En Baştan Başlayalım...

minimor

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2008
391
68
298
İstanbul
Selam kızlar...

Forumu baya bi kurcaladım karıştırdım ama aradığım cevabı bulamadım

Şu anlattığınız hazırlıklara biraz baştan başlasak :26: erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık ama öyle teklif falan etmedi henüz.. ben onun ailesiyle tanıştım o benim ailemle tanışmadı ama ailem varlığından haberdar.

1 ay sonra ailelerimizi tanıştıralım diye düşündük ama bu işler nasıl olur ?

Önce ben onu mu tanıştırmalıyım ailemle yoksa ailecek bize mi gelmeliler? Ya da dışarda mı buluşulur ?

Bu işlerin sırası nedir kim kimin evine gider önce.. tanışmada neler konuşulur? ne kadar sonra istemeye gelinir ?

kız tarafı ne yapar erkek tarafı ne yapar ?

bu yola yeni girenler ve hiç bilmeyenler vardır heralde benim gibi :26:

tecrübeliler biraz şu adımları anlatabilir mi... hatta tavsiyeler bekliyorum

sen tanıştıysan ailesiyle şimdi onun, senin ailenle tanışma zamanı önce erkek arkadaşını tanıştır..sonra aileleri tanıştırırsın arkası gelir zaten ziyaretlerin..önce onların size gelmeleri gerekir erkek tarafı olarak ama ben bunun cokta önemlı bişiy oldugunu düşünmüyorum bizim durumumuzda kayınvalidem önce benim ailemi davet etmişti sonra onlar bize geldi gitti derken nişan tarihi falan konusuldu ve nişan yapıldı...ben kendimi anlatayım...ilk geldiklerinde havadan sudan konustular 2.gelmelerinde sadece istediler ve nişan tarihi belirlendi(söz yapmadık biz) nisan başı tanıstılar nısan ortası istemeye geldiler mayıs başı nişanım oldu nişandan sonra ara ara ziyaretler oldu tabi...bizde erkek tarafı bunu alır kız tarafı bunu alır diye bişiy olmadı ben zaten calıstıgım süre boyunca herşeyimi aldım onlarda oğullarına ev aldıgı için sen aldın ben aldım olayı olmadı herkes imkanları dahilinde bişiyler yapmaya çalıştı....evlenme teklifine gelince benim şapşal nişanlım nişana 4 gun kala evlenme teklifi yaptı o yüzden teklif konusunda biraz iğnele ben öyle yapa yapa etti bazı şeyler kendiliğinden geliştiği için teklif arada kaynayabiliyo ...sanada bol şans dilerim canım

Son düzenleme:

canım benımde cok tecrubelı oldugum söylemez.bende bundan 9 ay kadar once sözlendım.ama bıldıgım kadarıyla yardımcı olmak ısterım. oncelıkle onun aılesı ıle tanısmıssın bende senın gıbı onun aılesı ıle tanısmıstım babamlar onun varlıgından haberdardı fakat tanımıyolardı. bn oncelıkle bu kararı aldıgımızda babamla konustum böle bısıye karar verdık sen ne dersın dıe fıkrını aldım oda sen karar verdıysen ben saygı duyarım kızım dedı bundan sonrada sıra tanısma faslına geldı ben acık acık sormustum onunla onceden tanısmak ıstermısın yoksa aılesıyle geldıklerınde mı tanısırsın dıye oda aılesıyle bırlıkte tanısmak ıstedıgını soyledı bıze uygun olan bı tarıhı verdık geldıler tanısma ve ısleme faslı bızde aynı anda oldu cunku sozlum askere gıdıcektı ve vakıt yoktu ama sız ıstersenız gunduzden bayanlar olarak tanısırsınız daha sonra bı gun aılece tanısılır o sızın tercıhınıze kalmıs bısı ama bana sorarsan oncelıkle tanısmaya erkek tarafının gelmesı daha uygun olur dıye dusunuyorum. zaten sonra dogal olarak olaylar gelısıyo ısteme ne zaaman olsun soz ne zaman olsun alısverıs nasıl olsun hepsı konusuluyo.. inşallah bıraz olsun yardımcı olabılmısımdır

çok sağolun kızlar ya

cevaplarınızı okurken heyecan bastı beni :93: sanırım en iyisi ailemle konuşmak onlar nasıl isterler... ailesiyle mi gelsin önce o tek mi gelsin diye bizimkilere sorarım. sonrada kadınlar önceden gündüz çay içmeleri de mantıklı... onu da annelerimize sorarız yine onlar nasıl isterse öyle olur...

zaten illa adetlere bağlı kalmak şart değil bnce onun ailesi nasıl düşünüyo bilmiyorum ama herşeyin iki tarafın da ortak isteklerine kararlarına göre yapılması en güzeli...

isteme söz nişan vs sonraki aşamalar bu yıl sonu olabilir diye düşünüyoruz daha erken olmaz. önümüzdeki yaz da evlilik. daha var yani. erkek arkadaşım biran önce tanışıp niyetlerinin ciddi olduğunu göstermek istiyor. ben çok heyecanlanıyorum :18:

ailen evlenmeyi düşündüğün cocugu önce görmesinde fayda var zaten ailesini tanımıyo erkek arkadasınla ailesini ilk defa görecek olurlarsa belkı biraz şaşkınlık olabilir önce görürlerse en azından bi sıcaklık olur kanımca

ewet haklısın annem de onu eve davet etmek istemiyo ( dışarda bi yerde de olmaz ki ben eve gelmesini istiyorum pastanede mi buluşcaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…