Ben dün aksam hamile olduğumu öğrendim. Allah isteyen herkese versin sağlıklı ve hayırlısıyla.
Son iki haftadır en erken belirtileri araştırıyorum ve kendim yaşadım gördüm.
Benim gibi araştıranlar için yazacaklarım var.
- ıdrarımın rengi değişti. Bazen koyu bazen açık ve zaman zaman bulanıktı. Aynı zamanda kokusunda farklılık vardı.
- Kilomda değişiklik olmamasına rağmen karnımda şişlik vardı.
- Göğüslerim adet döneminden daha az şişti ama şişlik yinede belirgindi.
- Bağırsaklarımın düzeninde değişiklik oldu.
- Alt karın bölgemde eğilip kalkarken vs. ince ince sızı şeklinde batmalar oldu birkaç kez zorlayınca. Sanırım rahimde olusan değişimlerden kasların yaptığı baskıdan oluyormus bu.
- Yine alt karın bölgem sıkışınca kan akışını sanki damar atıyormuş gibi hissedebildiğim durumlarla karşılaştım.
:CüvCüv: Ama en belirgin idrarımdı. ilk haftadan kokusu değişti.Bu hafta sızıları hissettim şuan 3-5 haftalık değerler arasında çıktı ama benim bildiğim ve hesapladığım yumurtlamamdan itibaren 3. haftadayım...
yeni birşey eklemek istiyorum Yalel arkadaşım o kadar guzel belirtilerini özetledi ki ondan izin alarak yazdıklarını sizle paylaşmak istedim.
eminim ki benim yazdıklarımdan daha cok işinize yarayacak
Evet işte aşağıdakiler Yalel'den süpeer bilgiler ...Teşekkürler yalelcim..
- döllenme gününden 3-4 gün sonra kasıkta hafif batmalar
- döllenme gününden 6-7 gün sonra ara sıra şiddetlice oluşan kasıkta sancımalar
- karnın sol tarafında bilyemsi bir şeyin varlığını hissetmek (bu adet gününden 3-4 gün önce başladı)
- döllenme gününden 7-8 gün sonra göğüslerde şişme, içi su dolu balon gibi hissetme, uçlarında hassasiyet, ayrıca üzerlerinde damarlanmalar olması. uçlardaki kahverengilerin büyümesi.
- döllenmeden 6-8 gün sonra gece uykularında düzensizlik, gece uyanmalar falan... ayaklarda yanmaların oluşması..
- döllenmeden 10 gün kadar sonra, idrarda tortular.. kokuda değişme.. renginde değişme..
- sık idrara çıkma
- benim akıntım adet günümden 3-4 gün önce kesildi.. kuru günler başladı yani adet olacakmışım gibi.. ama günüm geldi geçti, ertesi gün akıntım yeniden başladı. yani takriben 5-6 gün kuru geçirdim.
- adet günüm geçince, tüm sancı mancı o şeyler kayboldu. göğüslerim hafifledi, rahatladı. kasıklarımın gerginliği düzeldi. rahatladım.
:)) olur olur sen içini ferah tut kötü düşündükçe olmaz iyi şeyler düşün :) ben eşimle çok mutlu günler geçirdiğimiz bir dönemde hamile kaldım bence çok etkisi var. çünkü çok uzun süredir korunmuyorum. ve son ay paylaşımlarımızın en cok olduğu zamnlardı ki ben hamileliği aklıma bile getirmezken hatta daha zaman gecsın dıye dusunurken oldu.
Mutlu ol canım içini mutlu ve huzurlu tutmaya çalış.
Benim en belirgin erken belirtim göğüslerimin büyümesi ve ağrımasıydı birde sık idrar sorunum oldu daha günüm geçmemişdi bile...
Birde acayip yorgun ve halsizlik vardı günüm geçince test yaptım.a.s.
aynı belirtiler bendede oldu hepsi hemde birebir aynı senle canım ben idararımın rengi değişince bide koku oluşunca iltihap falan sandım ama çok şükür ki hamileymişim ALLAH sanada banada büttün herkesin kucağına almassını nasip eder inşallah hamile olmayı çok isteyenlerede en yakın zamnda bu mutluluğu tattırır RABBİM :1hug:
ınşallah arkadaşlar.
Allah isteyen bütün herkese versin herkese..
ve sağlıkla herkesin bebeğini kucağına versin..
Çok dua ediyorum Allah olmayanlara da yaşatsın cok güzel bir duygu..
cnmmm tebrik ederim. benimde adet günümün gelmesine gelmesine daha 2 hafta var ama bende hissediyorum psikolojikmi bilemiyorum. Ama bir an önce 2 hafta sonraya gidip sonucu öğrenmek istiyorum :))
bence en iyi ve kolay gözlemlenen belirti,idrar kokusu,.daha test yapılmadan anlamıştım,. iki gebelik yaşadım,ama maalesefki ikisinide kaybettim,.senağlamasenağlamasenağlama
Herkese merhaba. Ben siteye bugün kayıt oldum. Sizlere bir şey sormak istiyorum. Ben doğum kontrol hapını 2 martta bıraktım. 10 Nisanda adet gördüm. Ama bu ay daha adet görmedim. Çok küçük bir ihtimalde olsa hamile olabilirmiyim size.
adetim 24-25 mayıs ta gelecek düzenli adet görürüm doğum kontrol hapını 3 ay önce bıraktım 1 haftadır kasıklarımda hafif ağrı oluyor ve göğüslerim acıyor dikkat ediyorum her tuvalete çıktığımda beyaz akıntım gelmiyor psikolijik mi acaba :) dua edin hamile olayım bye
Slm arkadaşlar, ben yeni giriş yaptım
2,5 yıllık evliyim reglimi her ay düzenli olarak 31-32 günde bir görüyorum. 3aydır deneme yapıyoruz yarın regl günüm çok merak ediyorum. Doktora gittiğimde yumurtlama dönemimi hesaplattım. Reglimin 16. ve 20. günü arası. Göğüslerim 1 aydır damar damar ve daha büyük karnımda regl ağrısına benzer ağrı var veyüzüm arada yanıyo çok merak ediyorummmmm. Noolur bana moral verinnnn....