çok ilgili onlarla. Ama bu sabah "keşke 1 tane balığım olsaydı, benimle arkadaş olurdu. 0nun arkadaşı var ve beni sevmiyorlar" dedi Balıklar için bunu düşünmesi ne anlama gelir ki... acaba kardeş sohbetlerimiz onu strese mi soktu . Yardım edermisiniz tecrübenize fikirlerinize sığınıyorum....
bir psikolog şöyle demişti tek çocuğu eğitmek iki çocuğu eğitmekten daha zordur.
bir psikolog şöyle demişti tek çocuğu eğitmek iki çocuğu eğitmekten daha zordur.
arkadaşlar.......evet bu söz çok doğru bir söz........çünkü ben tek çocuk eğitmenin zorluklarını çok çekiyorum.....hatta eşimle birlikte çekiyoruz .....benim oğlum 13 yaşında ve çok kardeşi olmasını istiyor.......kardeş duygusunu bastırmak içinde bizden sürekli eve hayvan istiyor.........köpek,balık.......şimdide papağan.......birini alıyoruz çok kısa zamanda ondan bıkıp diğerini istiyor.........herşeye ça buk bıkıyor.........elde ettiği herşeyden çok çabuk sıkılıyor......bizde tek çocuk diye sanırım onun bizden istediği birşeyi biz daha fazlasını alıyor yada yapıyoruz.......bizde biricik oğlumuz var diye sanırım çocuğa sunduğumuz imkanları fazla abartıyoruz.....hatta bizim ilgimizden şu anda bıkmış durumda.......bana geçen gün,keşke bir kardeşim olsaydıda onunla ilgilenirken biraz benimle ilgilenmeyi bırakırdın,bende biraz rahatlardım dedi.....düşünün yani çocuk bizim ilgimizden okadar çok bıkmışki bana bunları söyledi.......şu anda ona nasıl davranacağımızı şaşırmış durumdayız......oğlum küçükken bunları anlayamıyorduk....oda hayatından memnundu....ama şimdi birçok şeyi düşünüyor ve bizimle paylaşıyor.........şu andada ergenlik dönemine giriyor.....çooooook zor........
kızlar size tavsiyem.... arayı uzatmadan çocuklarınıza kardeş yapın..........kendi yaşınızıda göz önünde bulundurun.....iş işten geçmiş olmasın.......
bi ogretmen olarak nacizane bir tavsiyem var arkadaslar, yeni sistemde 1. sinif cok zor, eger mumkunse yeni kardes ya 1.siniftan once ya da sonra gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?