En erken hamilelik belirtileri

Gebe Olabileceğinizi Düşündüren İşaretler
BELİRTİ ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN BAŞKA OLASI NEDENLER
Adet durması (Aybaşı halinin olmaması) Genellikle tüm gebelikte Yolculuk, yorgunluk, stres, gebelik korkusu, hormonal sorunlar ya da hastalık,aşırı kilo alma ya da verme, doğum kontrol hapını bırakma, emzirme
Sabah bulantıları (günün herhangi bir saatinde) Gebe kaldıktan 2-8 hafta sonra Yiyecek zehirlenmesi, gerginlik, bulaşıcı hastalıklar, başka çeşitli hastalıklar.
Sık idrara çıkma Gebe kaldıktan 6-8 hafta sonra İdrar yolları iltihabı, idrar söktürücü ilaçlar, gerginlik,şeker hastalığı
Sızlayan, ağrıyan, şiş göğüsler Gebe kaldıktansonraki birkaç gün içinde Doğum kontrol hapları, adet günlerinin yaklaşması
Meme ucu çevresinin koyulaşması ve meme ucu çevresindeki küçük bezlerin kabarması Gebeliğin ilk 3 ayı içinde Hormonal dengesizlik ya da önceki gebeliğin etkisi
Vajina ve rahim ağzı dokusunda renk değişiklikleri Gebeliğin ilk 3 ayı içinde Adet günlerinin yaklaşması
Önce göğüslerde, sonra karın üzerinde deri altında mavi pembe çizgiler Gebeliğin ilk 3 ayı içinde Hormonal dengesizlik ya da önceki gebeliğin etkisi
Yiyeceklere aşırı istek duyma Gebeliğin ilk 3 ayı içinde Kötü beslenme,stres, hayal kurma ya da adet günlerinin yaklaşması
Göbekte aşağı doğru uzanan, ciltteki çizginin koyulaşması 4. ya da 5. aylar Hormonal dengesizlik ya da önceki gebeliğin etkisi

Gebe Olabileceğinize İlişkin Kuvvetli İşaretler
BELİRTİ ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMAN BAŞKA OLASI NEDENLER
Rahim ve rahim ağzının yumuşaması Döllenmeden 2-8 hafta sonra Adet kanamasının geçikmesi
Rahmin ve karnın genişlemesi 8-12 hafta Tümör ve fibroidler
Aralıklı ağrısız kasılmalar Gebeliğin başında başlar, gebelik ilerledikçe sıklığı artar Bağırsak kasılmaları
Bebeğin (ceninin) hareketleri İlk olarak gebeliğin 16-22. haftalarında farkedilir Bağırsakta gaz ya da kasılmalar

Patriciacım süper bulmuşsun yerim seni

Kizlar dusunuyorumda hepimiz ne guzel anneler olacagiz..meleklerimizin gelmesini sabirsizllikla bekliyoruz.. onlari okadar cok istiyoruzki..onlar geldikten sonra onlari ucan sinekten bile kiskaniriz..allahim hepimizin kucagini bos birakmasin..gonlunuzdekini versin yuce rabbim

ben 4 marta çıkacam o tahta ayaklarımı da sürüyeceğim ki arkamdan sizlerde gelin diye

selaaaaam...ben geldiiiim.geçen hafta bebişin kalp sesini duyduk...mucize gibi...2.5 mm ama kalbi gümbür gümbür atıyordu:)yeni hamişler var mı?1 haftadır girmiyorumda...

canım maşşallah baya iyi bebişinin büyüklüğü ne kadarlık hamişsin sen canım :nazar:

Zeynonun tahtna ortak çıksın biri kızlar onan yaptınmı testi cnm

Zeyno kay kenara beraber oturcas o tahtta inşallah.
Kızlar ben baya ümitlendim. Dün de adet olmadım. Bugün bu saat oldu belirti yok.:)
Çok heyecanlıyım. Çok motive olddum bu kez çok inandım çok dua ettim.

Bu akşam evde test yapcam.Dayanamıyorum.

Kasıklarıma ince sızılar giriyor bugün. Dün klasik kasık ağrısı vardı.
Hatta dün akşam yeğenimi kucaklayınca şiddetli bi ağrı saplandı sol kasığıma.
Dua edin hamişler bizim içinnnnnnnnnn:)

Zeynonun tahtna ortak çıksın biri kızlar onan yaptınmı testi cnm

canım günüm yarın ama ben ctsi yapcam çünkü bazen gecikebiliyor boşuna 2.çizgiyi belki çıkar diye beklemiyeyim. Ama ilk defa bu ay bu kadar çok belirti var ama psikolojik değildir inşallah. Bu aydan çok ümitliyim hayırlısı artık :1no2:

Zeyno kay kenara beraber oturcas o tahtta inşallah.
Kızlar ben baya ümitlendim. Dün de adet olmadım. Bugün bu saat oldu belirti yok.:)
Çok heyecanlıyım. Çok motive olddum bu kez çok inandım çok dua ettim.

Bu akşam evde test yapcam.Dayanamıyorum.

Kasıklarıma ince sızılar giriyor bugün. Dün klasik kasık ağrısı vardı.
Hatta dün akşam yeğenimi kucaklayınca şiddetli bi ağrı saplandı sol kasığıma.
Dua edin hamişler bizim içinnnnnnnnnn:)

inşallah canım ben tahtımı seve seve vermeye hazırım...

Kizlar dusunuyorumda hepimiz ne guzel anneler olacagiz..meleklerimizin gelmesini sabirsizllikla bekliyoruz.. onlari okadar cok istiyoruzki..onlar geldikten sonra onlari ucan sinekten bile kiskaniriz..allahim hepimizin kucagini bos birakmasin..gonlunuzdekini versin yuce rabbim

:nazar::nazar::nazar::nazar:

seda0881 ve Ladt Tempo ikinizden bekliyorum bebiş haberi hadi hayırlısı :nazar:Onan seni de unutmadım ama regl olunca bozulmak yok daha hırslanmalı insan 8 ayına gireceğim hala umutluyum hala umutluyum

baharcan kız nerdesin kaç gündür bebişin nasıl sen nasılsın bulantıların başladımı

laydtempo inş hamişsindir canım ya hemen yapman mümkül değilmi testi

Yaa ebru öyle bir yerde çalışıyorum ki...
Test falan mümkün değil. Eşim işe götürüp getiriyor ve eşimden gizliyorum. Adet oldum zannediyor.
Ona da söyleyemiyorum.
Ablama aldırcam bugün akşam evde yapcam başka yolu yok ama bu kez hamileyim gibi hissediyorum.
:D
Kafam bi dünya oldu iş güç bişey görmüyor gözüm.Nasıl bir duygu Allahım...

Back