- Konu Sahibi emine1115ygt
-
Merhabalar ben de folden of kullandım 1 ay hamile değilim ama istiyoruz devam etmeli miyim yoksa ara vermelimiyim
Arkadaşlar merhaba, 3 yılı bitirdik 4 yıla girdik evleneli ama henüz hiç gebelik yaşamadım ve hiç korunmadım. Daha önce 1 kere eşimle beraber gitmiştik aslında doktora ama doktor ikimizde de bir sorun olmadığını söyledi bana hemen mi hamile kalmak istiyorsun dedi ve klomen yazdı. 1 defa o ay kullandım ve yine gebe kalamadım. Bu olayın üstünden 2 sene geçti, bir daha hiç doktora gitmedim açıkçası. Artık çevremdeki herkes neden bebeğiniz olmuyor diye sormaya başladı, bu baskıya dayanamıyorum. Ve çokta istiyoruz. Çevremde benden sonra evlenen herkes hamile. Bugün benden sonra evlenen kaynımın eşinin hamile olduğunu öğrendim, hayatımda ilk defa birini bu kadar kıskandım sanırım. Zaten hayat çok zor. Geçen sene babamı kaybettim, sonrasında önce ben daha sonra eşim işsiz kaldık. Hiç mutlu olamayacak mıyım ben
Bu başlığa yazma sebebime gelirsek, folik asitin planlı gebeliklerde önceden kullanıldığını duymuştum. Şimdi annemin yanında kalıyorum bayrama kadar burdayım, folik asit kullansam en azından 1 ay, kendi evime döndüğümde zaten yeniden bir doktora gidicem ama en azından ön hazırlık yapmış olurum diye düşündüm. Siz ne dersiniz..
Hahahah ay vallahi bu baba evi olayını geçen sene bende denemiştim hemde bayramda yine olmadı. Haklısınız doktora görünmekte fayda var. Açıkçası son bikaç aya kadar içten içe üzülsemde çok üstünde durmuyordum hayırlısıysa olur diye ama şuan ciddi takıntı haline getirdim. Ön hazırlık yapmak iyi mi plur acaba diye sizlere danışmak istedim. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sağolun..Bence öncelikle doktora görünün. 3 yıl ciddi bir süre. Ben zırt pırt giderdim. Başka doktorlara görünün 1 tanesinin lafına bakmayın. Sperm sayımı vs yaptırın. Herşeye rağmen fizyolojik sorun yok ise göbeğinize baktırın. Göbeğiniz kaymışsa bebek çok zor olur. Aç karna yere yatıp bacaklarınızı karnınıza çekin. En iyi hissiyat aldığınız parmağınızı göbek deliğine bastırın ve kalp gibi bişey atması lazım. Eğer atmıyorsa bi çıkıkçı teyze buldurup taktırabilirsiniz. Göbek kaymasından 2,5 yıl çocuğu olmadı teyzemin hiç sorun yoktu. Gitti taktırdı 1 ay sonra oldu. Benimde kaç ay olmadı kaymış göbeğim taktırdım oldu. Haa birde baba evinde (eşinizin) döl çabuk tutar dediler. Kayınpederimde yaptığım ay oldu. Artık hangisinden bilmiyorum. Ama bunları deneyebilirsiniz.
Folik asitin hamile kalmak ile hiçbir alakası yok. Şahsen ben gebe kaldıktan sonra başlarım doktorumda farketmez dedi.
SolgarMerhaba hanımlar en etkili folik asit ne acaba önerileriniz var mı? Benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hahahah ay vallahi bu baba evi olayını geçen sene bende denemiştim hemde bayramda yine olmadı. Haklısınız doktora görünmekte fayda var. Açıkçası son bikaç aya kadar içten içe üzülsemde çok üstünde durmuyordum hayırlısıysa olur diye ama şuan ciddi takıntı haline getirdim. Ön hazırlık yapmak iyi mi plur acaba diye sizlere danışmak istedim. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sağolun..
Merhaba hanımlar en etkili folik asit ne acaba önerileriniz var mı? Benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hahahah ay vallahi bu baba evi olayını geçen sene bende denemiştim hemde bayramda yine olmadı. Haklısınız doktora görünmekte fayda var. Açıkçası son bikaç aya kadar içten içe üzülsemde çok üstünde durmuyordum hayırlısıysa olur diye ama şuan ciddi takıntı haline getirdim. Ön hazırlık yapmak iyi mi plur acaba diye sizlere danışmak istedim. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sağolun..
Arkadaşlar merhaba, 3 yılı bitirdik 4 yıla girdik evleneli ama henüz hiç gebelik yaşamadım ve hiç korunmadım. Daha önce 1 kere eşimle beraber gitmiştik aslında doktora ama doktor ikimizde de bir sorun olmadığını söyledi bana hemen mi hamile kalmak istiyorsun dedi ve klomen yazdı. 1 defa o ay kullandım ve yine gebe kalamadım. Bu olayın üstünden 2 sene geçti, bir daha hiç doktora gitmedim açıkçası. Artık çevremdeki herkes neden bebeğiniz olmuyor diye sormaya başladı, bu baskıya dayanamıyorum. Ve çokta istiyoruz. Çevremde benden sonra evlenen herkes hamile. Bugün benden sonra evlenen kaynımın eşinin hamile olduğunu öğrendim, hayatımda ilk defa birini bu kadar kıskandım sanırım. Zaten hayat çok zor. Geçen sene babamı kaybettim, sonrasında önce ben daha sonra eşim işsiz kaldık. Hiç mutlu olamayacak mıyım ben
Bu başlığa yazma sebebime gelirsek, folik asitin planlı gebeliklerde önceden kullanıldığını duymuştum. Şimdi annemin yanında kalıyorum bayrama kadar burdayım, folik asit kullansam en azından 1 ay, kendi evime döndüğümde zaten yeniden bir doktora gidicem ama en azından ön hazırlık yapmış olurum diye düşündüm. Siz ne dersiniz..
Çok iyi anlıyorum seni. Bende 3.5 senelik evliyim ben hep korundum sadece 2 aydır korunmuyorum, ona rağmen insanlar artık sormuyorlar bile diyebilirim. Benim de benden 3 ay sonra evlenen eltim hamile ve bize direk söylemeden kayinvalidem ve kayinpederimle hepimiz ayni ortamdayken onlara hediye verir gibi ultrason resmi çıkarıp verdiler. 10 haftalik dediler..En uzak arkadaşlarım bile 5 haftada söyledi direk bana. O gun o kadar kirildim ve üzüldüm ki anlatamam. Çünkü bende istiyorum birkaç aydır olmadı ve önumdeki sureci bilmiyorum sonuçta çocuksuz bir ciftiz. Buyuk bir coskuyla anlattilar falan. O an tüm vücudum uyuştu beynim uyuştu o kadsr kötü oldum ki hala düşününce sinirleniyorum ve atlatamıyorum. O gun bugündür 1 kez aradım altımı şuan 5 aylık hamile. Hiç görüşesim bile yok o kadar yaraladı beni. Bide hava ata ata 2.ay oldugunu söylediler falan. En cok boyle seyler yipratiyor insani. Ben korundum ama hic boyle hissedecegimi tahmin etmemistim 3 yil sonra.Arkadaşlar merhaba, 3 yılı bitirdik 4 yıla girdik evleneli ama henüz hiç gebelik yaşamadım ve hiç korunmadım. Daha önce 1 kere eşimle beraber gitmiştik aslında doktora ama doktor ikimizde de bir sorun olmadığını söyledi bana hemen mi hamile kalmak istiyorsun dedi ve klomen yazdı. 1 defa o ay kullandım ve yine gebe kalamadım. Bu olayın üstünden 2 sene geçti, bir daha hiç doktora gitmedim açıkçası. Artık çevremdeki herkes neden bebeğiniz olmuyor diye sormaya başladı, bu baskıya dayanamıyorum. Ve çokta istiyoruz. Çevremde benden sonra evlenen herkes hamile. Bugün benden sonra evlenen kaynımın eşinin hamile olduğunu öğrendim, hayatımda ilk defa birini bu kadar kıskandım sanırım. Zaten hayat çok zor. Geçen sene babamı kaybettim, sonrasında önce ben daha sonra eşim işsiz kaldık. Hiç mutlu olamayacak mıyım ben
O kadar iyi anlıyorum ki, bayramda görümcemin nişanı var annem tebrik etmek için kayınvalidemi aradığında o söyledi. Eşimle ben zaten onlar için yokuz varsa yoksa küçük kaynım ve eltim. Geçen sene yine bayramda büyük kaynımın bebeğini severken gözümün içine baka allah inşallah aliyle zeynebe de nasip etsin dediler bizim içün bi dua bile etmemişlerdi. Şimdi o hamilelik coşkusunu, heycanlarını düşünemiyorum. Diyorum ya resmen hayatımda ilk defa birilerini kıskandım. Benim hayatımda hrrşey ters giderken onlar hep mutlu. Babam vefat etti, işsiz kaldık, 8 ay oldu geçinmek çok zor ve aylardır hep bizde güzel haberler alıcaz herhangi bi konuda diye bir umut bekliyorum. Hala geçmedi hala geçmedi. Bu son haber resmen benim için bardağı taşıran son damla oldu..Çok iyi anlıyorum seni. Bende 3.5 senelik evliyim ben hep korundum sadece 2 aydır korunmuyorum, ona rağmen insanlar artık sormuyorlar bile diyebilirim. Benim de benden 3 ay sonra evlenen eltim hamile ve bize direk söylemeden kayinvalidem ve kayinpederimle hepimiz ayni ortamdayken onlara hediye verir gibi ultrason resmi çıkarıp verdiler. 10 haftalik dediler..En uzak arkadaşlarım bile 5 haftada söyledi direk bana. O gun o kadar kirildim ve üzüldüm ki anlatamam. Çünkü bende istiyorum birkaç aydır olmadı ve önumdeki sureci bilmiyorum sonuçta çocuksuz bir ciftiz. Buyuk bir coskuyla anlattilar falan. O an tüm vücudum uyuştu beynim uyuştu o kadsr kötü oldum ki hala düşününce sinirleniyorum ve atlatamıyorum. O gun bugündür 1 kez aradım altımı şuan 5 aylık hamile. Hiç görüşesim bile yok o kadar yaraladı beni. Bide hava ata ata 2.ay oldugunu söylediler falan. En cok boyle seyler yipratiyor insani. Ben korundum ama hic boyle hissedecegimi tahmin etmemistim 3 yil sonra.
Başın sağolsun canım..Kayınvalidenle kayınpederin neden öyle ayrımcılık yapmışlar anlamadım...Valla kimse empati kurmuyor karşısındakiyle. Herkesin hayatı ve nasibi farklı işte. İnşallah ilerde sizin de güzel ve sorunsuz bir hayatınız olur, ne oldum değil ne olcam demeli ilerde kimin mutlu olacağı belli olmaz. Peki işsizlikte ve sıkıntıdayken bebek düşünmek konusunda ne düşünüyorsun? Doktor, hastane, doğum masrafları vs. üstesinden gelebilecek misiniz? Yaşın biraz gençse bence enazından işinizin gücünüzün oturmasını beklemeni tavsiye ederim. Bebek haberi ilk çok güzel bir haber olarak gelir insana ama arkasından düşünmen gereken şeyler katlarca artar.O kadar iyi anlıyorum ki, bayramda görümcemin nişanı var annem tebrik etmek için kayınvalidemi aradığında o söyledi. Eşimle ben zaten onlar için yokuz varsa yoksa küçük kaynım ve eltim. Geçen sene yine bayramda büyük kaynımın bebeğini severken gözümün içine baka allah inşallah aliyle zeynebe de nasip etsin dediler bizim içün bi dua bile etmemişlerdi. Şimdi o hamilelik coşkusunu, heycanlarını düşünemiyorum. Diyorum ya resmen hayatımda ilk defa birilerini kıskandım. Benim hayatımda hrrşey ters giderken onlar hep mutlu. Babam vefat etti, işsiz kaldık, 8 ay oldu geçinmek çok zor ve aylardır hep bizde güzel haberler alıcaz herhangi bi konuda diye bir umut bekliyorum. Hala geçmedi hala geçmedi. Bu son haber resmen benim için bardağı taşıran son damla oldu..
Çok haklısın tabii ki ama iş sorunumuz çözüldü çok şükür. İnşaallah ayın 1inde çok iyi bir işe başlayacak eşim. Yaşım 28 eşimde 33 yaşında. Borçların tamamen temizlenmesini istediğim için acele etmemiştim zaten ilk sene ama zaman su gibi akıyor, borç dediğin hiç bitmiyor. İlk evlendiğimde 24 yaşındaydım şimdi 28 oldum bile. Ne zaman bu büyüyecekte 2. çocuğu düşünücez diye düşünüyorum. Çünkü kardeşsiz olsun istemem. Özellikle babamdan sonra daha kararlıyım bir kardeşin mutlaka olması gerektiğine.Başın sağolsun canım..Kayınvalidenle kayınpederin neden öyle ayrımcılık yapmışlar anlamadım...Valla kimse empati kurmuyor karşısındakiyle. Herkesin hayatı ve nasibi farklı işte. İnşallah ilerde sizin de güzel ve sorunsuz bir hayatınız olur, ne oldum değil ne olcam demeli ilerde kimin mutlu olacağı belli olmaz. Peki işsizlikte ve sıkıntıdayken bebek düşünmek konusunda ne düşünüyorsun? Doktor, hastane, doğum masrafları vs. üstesinden gelebilecek misiniz? Yaşın biraz gençse bence enazından işinizin gücünüzün oturmasını beklemeni tavsiye ederim. Bebek haberi ilk çok güzel bir haber olarak gelir insana ama arkasından düşünmen gereken şeyler katlarca artar.
Çok sevindim eşinizin iş bulmamıza bakın ne güzel bir umut ışığı olmuş karanlık döneminizde. Inşallah bundan sonra daha iyiye gider herşey Allah zaten evlenene ve bebek sahibi olana gerçekten yardım ediyor. Tabi borc asla bitmez sadece bebegimize belli bir standart saglayabilecek kadar gelirimiz olsun yeter. Anne baba da perisan olmasin sonucta..Çok haklısın tabii ki ama iş sorunumuz çözüldü çok şükür. İnşaallah ayın 1inde çok iyi bir işe başlayacak eşim. Yaşım 28 eşimde 33 yaşında. Borçların tamamen temizlenmesini istediğim için acele etmemiştim zaten ilk sene ama zaman su gibi akıyor, borç dediğin hiç bitmiyor. İlk evlendiğimde 24 yaşındaydım şimdi 28 oldum bile. Ne zaman bu büyüyecekte 2. çocuğu düşünücez diye düşünüyorum. Çünkü kardeşsiz olsun istemem. Özellikle babamdan sonra daha kararlıyım bir kardeşin mutlaka olması gerektiğine.
FolbiolMerhaba hanımlar en etkili folik asit ne acaba önerileriniz var mı? Benimle paylaşırsanız sevinirim.
Bnde folidoce kullandım bebeğim spina bifida hastası olduğunu öğrendiğim bi daha ki gebeliğim için folbiol verdi doktorBen folidoce kullanıyorum eczacı bunu tavsiye etmişti B12' de içeriyor Solgar ve folik plus nasıl dedim onlar daha pahalı olmasına rağmen bunu al dedi
33 lira
Bnde folidoce kullandım bebeğim spina bifida hastası olduğunu öğrendiğim bi daha ki gebeliğim için folbiol verdi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?