Maske Tarifleri En çok etkisini gördüğümüz maskeleri paylaşalım....

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

BenIpek

en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
33.534
18.227
selamlar;
10 aylık bir kızım var.ve tabi kız annesi olunca hamilelik cilt bakımından kabus gibi geçti. doğumdan sonra da bir süre devam edince kozmetikler yetmedi. ben her gün evde maskeyle dolaşır oldum..
gelin bize en iyi gelen maskeleri paylaşalım.hani mutlak deneyin dediğimiz.sonuçta doğal ürünler zarar vermez ama sabır lazım uzun vadede etkisini görürürüz. ben çok küçük bir örnek vereyim ilk nasıl baladım bu maske olayına geçen aydı galiba evde avakado kalmış bozulacak dedim napsam napsam bir yerde okumuştum şunu yüzüme süreyim dedim.sabah çok ilginç ama bi değişikti tabi ben anladım makyajdan sandım o akşam yine avakadoyu bitirebilme hevesine yine yüzüme sürdüm başka birşey katmaksızın daha da iyiydi yine anlamadım sanırım düzene giriyor cildim falan dedim. o gece bitti tabi avakadom.bir kaç gün sonra etkisi geçmiş olsa gerek ki yine eskisi gibiydi yağ içinde parlak vs.bu sefer bilinçli olarak aldım acaba ondan mı diye kullandım ve gerçekten müthiş etkiliyor. şimdi her yaptığım maskeden sonra yıkadıktan sonra katıksız olarak bir katman sürerim.
siz neler yapıyorsunuz mesela?

ben yüzüme en çok buhar banyosu yaparrım içine evde ne varsa lavanta, rezene, papatya katarım 10dk beklerim bütün gözeneklerim açılır yüzüm yumuşar,, sonra maya maskesi yaparım, 1 tatlı kaşığı yaşmaya 1tatlı kaşığı süt bu kadar basit ama feci iyi geliyo mayayı 3 -4 hafta da bir yaparım buhar banyosunu her hafta yaparım ama,,

Mayayı ben de iki kere yaptım ama kokusu çok kötü ya.

mayayı ben de iki kere yaptım ama kokusu çok kötü ya.

ben de mayayı yapıyorum tam olarak neye iyi geldiğini bilmiyorum ama yine de baya faydalı diye biliyorum. Değişim açısından emin değilim ama genelde kil maskelerinden sonra bu duruluk oluyor. Cildim hassas değildir öyle kızarmaz ama dün ilk kez yumurta sarısı sürdüm baya batma oldu nedense.

1 tatlı kaşığı yoğurdun içine 10 damla kadar limon sıkıyorum.
İnce bir kat olarak sürüp kurumasını bekliyorum.
Kuruduktan sonra parmak uçlarımla sürterek peeling gibi soyuyorum.
Suna Dumankaya vermişti tv de tarifini.
Cildin üzerinde donukluk veren ölü tabakayı,makyaj kalıntılarını filan atıyor.

Canım bu verdiğin maske her cilde uyuyomu?

maydonozou çok az tatlı su(damacana) ile mikserde parçalıyorum.bu karışımı yüzüme sürüyorum.bekliyorum.lekelere faydası var bence.

arkadaslar bır de poşet çay(yeşil cay,adacayı vb.) içeçegınız zaman.demledıkten sonra posetı atmayın yüzünüze sürün ,makyajınız varsa elinize sürün. yada demledıgınız yesıl cayın bırazını ayırın yıne yuzunuze tonık gıbı surun.antioksidan etki için birebir

Elma sirkesi + sodanın sivilcelere gerçekten büyük etkisi var. düzenli kullanıldığında 1 haftada geçiriyor.. yüze sürüp 15 dk bekletip sonra soğuk suyla yıkanmalı...

işin sırrı yiyebileceğimiz pek çok şeyin cilt tipini dikkate alarak yüze sürülebileceğidir.
ve inatçı bir şekilde uygulanırsa kesin sonuç alınır. doğadan zarar gelmez sonuçta. komşularımdan birine yaşı baya var sormuştum bir gün bu yaşa nasıl böyle fit oluyosun kilo vs yok diye.o da önceden çok bitki çayı içerdim sanırım ondan dedi.
ve ben doğumdan beri maske yapmadığım gece çok azdır. kızımın biberonlarını vs yıkarken gece yatmadan önce ki bu maraton yarım saat sürüyor kesin birşey sürerim yüzüme ve herkes farkında değişimin.mesela dün bişey bulamadım bal+tarçın sürdüm.

ya ölede düzenli olarak kullandığın evet bu çok güzel dediğin bişey yok mu benim aklıma gelmez öyle bununla bunu karıştırayım da süreyim diye güzel bir tarif ver sen:81::81:

ya ölede düzenli olarak kullandığın evet bu çok güzel dediğin bişey yok mu benim aklıma gelmez öyle bununla bunu karıştırayım da süreyim diye güzel bir tarif ver sen:81::81:

hay allah neyın ıı geldıgını tam anlamıyorum ya bırı ya hepsı bırden ya da bırbırını etkılıyorlar bılmıyorum tam her aksam surunce....
ama haftada 1 gun aynı maskeyı yapacak sekılde donusumlu yapıyorum.mesela dun bal+tarcın yaptım bu hafta yapmam bı daha onu.
cıldın yaglıysa kıl her zamankı gıbı.ve cok guzel bı maske var.
bır cay kasıgı kıl
1 cay kasıgı mısır unu
1 cay kasıgı el kremı
bır kac damla zeytınyagı
bunlara kıvam verecek kadar yogurt
harıka eger sıvılce varsa bır kac damla lımon suyu.
ama goz cevrene lımon oldugunda asla degdırme.mutlak dene derım.

cildiniz karmamı benim t bölgem aşırı yağlı gözeneklerim iri etkisi olur mu ki

ben aspirin+bal maskesini surekli yaparim cok seviyorum.
cildimi cok guzel yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…